طلاق به درخواست زوجه به دلیل ترک منزل زوج
طلاق به درخواست زوجه به دلیل ترک منزل زوج
یکی از حقوق زوجه این است که زوج برای او منزلی قابل سکونت و متناسب با منزلت اوتهیه کند.اما مهم تر ازتهیه منزلاین است که خود زوج هم با او زندگی کند برخی از آقایان فکر می کنند اگر زن رااز لحاظ مالی تامین کنند دیگر زن احتیاج و نیاز دیگری ندارد ولی این اشتباه است زن قبل از هرچیزی نیازمند توجه است پس اگر مردی بهترین و بزرگترین خانه را تهیه کند ولی زن و زندگی خود راترک کند موجب می شود که زن بتواند از او جدا شود.
بنابراین یکی از مواردی که زوجهمی تواند از دادگاه تقاضای طلاق مطرح کند ترک زندگی مشترک توسط زوج است که شرایطی دارد.
شرایط ترک منزل زوج و ایجاد حق طلاق برای زوجه
1-عدم عذر موجه توسط زوج 2-غیب به مدت شش ماه متوالی 3-امضای این شرط در عقد نامه 4- این حق مخصوص زوجه می باشد.
1-عذرموجه:اشتباه نکنید هر ترک زندگی ای موجب نمیشود که قاضی طلاق را صادر کند بلکه اگر مرد برای ترک زندگی دلیلی منطقی داشته باشداز مواردی است که حق طلاق ایجاد نخواهد کرد مثلا مردی که با ماشین سنگین مثله کامیون کار می کند و مدام در رفت و آمد میان شهرهاست یا مردی که به دلیل بیماری ناچار شده به شهر دیگری عزیمت بنماید این ها از مواردی است که موجه هستند و موجب ایجاد حق طلق نخواهند شد.
2-شش ماه متوالی:از همه مهم تر قید 6 ماه آن هم به صورت متوالی است یعنی اگر 5 ماه مردی خانه را ترک کند این حق برای زوجه ایجاد نمی شود نکته آن که فرض کنید مردی هر 3 ماه چند روز خانه را ترک کند باز هم از موارد طلاق نیست چرا که این 6 ماهی که در عقدنامه ذکر شده باید به صورت متوالی باشد تا حق طلاق برای زوجه ایجاد کند یعنی 6 ماه کامل بدون وقفه مرد خانه را ترک کند و به منزل برنگردد.
3-امضای این شرط در عقدنامه
4- این حق مخصوص زوجه است.
استناد قانونی در خصوص ترک منزل زوج و درخواست طلاق
دربند 8 عقدنامه صراحتا ذکر شده است که در صورت ترک منزل توسط همسر 6 ماه اگرپیوسته وپشت هم باشد موجب ایجاد این حق جدایی برای زن می شود.درواقع چون این اقدام زوج باعث ایجاد عسرو حرج برای او می شود قانونگذار را به وادار ذکر آن در عقدنامه نموده است.
بار اثبات ترک منزل توسط زوج
متاسفانه در اثبات ترک منزل توسط زوج این زوجه است که بار اثبات دعوا را به دوش میکشد یعنی اصل بر آن است که مرد زندگی خود را ترک نگفته و همچنان آن را ادامه می دهد و اگر زن بخواهد ادعا کند که مردی 6 ماه زندگی خود را رها کرده باید آن را اثبات کند.
مدارک لازم برای درخواست طلاق زوجه یه علت ترک منزول زوج
استهشادیه که بهتر است علاوه بر اعضای خانواده برخی از همسایگان هم آن ر امضا کنند و تحقیق محلی از همسایگان پیامکی که در آن مرد اقرار به ترک منزل نموده باشد و تحقیق از فرزندان اگربه سن قانونی رسیده باشند تمام این موارد از موجبات اثبات است.
پرسش : آیا ترک منزل با تهیه تمام رفاه زن و فرزند بازهم از مصادیق طلاق است؟
بله چون همانطور که در فوق بیان نمودیم علاوه بر آسایش و رفاه زن نیاز دارد که در کنار همسرش زندگی کند.پس حتیاگر قصری برای او تهیه کند و خود جای دیگری زندگی کند می تواند از مواردی باشد که عسر و حرج اوثابت شده و موجب ایجاد این حق جدایی شود.
پرسش : اگر زنی منزل را ترک کند حق مرد چیست؟
ترک منزل توسط زن از موجبات طلاق نیست چون طلاق از طرف مرد اصلا نیازی به موجبات ندارد بلکه ترک منزل توسط زوجه موجب می شود که نفقه او هم ترک شود یعنی ترک منزل مساوی با ترک نفقه باشد. دراین موارد مرد باید ابتدا اظهارنامه ای برای زوجه ارسال کند و به او هشدار دهد ک در صورتی که به زندگی بازنگردد می تواند عدم تمکین او را از دادگاه بگیرد اگر همچنان زن به زندگی خود بازنگشت مرد می تواند به دادگاه مراجعه کرده و عدم تمکین زن را اثبات کند با اثبات این امر زوجه دیگر حق دریافت نفقه ندارد و مرد می تواند بهصورت قانونی نفقه او را قطع کنداما نکته مهم آن که برای قطع نفقه مرد باید حکم عدم تمکین زوجه را اجرا کند یعنی با مامور کلانتری به منزل مشترک برود و ثابت کند که زن نمی خواهد به زندگی بازگردد حتی بعد از صدور رای و اجرای آن و اگر زن تصمیم گرفت که به زندگی باز گردد حتما باید با مامور کلانتری به منزل برود و بازگشت خود و تمکین از رای و شوهر را اثبات کند.
یک نمونه پرونده در خصوص طلاق به درخواست زوجه به دلیل ترک منزل زوج
فرض کنید مردی بعد از به دنیا آمدن دخترش زن و فرزند خودرا ترک کرده و به شهرستان خود بازگشته است او معتقد است که دیگر نمی تواند زندگی مشترک را ادامه دهد و زن اگر می خواهد خودش برورد و طلاق بگیرد زن تا7 سالگی دخترش در همان منزلی که زوج تهیه نموده زندگی کردند اما بدون آن که زوج با آن ها زندگی کند بعد از7 سال زن تقاضای طلاق مطرح نمودند در این شرایط مردی که دختر خود را 7 سال است که رها کرده و او را ندیده برای آن که زوجه را تحت فشار قرار داده تا مهریه خودرا ببخشد به دنبال حضانت دختر بچه است و ادعا دارد که زن و زندگی خود را دوست دارد و می خواهد برای آن ها جبران کند تا زن نتواند طلاق بگیرد و ناچرا شود مهریه را ببخشد باید بدانید این که زوجه در تمام این سال ها در منزل زوج سکونت داشته به معنی این نیست که زوج هم با آن ها زندگی می کرده است زن در این موارد ابتدا باید با کمک مدارکی که بیان نمودیم اثبات کند که زوج 7 سال است که او را ترک کرده و حتی یک بار به دیدن و ملاقات قانونی دخترشان نرفته است.تا بتواند حکم طلاق را بگیرد و بعد از آن در دعوای سلب حضانت وارد شود چون اکنون این پدر برای کودک 7 ساله غریبه است . امکان صدور رای سلب حضانت به دلیل آسیب های شدیدی که درانتظار فرزند است وجود دارد.
نتیجه گیری و توصیه پایانی
ترک منزل با ذکر شرایطی که گفتم مطابق عقدنامه از موجبات عسروحرج و باعث ایجاد حق جداشدن برای خانم است و برای اثبات موارد قانونی آن توصیه می گردد از مشورت با وکلای باتجربه غاقل نشوید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.