الزام به اجرای رأی کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی و نحوه اعتراض به آن
الزام به اجرای رأی کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی و نحوه اعتراض به آن
میزان از کار افتادگی توسط کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی انجام می شود، رأی این کمیسیون الزام آور است البته معترض می تواند به رأی این کمیسون اعتراض کند.
وقتی اشخاص بیمه شده در خواست از کار افتادگی بدهند برای تعیین میزان از کار افتادگی و یا آسیب های روحی و جسمی در سازمان تامین اجتماعی کمیسیون هایی تحت عنوان کمیسیون پزشکی بدوی و میسیون پزشکی تجدید نظر تشکیل می گردد.
ما پیشین مقالاتی از جمله قصور پزشکی در حقوق ایران، راههای اثبات قصور پزشکی، بررسی جرایم و تخلفات پزشکی و مراجع صالح به رسیدگی و عنصر قانونی جرم صدور گواهی خلاف واقع پزشکی در سایت منتشر کردیم که می توانید آنها را مطالعه نمایید در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع الزام به اجرای رأی کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی و نحوه اعتراض به آن بپردازیم.
کمیسیون پزشکی از کار افتادگی
با بررسی این کمیسیون های پزشکی میزان از کار افتادگی بیمه شده تعیین می شود و شخص بیمه شده و یا اعضای خانواده ی او می توانند مستمری از کار افتادگی یا غرامت دریافت نمایند؛ بر همین مبنا از جمله وظایف اساسی سازمان تامین اجتماعی بررسی و اجرای رأی های کمیسیون پزشکی این سازمان می باشد و به همین دلیل بهره مندی مزایای تامین اجتماعی در مواقع از کار افتادگی بر اساس اجرای رای کمیسیون می باشد.
میزان از کار افتادگی
اگر در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی میزان از کار افتادگی بین 10% تا 33% باشد بیمه شده می تواند از سازمان غرامت عضو دریافت نماید و اگر کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی میزان از کار افتادگی را بین 33 % تا 66% تشخیص دهد و چنانچه این حادثه از فعالیت شغلی ناشی شده باشد یا صورت گرفته باشد بیمه شده از کار افتاده ی جزعی معرفی می گردد وچنان چه بر اساس تصمیم کمیسیون میزان از کار افتادگی بیش از 66% تعیین شود بیمه شده از کار افتاده ی کلی به حساب می آید.
لازم به توضیح است که از کار افتادگان کلی تنها با داشتن 10 سال سابقه پرداخت بیمه و بدون توجه به سن می تواند مشمول بازنشستگی و مستمری از کار افتادگی بشود.
اعتراض به رأی کمیسیون پزشکی در خصوص از کارافتادگی
بعد از بررسی کمیسیون پزشکی بدوی سازمان تامین اجتماعی و صدور رأی توسط این کمیسیون اجرای رأی این کمیسیون الزامی است . همچنین بیمه شده می تواند خود یا به وسیله ی وکیل متخصص در این زمینه از تاریخ ابلاغ رأی کمیسیون تا یک ماه به این تصمیم اعتراض و درخواست تجدید نظر خواهی در کمیسیون تجدید نظر را بنماید ؛ چرا که اگر رأی کمیسیون های تجدید نظر وبدوی پزشکی اجرا نشود بیمه شده نمی تواند از مزایای آن از جمله غرامت یا از کار افتادگی استفاده کند پس برای استفاده از مزایا ی از کار افتادگی مثل دریافت مستمری از کار افتادگی و غرامت حتما باید تصمیم های کمیسیون های بدوی و تجدید نظر اجرا شود و اگر این تصمیمات اجرا نشود بیمه شده می تواند خود یا به وسیله ی یک وکیل متخصص در این دعاوی الزام به اجرای رأی کمیسیون را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید.
پس کمیسیون های پزشکی تشکیل شده در سازمان تامین اجتماعی با هدف بررسی و تعیین از کار افتادگی بیمه شدگان و خانواده ی آن ها ایجاد شده که مطابق ( ماده 91 قانون تامین اجتماعی ) کمیسیون های پزشکی در سازمان تامین اجتماعی به منظور معیین کرده از کار افتادگی روحی و جسمی بیمه شدگان و خانواده ی آن ها تشکیل می گردد که به دو نوع بدوی و تجدید نظر می باشد البته هر یک از این کمیسیون ها 6 عضو را دارا می باشند که در کمیسیون بدوی پزشکی مطابق ( ماده70 قانون تامین اجتماعی ) بررسی و رأی صادر می شود . تصمیمات کمیسیون بدوی ظرف مدت یک ماه از صدور رأی قابل تجدید نظر در کمیسیون پزشکی تجدید نظر است و تصمیم کمیسیون تجدید نظر قطعی است و اگر تصمیم کمیسیون تجدید نظر توسط سازمان تامین اجتماعی اجرا نشود و بیمه شده نتواند از مزایای از کار افتادگی استفاده کند وی می تواند در دیوان عدالت اداری به عدم اجرای تصمیم کمیسیون پزشکی توسط سازمان تامین اجتماعی شکایتی مطرح کند و چنان چه شرایط و مقررات قانونی رعایت شده باشد دیوان عدالت اداری رأی به الزام به اجرای رأی کمیسیون پزشکی را صادر می نماید.
دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد ؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند.
دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید.
توصیه ی آخر :
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.