اعتراض در مورد پلمپ واحد صنفی و تقاضای فک آن

اعتراض در مورد پلمپ واحد صنفی و تقاضای فک آن

وحید نراقی پور

اعتراض در مورد پلمپ واحد صنفی و تقاضای فک آن

عدم رعایت مقررات موجود، پروانه کسب، تعطیلی طولانی مدت بی دلیل واحد صنفی، عدم رعایت قوانین اسلامی مانند حجاب از دلایل پلمپ واحد صنفی می باشد.

امروزه فعالیت های تجاری از جمله احداث مغازه برای کسب درآمد و ایجاد شغل گسترش یافته است و به دلیل برنامه ریزی و منظم نمودن اصناف مختلف بازاریان برای افتتاح مکانی برای محل کسب خود باید مجوز هایی را از صنف خود دریافت نماید. این اقدام برای بهره مندی از امکاناتی که شخص بتواند علاوه بر رونق تجاری خود به کار خود اعتبار ببخشد نیز اساسی است. 

 

مقدمه

این مجوز می تواند در مورد مراکز تولیدی یا واحد های صنفی و ... باشد که بنا بر فعالیت محل مورد نظر به وسیله ی اتحادیه ها یا اداره های ذی صلاح صادر می گردد. اشخاص برای دریافت این مجوز ها باید مقررات قانونی را برای دریافت این مجوز رعایت نماید که از جمله مواردی که اتحادیه ها یا ادارات دارای صلاحیت در حوزه فعالیت مربوطه ملاک پذیرش خود قرار می دهند اول صلاحیت داشتن در حوزه ی کاری درخواست شده و داشتن محلی به جهت انجام این فعالیت می باشد. لازم به ذکر است که محل فعالیت مهم ترین بخش در مورد شناخت کسب و کار و خدمات دهی قلمداد می گردد. 

اهمیت محل کسب و کار تا اندازه ای است که با معرفی آن به همه ی افراد برای اطمینان خاطر آن ها و اعتبار کسب و کار می باشد؛ پس محل کسب که نوع فعالیت و اعتبار اشخاصی که در آن مشغول به فعالیت می باشند را معرفی می کند بدین گونه که اگر محل کسب دچار تغییرات یا مشکلاتی بشود صاحبان آن دچار ضرر و زیان های بسیاری می شوند. 

به همین منظور تمامی اتحادیه ها یا اداره های مربوطه در مورد درخواست صدور مجوز های کسب و کار قوانین و مقرراتی را برای صدور این مجوز ها مقرر می نماید تا متقاضی با رعایت این مقررات بتواند مجوز را دریافت نماید. 

یکی از اداره هایی که در بازار به تخلفات شغلی محل های کسب رسیدگی می کند و وظیفه ی نظارت و بازرسی این محل ها را بر عهده دارد اداره ی اماکن است. 

پس صاحبان کسب و کار با رعایت مقرراتی هم چون نداشتن سابقه ی کیفری، معرفی محل کسب که استاندارد های لازم از جهت بهداشتی، فنی و ... را داشته باشد می تواند جواز کسب دریافت نماید و چنان چه با عدم رعایت مقررات و ضوابط قانونی از طرف متقاضی محل کسب مربوطه به وسیله ی مراجع قانونی مثل اداره ی اماکن پلمپ یا تعطیل می شود و همان گونه که گفته شد تعطیلی این اماکن می تواند ضرر های بسیاری به ارزش و اعتبار این فعالیت ایجاد کند. این تخلفات می تواند یا به دلیل عدم رعایت مقررات موجود باشد یا در زمینه ی عدم رعایت مسائل اسلامی یا اخلاقی صورت بگیرد.

دلایل پلمپ واحد های صنفی 

تخلفاتی که می تواند منجر به پلمپ واحد صنفی گردد از این قبیل می باشند :

1) عدم رعایت مقررات قانونی به وسیله ی واحد های صنفی.

2) عدم پرداخت حق عضویت در خصوص اتحادیه های مربوطه. 

3) تعطیلی طولانی مدت واحد صنفی که بی دلیل باشد یا تعطیلی های بیشتر از 15 روز با وجود داشتن دلیل موجه؛ در این مورد چنان چه این تعطیلی ها به اشخاص مختلفی آسیب یا ضرر برساند.

4) فعالیت واحد صنفی مغایر با پروانه ی اخذ شده ی وی.

          5) پلمپ به دلیل عدم رعایت مسائل اسلامی یا اخلاقی مانند حجاب.

اگر برای موفقیت در پرونده حقوقی خود به همراهی
وکیــل مجرب نیازمندید، با هموکیــــل همراه شوید

اعتراض به تعطیلی یا پلمپ 

چنان چه محل کسب به وسیله ی مراجع زیر صلاح پلمپ یا تعزیل شود صاحب کسب می تواند ابتداء اعتراض خود را به اتحادیه ی مربوطه یا مرجعی که مجوز را صادر کرده مطرح نماید. اگر از طرف اتحادیه یا مرجع صدور مجوز اقدامی به جهت فک یا اتمام تعطیلی صورت نگیرد وی می تواند در مجامع عمومی اعتراض خود را مطرح نماید و در صورت عدم دریافت نتیجه در این مرحله نیز او می تواند اعتراض خود را در کمیسیون نظارت مطرح کند. اگر با تمامی اقدامات انجام گرفته تا این مرحله اعتراضات وی منتهی به نتیجه ی فک پلمپ یا رفع تعطیلی نگردد صاحب کسب و کار می تواند در دیوان عدالت اداری از این تصمیمات اعتراض نماید. 

توصیه ی آخر

به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.