موارد نقض در کمیسیون ماده 100 و اعتراض به آن در دیوان عدالت اداری
موارد نقض در کمیسیون ماده 100 و اعتراض به آن در دیوان عدالت اداری
موارد نقض موجود در کمیسیون ماده 100 شامل دو بخش عدم رعایت مقررات شکلی و عدم رعایت مقررات ماهوی می شود.
کمیسیون ماده 100 از کمیسیون های مهم شهرداری ها می باشد و در مواردی که ساختمانی بدون اخذ پروانه ساخته می شود و یا مازاد بر پروانه بنا احداث شده باشد یا استفاده به عنوان کاربری تجاری یا اداری از محل مسکونی شده باشد این موارد از موضوعات قابل طرح در کمیسیون ماده 100 است البته تخلفات ساختمانی خارج در محدوده ی شهری مثل احداث بنا در نقاطی که در حومه ی شهر به حساب نمی آیند.
مقدمه
این موضوعات در کمیسیون ماده 99 بررسی و رسیدگی می شود و کمیسیون ماده 100 به تخلفات ساختمانی داخل در محدوده ی شهری رسیدگی می کند بعد از تصمیم رأی کمیسیون تبصره ی 10 ماده 100 مالک می تواند به این تصمیم کمیسیون ماده 100 در کمیسیون هم عرض آن اعتراض کند .
همچنین اگر مالک به تصمیم کمیسیون ماده 100 ظرف مدت 10 روز اعتراضی نکند این تصمیم قطعی شده و یا اگر به تصمیم کمیسیون ماده 100 در کمیسیون هم عرض اعتراض کند و به تصمیم این کمیسیون هم عرض نیز که قطعی می باشد معترض باشد می تواند در دیوان عدالت اداری خود یا به وسیله ی یک وکیل متخصص طرح شکایت کند . (دعاوی نسبت به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری و اقدامات بعد از نقض رأی کمیسیون ماده 100 )
موارد نقض موجود در کمیسیون ماده 100
برای طرح شکایت راجع به تصمیمات کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری به دلیل ظرافت و پیچیدگی های این موضوع بهتر است از یک وکیل متخصص در این حوضه استفاده نمایید . موارد نقض رأی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری به دو حالت تقسیم می شود :
عدم رعایت مقررات شکلی
مقررات شکلی به مقرراتی گفته می شود که برای انجام این تصمیمات باید رعایت شود و به ماهیت تصمیم ارتباطی ندارد .
ابلاغ:
از جمله مقررات شکلی می توان به ابلاغ اشاره کرد یعنی کمیسیون ماده 100 بعد از تصمیم گیری و اتخاذ رأی باید این رأی را به ذینفع یا ذینفعان آن ابلاغ نماید و چنان چه بدون ابلاغ رأی تصمیم کمیسیون قطعی شود می توان به دلیل عدم رعایت مقررات شکلی ( عدم ابلاغ ) با شکایت در دیوان عدالت اداری تصمیم کمیسیون در دیوان نقض می شود . مثلاً بعد از این که کمیسیون تصمیم گرفته ، کمیسیون باید به ذینفع ابلاغ کند که اگر دفاعی نسبت به رأی کمیسیون ماده 100 دارد ظرف 10 روز به کمیسیون ارسال کند .
در غیر این صورت این موضوع از موارد نقض در دیوان است . یا مثال دوم : بعد از تصمیم کمیسیون اگر ذینفعان چند مالک باشند کمیسیون باید تصمیم خود را به همه مالکین ابلاغ کند که اگر دفاعیاتی دارند ظرف 10 روز ارسال بنمایند و کمیسیون ماده 100 نمی تواند فقط به یکی از مالکین ابلاغ کند .
در مواردی حتی مستاجر مخصوصاً مستاجر دارای حق کسب و پیشه ذینفع تلقی شده و تصمیمات کمیسیون برای ارائه ی دفاع باید به او ابلاغ شود و در غیر این صورت این موضوع از موارد نقض در دیوان عدالت اداری.
عدم کارشناسی در کمیسیون ماده 100
یکی دیگر از مقررات شکلی کارشناسی می باشد مثلا کمیسیون ماده 100 اگر در موضوعاتی تصمیم به تخریب ساختمان بگیرد باید ابتدا رعایت اصول ثلاثه توسط کارشناس مشخص شود و چنان چه کمیسیون ماده 100 بدون دریافت نظر کارشناسی در مورد رعایت اصول ثلاثه رأی به تخریب ساختمان بدهد این موضوع از موارد نقض در دیوان عدالت اداری است. چرا که همواره علت رأی تخریب در کمیسیون ماده 100 باید عدم رعایت اصول ثلاثه بر اساس نظر کارشناسی صادر شود.
عدم رعایت مقررات ماهوی
از دیگر موارد نقض رأی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری می توان به عدم رعایت مقررات ماهوی اشاره کرد. این مقررات همان طور که از اسم آن مشخص است داخل در ماهیت مقررات ماده 100 می باشد که از طرف کمیسیون رعایت نشده است. مثلاً در تبصره های ماده 100 شهرداری یک سری ضمانت اجرا برای این تخلفات پیش بینی شده است.
حال اگر کمیسیون ماده 100 بر خلاف ضمانت اجرا های پیش بینی شده در تبصره ی ماده 100 اتخاذ تصمیم کند این تصمیم بر خلاف قوانین ماهوی می باشد مثلاً در جایی که باید طبق قانون کمیسیون رأی به پرداخت جریمه 2 برابر ارزش معاملاتی بدهد تصمیم کمیسیون مبنی بر پرداخت 3 برابر جریمه می باشد .
توصیه ی آخر
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.