الزام در مورد وصل و دریافت انشعاب آب و برق و نحوه اعتراض به آن

الزام در مورد وصل و دریافت انشعاب آب و برق و نحوه اعتراض به آن

وحید نراقی پور

الزام در مورد وصل و دریافت انشعاب آب و برق و نحوه اعتراض به آن

در این مقاله به بررسی اینکه چگونگی دریافت انشعاب آب و برق و نحوه اعتراض به آن در دیوان عدالت اداری اشاره می کنیم.

با گسترش تکنولوژی امروزه از جمله مواردی که در هر ساختمانی برای سکونت و زندگی راحت نیاز دارد انشعابات آب و برق آن است پس از اقدامات مهم برای ساخت و ساز می توان به انشعابات ساختمان اشاره کرده چرا که تمامی املاک با هر نوع کاربری چه کاربری مسکونی، تجاری و اداری قطعا برای سهولت نیاز به این انشعابات دارند. 

انشعابات آب و برق

این انشعابات را می توان به انشعابات برق، آب و گاز اشاره کرد. که برای دریافت هر کدام از این انشعابات متقاضی می تواند به اداری مربوطه مراجعه و در خواست خود را مبنی بر دریافت انشعابات ارائه دهد که البته هر کدام از این انشعابات ضوابط و تعاریف گوناگونی دارند مثلاً از جمله اسای ترین انشعابات ساختمان می توان به انشعاب برق اشاره کرد که این انشعاب انواع مختلفی دارد از جمله :

انشعاب برق تجاری، انشعاب برق برای مصارف خانگی، مصارف عمومی، تولیدات کشاورزی، تولیدات صنعتی و ... می باشد.

اهمیت این انشعابات تا جایی است که انسان ها در زندگی شهری طوری به این امکانات عادت کرده اند که در صورت نبود این امکانات زندگی عادی آن ها دچار مشکلات بی شماری می شود. البته این امکانات صرفاً برای شهر ها سهولت ایجاد نمی کند بلکه در روستا ها و در نقاط بسیار دور تر از روستا نیز  مردم به این امکانات نیاز اساسی دارند. 

دریافت انشعاب برق

متقاضی دریافت انشعاب برق بعد از مراجعه به اداری مذکور و ارائه ی درخواست خود مبنی بر دریافت انشعاب که بعد از پرداخت مبالغی تحت عنوان فیش های دریافت انشعاب و با بررسی کارشناسان این اداره انشعاب برق وصل می گردد. 

دریافت انشعاب آب

انشعاب آب نیز به همان طریق گفته شده برای دریافت انشعاب برق می باشد و متقاضی با مراجعه به اداری آب و طی کردن مراحل قانونی انشعاب آب نیز دریافت میکند. 

البته در مواقعی که ملک فرد متقاضی از لوله کشی اصلی شرکت آب و فاضلاب فاصله ی زیادی داشته که با مراجعه ی کارشناسان این شرکت به وی اعلام می شود که برای دریافت انشعاب باید تقاضای لوله کشی آب و فاضلاب را در مسیر ملک خود بنماید. در تمامی موارد گفته شده اگر متقاضی به اداره ی مذکور مراجعه کند و اداره با وجود طی مراحل قانونی به وسیله ی متقاضی و داشتن شرایط ممکن به متقاضی دریافت انشعاب آب یا برق از دادن انشعاب به وی امتناع نماید متقاضی می تواند در دیوان عدالت اداری به تصمیم این شرکت ها مبنی بر عدم وصل انشعاب مورد نیاز شکایت نماید.

 

نحوه اعتراض به دریافت انشعاب آب و برق

بعد از طرح شکایت در دیوان، دیوان با رسیدگی به موضوع در صورتی که رعایت شرایط قانونی و ضوابط مربوطه از سوی متقاضی برای شعبه محرز شود همچنین شرایط و امکانات  لازم برای صدور و وصل انشعاب نیز برای شرکت مربوطه مقدور بوده اما شرکت از دادن انشعاب خودداری کرده باشد در این جا دیوان با تائید شکایت مطرح شده و نقص شرکت مربوطه حکمی مبنی بر الزام به وصل انشعابات مربوطه صادر می نماید و اداره ی متخلف موظف به تبعیت از دستور دیوان می باشد. دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد ؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند. دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید. 

توصیه ی آخر

به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.