اعتراض در خصوص عدم موافقت با لایروبی چاه
اعتراض در خصوص عدم موافقت با لایروبی چاه
کمیسیون بررسی صدور پروانه در خصوص لابروبی چاه ها بعد از بررسی درخواست متقاضی یا با این درخواست موافقت کرده یا درخواست را رد می کند. در صورت رد درخواست متقاضی میتواند اقدام به شکایت در دیوان عدالت اداری کند.
آب های زیر زمینی، برای استفاده از منبع های آب های زیر زمینی به هر نوعی از جمله حفر چاه، حفر قنات، حفر و توسعه ی چشمه در تمام نقاط کشور باید با اخذ مجوز و تأئید وزارت نیرو صورت گیرد و برای صدور پروانه با بررسی طبقات زمین و خصوصیات هیدوژئولوژی این پروانه برای حفر و بهره برداری به جهت استفاده از منابع آب های زیر زمینی صادر می شود. در مقاله الزام به صدور بهره برداری برای چاه محفوره پرداختیم در این مقاله به بررسی اعتراض در خصوص عدم موافقت با لایروبی چاه می پردازیم.
لایروبی چاه ها
در مناطق کشاورزی به دلیل استفاده ی زیاد از چاه های کشاورزی معمولاً مقادیر زیادی خاک و ماسه به ته چاه ریزش می کند و یا در مواردی رسوب ماسه عمق چاه را کاهش می دهد و این چاه ها احتیاج دارند تا هر چند وقت یک بار لایروبی شوند. این لایروبی باید به وسیله ی پیستون زنی یا ضربه زنی صورت گیرد.
دستگاه لایروبی
این دستگاه ها به وسیله ی گِل کشی از چاه ها، ماسه ها و گِل ها را بیرون آورده و به همین طریق لایروبی صورت می گیرد که این روند 2 تا 3 روز به طول می انجامد.
تقاضای لایروبی
متقاضی لایروبی با مراجعه به وزارت نیرو و امور آب درخواستی در این خصوص ارائه می دهد و با پرداخت هزینه ی کارشناسی نوبت بازدید می گیرد. کارشناس به نوبت به سوابق مالکیتی و شرایط آن را بررسی کرده و ضمن تحقیق گزارش خود را تهیه می کند و این گزارش را به اداره ی منابع آب تسلیم می نماید.
اگر کارشناس در نظریه ی کارشناسی خود تخلف کرده باشد مطابق قواعد و مقررات مورد تعقیب اداری قرار می گیرد.
تقاضای متقاضی همراه با نظریه ی کارشناس به وسیله ی مدیر اداره مورد بررسی قرار می گیرد و اگر مدیر مدارک را کامل بداند به متقاضی اعلام می شود که تعهدات لازم را ارائه بدهد و پرونده به کمیسیون صدور پروانه ارجاع داده می شود تا این کمیسیون رأی صادر کند.
کمیسیون صدور پروانه در خصوص لایروبی چاه ها ونحوه اعتراض به رأی آن
این کمیسیون با حضور یک نفر کارشناس متخصص در زمینه ی آب ها زیر زمینی با حداقل 10 سال سابقه و یک نفر کارشناس کشاورزی که به وسیله ی اداره ی کشاورزی منطقه انتخاب شده و باید حداقل 10 سال سابقه داشته باشد و یک نفر متخصص حقوق با سابقه ی 10 ساله در امور حقوقی تشکیل می گردد.
کمیسیون بعد از بررسی درخواست متقاضی یا با این درخواست موافقت کرده یا درخواست را رد می کند. در صورت رد درخواست متقاضی به وسیله ی کمیسیون متقاضی می تواند به تصمیم کمیسیون راجع به رد موافقت با لایروبی چاه در دیوان عدالت اداری از این تصمیم شکایت کند.
بخشنامه ها و ضوابط و مقررات سازمان آب بسیار گشترده و پیچیده می باشد همچنین به لحاظ به روز بودنو متعدد بود این مقررات و حساسیت بحران منابع آبی و ورشکستگی آب صدور مجوز را در این خصوص بسیار سخت و دشوار کرده است و برای اقدام در این زمینه ها بهتر است یا به وسیله ی وکیل یا با مشاوره ی وکیل متخصص که به قوانین و مقررات این حوزه آشنایی کامل داشته انجام شود.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه میگردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.