هزینه های قابل قبول مالیاتی

هزینه های قابل قبول مالیاتی

گیتی محبی

هزینه های قابل قبول مالیاتی

هزینه های قابل قبول مالیاتی برای هر شخصی که به صورت حقوقی یا حقیقی فعالیت می‌کند، بسیار حائز اهمیت است. این هزینه ها شامل هزینه های هست که در زمان یکسال یک کسب و کار پرداخت می شود. 

هزینه های قابل قبول مالیاتی، یکی از مفاهیم مهم در حوزه مالیات و حسابداری است که برای هر شخصی که به صورت حقوقی یا حقیقی فعالیت می‌کند، بسیار حائز اهمیت است. این هزینه ها شامل هزینه های هست که در زمان یکسال یک کسب و کار پرداخت می شود. 

مودیان مالیاتی می توانند با دانستن این هزینه ها، هزینه های مشمول مالیات را بیشتر کاهش دهند و سود بیشتری را در کسب و کار خود کسب کنند.

تعریف عامیانه هزینه های قابل قبول مالیاتی 

هزینه های قابل قبول مالیاتی شامل هزینه هایی هستند که در طول سال مالیاتی برای کسب و کار یا شغل پرداخت می‌شوند و می‌توانند به عنوان عامل کاهنده‌ی مالیات درآمد شناخته شوند. با داشتن آگاهی از قوانین و مقررات مرتبط با هزینه های قابل قبول مالیاتی، افراد می‌توانند به میزان کمتری مالیات پرداختی دست پیدا کنند.

 به عنوان مثال، هزینه هایی مانند حقوق و دستمزد کارمندان، اجاره مکان کاری، خرید تجهیزات و ماشین آلات و هزینه های تبلیغاتی می‌توانند به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب شوند. در این راستا، افراد باید با قوانین و مقررات مربوط به هزینه های قابل قبول مالیاتی آشنا شوند و از این اطلاعات برای کاهش مالیات پرداختی استفاده کنند. همچنین، بهینه سازی هزینه های قابل قبول مالیاتی می‌تواند به بهبود وضعیت مالی و کاهش هزینه های کسب و کار کمک کند. 

تعریف قانونی هزینه های قابل قبول مالیاتی

بر اساس ماده 147 قانون مالیات های مستقیم، "هزینه های قابل قبول" هزینه هایی هستند که در حدود متعارف، متکی و بر اساس اسناد و مدارک بوده و فقط مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط، با رعایت نمودن حد نصاب های تعیین شده می‌باشد در مواردی که در قانون مالیات های مستقیم پیش بینی نشده و یا بیشتر از حد نصاب های مقرر شده در این قانون بوده اما پرداخت نمودن آن هزینه قابل قبول به موجب قوانین دیگر و یا مصوبه هیت وزیران صورت گرفته باشد نیز از نظر این قانون قابل قبول خواهد بود.

نمونه های قانونی از هزینه های قابل قبول مالیاتی

1) ماده 148 ق.م.م این موارد را مشمول هزینه های قابل قبول مالیاتی می‌داند: قیمت خرید کالایی که به فروش رسیده و یا قیمت خرید مواد مصرفی در کالا و خدمات فروخته شده، هزینه های استخدامی متناسب با حقوق کارکنان برای مثال، حقوق و مزایا و هزینه های بهداشتی و درمانی، مال الاجاره پرداختی، مخارج برق، سوخت، روشنایی و غیره.

2) در قانون برنامه ششم توسعه کشور نیز به برخی از این هزینه ها اشاره شده است. بند چ ماده 7 این قانون بیان می‌دارد هزینه هایی که برای احداث، تکمیل، تجهیز فضاها و اماکن ورزش های همگانی و یا تحت عنوان کمک به وزارت ورزش و جوانان توسط اشخاص حقوقی یا حقیقی پرداخت می‌شود، جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی هستند.

3) بند ج ماده 73 قانون برنامه ششم توسعه کشور، هزینه هایی که برای احداث، توسعه، تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی، خوابگاه های شبانه روزی، کتابخانه ها و سایر موارد مرتبط با آموزش و پرورش.

4) مورد دیگری که باید به آن اشاره نمود، در ماده 28 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور ذکر شده است. بر اساس این ماده  مابه التفاوت ارزش اسمی و قیمت معاملاتی پذیر نویسی اوراق بهادار مذکور که کمتر از قیمت اسمی پذیره نویسی می‌شوند هزینه قابل قبول مالیاتی اند.

چنانچه در این مورد به همراهی وکیل
مجـرب نیـاز دارید، با ما همراه باشید

5)150 درصد حقوق پرداخت شده توسط کارفرمایان به ایثارگرانی که جدیدا استخدام شده اند به مدت پنج سال از تاریخ استخدام آنها در بند ب ماده 31 قانون جامع حمایت از ایثارگران تحت عنوان هرینه قابل قبول شناخته می‌شود.

6) بعضی از این هزینه های قابل قبول نیز توسط هیت وزیران تصویب شده اند که با آنها اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که ماده 147 ق.م.م این اجازه را به هیت وزیران داده است. از جمله هزینه هایی که توسط این هیت قابل قبول شناخته شده اند شامل" برق مصرفی توسط مناطق زلزله زده استان کرمانشاه در سال های 1396، 1397 و 1398" ، " هزینه های بخش غیر دولتی برای تامین خدمات و فضاهای عمومی، فرهنگی و مذهبی، بافت های فرسوده شهری و همچنین سکونت گاه های غیر رسمی."، "هزینه هایی که در جریان ادغام یا ترکیب شرکت ها حاصل می‌شود."

نتیجه گیری و توصیه نهایی 

همانگونه که در ابتدا نیز اشاره شد آگاهی از این هزینه ها از این جهت دارای اهمیت بسیار است که با داشتن اطلاعات درست در این حوزه، افراد می‌توانند هزینه های مشمول مالیات را بیشتر کاهش دهند و از این سود به دست آمده در کسب و کار های خود استفاده نمایید. اما توصیه تیم حقوقی هموکیل این است که حتما در مورد شامل هزینه های قابل قبول شدن مالیاتی مسئله خود با افراد متخصص و وکلای مالیاتی مشورت نمایید.