الزام در خصوص ثبت اختراع و نحوه اعتراض به آن

الزام در خصوص ثبت اختراع و نحوه اعتراض به آن

وحید نراقی پور

الزام در خصوص ثبت اختراع و نحوه اعتراض به آن

ثبت علامت تجاری اختیاری است اما در برخی موارد ثبت علامت الزامی می باشد، اهمیت این ثبت این است که اگراشخاص دیگر قصد ثبت این اختراع را داشته باشند نمی توانند اقدام به این امر کنند.

برای قانونی شدن و اعتبار بخشیدن به اختراع یا صنعت و تجارتی و یا زمانی که بخواهیم این اختراع حالت رسمی داشته باشد باید این اختراع یا علامت تجاری یا صنعتی را در مراجع مربوطه ثبت نماییم . دعاوی الزام به ثبت و اعتراض به ثبت اختراع یا علامت تجاری و صنعتی از گونه مواردی است که اشخاص برای اقدام به ثبت و فعالیت باید در مورد آن آگاهی لازم را داشته باشند. 

ثبت اختراع یعنی چه

زمانی که اشخاصی اختراعات جدیدی را انجام داده اند حتماً باید آن را به ثبت برسانند بدین گونه که با شرح اختراع خود و ارائه مدارک لازم به مراجع ذی صلاح اختراع را به نام خود ثبت کنند. به دلیل این که ممکن است در آینده اشخاص دیگر اختراعاتی مشابه با این اختراع داشته باشند یا این که از اختراع وی کپی برداشته باشند به همین دلیل ثبت اختراع بسیار اهمیت داشته و ضرورت دارد. مرجع صالح برای مراجعه ی مخترع و ثبت اختراع خود در اداره ی ثبت اختراع یا مالکیت صنعتی می باشد.

متقاضی با مراجعه به این مراکز و ارائه مدارک لازم تقاضا به ثبت اختراع خود را می نماید و مرکز با بررسی تقاضای شخص در صورت تائید اختراع وی را به نامش ثبت می نماید. اما گاهی ممکن است مرکز با بررسی تقاضای ثبت اختراع این درخواست را رد کند یادر صورت ابطال ثبت علائم تجاری در این صورت فرد می تواند به این تصمیم اعتراض نماید. (شرایط لازم برای ثبت اختراعات و علائم تجاری)

منظور از ثبت علامت تجاری چیست؟

در مواقعی که اشخاص قصد فعالیت در حوزه های تجارتی را دارند یکی از اساسی ترین مراحلی که برای انجام این فعالیت تجاری باید سپری کنند ثبت علامت تجاری می باشد. ثبت علامت تجاری به صورت رقم، نوشته، حرف، شکل و ... می باشد. این علامت در بر گیرنده ی محصولات فعالیت صنعتی یا تجاری و در بر گیرنده ی امتیاز آن باشد و این گونه فعالیت ها با ثبت علامت تجاری به فعالیت خود حالت رسمیت می بخشد.

 ثبت علامت تجاری اختیاری است اما در برخی موارد ثبت علامت الزامی می باشد . متقاضی ثبت علامت تجاری ابتدا باید در سامانه های مربوطه در اداره ی مالکیت صنعتی ثبت نام نماید و اهمیت ثبت علامت تجاری به اندازه ای می باشد که اگر اشخاص دیگر قصد ثبت این علامت را داشته باشند این امکان برای آن ها وجود ندارد. همچنین آموزش ثبت برند.

چه اشخاصی می توانند به ثبت علامت تجاری اعتراض کنند ؟ 

1) اگر علامت تجاری به وسیله ی شخص دیگر قبلاً ثبت شده باشد و متعلق به آن شخص قلمداد می شود و وی می تواند به ثبت علامت تجاری اعتراض نماید. 

 2) اگر علامت تجاری ای که قبلاً به وسیله اشخاص ثبت شده بسیار شبیه درخواست ثبت علامت تجاری فعلی باشد بدین گونه که در صورت ثبت این علامت تجاری با علامت تجاری ای که قلاً ثبت شده برای مشتریان آن اشتباه ایجاد می کند این اشخاص می توانند به ثبت علامت تجاری اعتراض نمایند. 

اعتراض در دیوان عدالت اداری در خصوص ثبت علامت تجاری

در برخی موارد برای ثبتن علامت تجاری مشکلاتی به وجود می آید در این گونه موارد متقاضی ثبت می تواند به مراجع بالاتر درخواست تجدید نظر نماید اما گاهی ممکن است به دلایل واهی یا کم کاری و یا به صورت غیر قانونی از ثبت علامت تجاری خود داری شود در این گونه موارد متقاضی می تواند به تصمیم سازمان مربوطه در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نماید.

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.