احتساب سنوات خدمت در مشاغل سخت
الزام در مورد احتساب سنوات خدمت در مشاغل سخت و زیان آور کارکنان دولت
در این مقاله به موضوع الزام در مورد احتساب سنوات خدمت در مشاغل سخت و زیان آور کارکنان دولت خواهیم پرداخت. در کل مشاغل سخت به مشاغلی گفته می شود که شاغلین آن معمولاً با آسیب های جسمی و روحی رو به رو می شوند. حتی برخی از این مشاغل زیان و خسارت در آن قطعی می باشد و کارکنان می توانند برای دریافت سنوات خود درخواست دهند.
مشاغل سخت و زیان آور کدام اند ؟
تمامی انسان ها با رسیدن به سنین قانونی خود تمایل به کار در زمینه های مختلف را برای داشتن درآمد پیدا می کنند این مشاغل می تواند بسته به نظر و علاقه ی اشخاص به صورت کار های دولتی یا شرکتی یا کار های آزاد باشد؛ اما ترجیح تمامی انسان ها داشتن کاری پر پول و آسان است. این در حالی است که برخی شغل ها بسیار سخت و دشوار هستند و ممکن است آسیب هایی را برای افراد ایجاد کند، که این آسیب ها می تواند آسیب های جسمی یا روحی باشد.
سنوات خدمت به چه معناست ؟
با توجه به موارد گفته شده در مورد مشاغل سخت که می تواند آسیب هایی را به جسم و روح وارد کند پس باید خدمات و مزایایی را برای اینگونه مشاغل در نظر گرفت که از جمله میتوان به درخواست احتساب سنوات و ثبت در سابقه ی بیمه و بازنشستگی زود تر از موعد و امثال این ها اشاره کرد . با درخواست احتساب سنوات وقتی که این درخواست تائید شود در سابقه ی بیمه ی متقاضی به ثبت می رسد و بیمه شده بعد از بازنشستگی می تواند از مزایای آن استفاده کند.
پس زمانی که متقاضی مطابق شرایط مقرر مدارک خود را برای دریافت احتساب سنوات خدمت به مراجع مربوطه ارائه می دهد اگر به درخواست وی که مطابق مقررات قانونی می باشد به درخواست وی عمل نشود متقاضی می تواند به این موضوع اعتراض نماید.
مراکز مربوطه برای پیگیری احتساب سنوات
با درخواست متقاضی مبنی بر احتساب سنوات خدمت که این درخواست ابتداء باید به سازمان یا ارگانی که متقاضی در آن فعالیت داشته داده شود این موضوع در همان مرجع مورد بررسی قرار می گیرد . در صورت موافقت مرجع مربوطه سنوات خدمت در سابقه ی بیمه ی متقاضی ثبت می شود اما اگر مرجع مربوطه با درخواست متقاضی مبنی بر احتساب سنوات خدمت موافقت نکند متقاضی می تواند خود یا به وسیله ی وکیل متخصص در این زمینه در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کند .
اهمیت احتساب سنوات در مشاغل سخت
برای تمام انسان های دنیا داشتن شغل موضوع اساسی به شمار می آید هم چنین جامعه پر از مشاغلی است که افراد می توانند برای داشتن درآمد به آن ها روی بیاورند که البته این مشاغل مطابق سختی و آسانی این مشاغل دارای مزایایی می باشند . بعضی از شغل ها چنان شرایطی دارند که ممکن است برای اشخاص آسیب های جسمی دائمی ایجاد کند و یا مشکلات روحی و روانی فراوانی را در بلند مدت به همراه داشته باشند گاهاً این مشکلات تا اندازه ای است که افراد قادر به کار کردن نمی باشند .
به این نوع مشاغل که سلامت افراد را تحت شعاع خود قرار می دهد مشاغل سخت گفته می شود که مطابق بیمه و قانون برای این که افراد راغب به انجام این مشاغل بشوند مزایایی در نظر گرفته مانند بازنشتگی زود هنگام پس احتساب سنوات برای اینگونه مشاغل اهمیت اساسی دارد.
نحوه اعتراض به محاسبه سنوات در مشاغل سخت
دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد ؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند. دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید.
توصیه ی آخر
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.