خواسته پذیرش و احتساب سوابق بیمه ای
خواسته پذیرش و احتساب سوابق بیمه ای
سازمان تامین اجتماعی برای رسیدگی و احتساب سوابق بیمه ای اولین مرجع محسوب می شود و این سازمان مطابق ضوابط و مقررات خود موضوعات را بررسی و رسیدگی می کند.
مطابق (ماده 36 قانون تامین اجتماعی) که در آن پرداخت حق بیمه ی کار کنان و خود کارفما به تامین اجتماعی از تکالیف کارفرما تعیین شده و چنان چه کارفرما در پرداخت این حق بیمه تاخیر بنماید در مقابل اشخاص بیمه شده و سازمان تامین اجتماعی مسئولیت دارد.
بیمه بیکاری و شرایط دریافت آن، وظایف بیمه گر در صورت وقوع حادثه و حق بیمه از جمله مقالاتی بودند که در حوزه بیمه منتشر کردیم، البته می توانید از این لینک زیر به مقالات بیشتر در حوزه بیمه و همچنین از لینک های بیمه، اداره کار به سوالاتی که کاربران مطرح کرده اند مراجعه نمایید. در این مقاله به بررسی موضوع خواسته پذیرش و احتساب سوابق بیمه ای می پردازیم که عناوین به شرح زیر می باشد.
احتساب سوابق بیمه ای
این پرداخت موجب ایجاد سابقه ای برای بیمه شده می شود ؛ و تمامی افراد برای اینکه از مزایای بیمه بهره مند بشوند در پایان هر ماه حق بیمه ی خود را پرداخت می نمایند ؛ چرا که ایجاد سابقه برای بیمه شده در میزان مستمری بازنشستگی بسیار موثر می باشد.
هم چنین این سابقه در موارد تغییر کارفرما یا از کار افتادگی نیز تاثیر گذار است؛ پس با عدم پرداخت حق بیمه یا تاخیر در ان از طرف کارفرما در سابقه ی اشخاص بیمه شده وقفه ایجاد می کند، به همین دلیل پرداخت به موقع ی حق بیمه و احتساب سوابق بیمه از طرف بیمه شده یک امر اساسی تلقی می شود که سازمان تامین اجتماعی برای رسیدگی و احتساب سوابق بیمه ای اولین مرجع محسوب می شود و این سازمان مطابق ضوابط و مقررات خود موضوعات را بررسی و رسیدگی می کند و برای سهولت بیمه شدگان و دریافت اطلاعات سوابق بیمه ای سامانه ی تامین اجتماعی برای این امر ایجاد شده که در این سامانه فقط اشخاصی که بیمه شده اند اجازه ی ورود به سامانه را داردند و این اجازه برای اشخاص دیگر مرتبط با بیمه شده مانند اشخاص تحت تکفل ایجاد نشده است پس اگر بیمه شده فوت کند یا در صورت ناتوانی وی برای انجام این امور باید به وسیله ی وکیل متخصص یا وراث وی صورت پذیرد و چنان چه با ورود به سامانه از مغایرت سوابق بیمه ای و ... مطلع گردند می توانند اعتراض خود را در این سامانه به ثبت رسانند.
اهمیت این پیگیری بسیار مهم است چرا که در صورت عدم پیگیری آثاری هم چون عدم پرداخت بازنشستگی یا کاهش آن و از این قبیل موارد را در پی دارد.
چنانچه با ثبت اعتراض در سامانه آثاری به جهت پاسخ به اعتراض دیده نشود، شخص می تواند در شعبه ای که برای آخرین بار حق بیمه را پرداخت کرده حاضر شود و مدارک لازم را جهت رسیدگی به اعتراض ارائه دهد.
مدارک مورد نیاز جهت احتساب سوابق بیمه ای
مدارکی که برای این امر باید ارائه شود به شرح زیر می باشد :
*.دفترچه ی درمانی و اصل و کپی از شناسنامه
*.چنانچه پیگیری به وسیله ی شخصی غیر از بیمه شده باشد باید اصل وکالت نامه ی وکیل و کپی آن و گواهی انحصار وراثت را ارائه دهد.
*.مدارکی هم چون حکم تغییر مقام، ارتقا ی شغلی، حکم استخدامی، گواهی مبنی بر پرداخت حقوق ماهیانه، استشهادیه ی کارگاه، دریافت دفاتر دست مزد های کار گاه، اسناد و دفاتر مربوط به هزینه های کارگاه و ...
با وجود موارد گفته شده لازم است تمامی اشخاص در تمام فصول امور بیمه ای خود را پیگیری کنند تا اگر حق بیمه ی آنان از سوی کارفرما پرداخت نشده باشد یا پذیرش و احتساب سوابق بیمه ای صورت نگیرد اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام دهند و چنان چه اشخاص بیمه شده با وجود انجام کلیه ی مراحل به نتیجه ی مورد نظر خود دست پیدا نکنند می توانند خود یا به وسیله ی وکیل متخصص در این زمینه در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنند.
اعتراض به میزان احتساب سوابق بیمه ای
دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد ؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند.
دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید.
توصیه ی آخر :
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.