اعتراض در خصوص آرای قطعی هیأت های بدوی و تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی
اعتراض در خصوص آرای قطعی هیأت های بدوی و تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی
هیأت حل اختلاف مالیاتی؛ در دنیای امروز برای تمام اختلافات و دعاوی در مراجع قضایی به جهت رسیدگی تخصص گرایی اعمال شده این مراجع دادگستری مختلف باعث می شود تا دعاوی مطرح شده در مراجع قضایی با اطاله دادرسی مواجه نشود و ازسوی دیگر رسیدگی به این پرونده ها در مراجع قضایی با کارشناسان و قضات متخصص و صورت تخصصی صورت گیرد.
در مورد پرونده های مالیاتی مهم ترین مرجع برای حل اختلاف هیأت حل اختلاف مالیاتی می باشد. این هیأت مکلف به رسیدگی در خصوص تمامی اختلافات مالیاتی می باشد. البته لازم به ذکر است بنا برقانون مالیات های مستقیم در موارد خاص برای رسیدگی به اختلافات مالیاتنی مراجع دیگری غیر از هیأت حل اختلاف مالیاتی در نظر گرفته شده است.
هیأت های بدوی حل اختلاف مالیاتی
ابتدا باید اشاره کرد که رسیدگی و پیگیری در این هیأت های حل اختلاف مالیاتی با تشریفات خاصی مواجه است پس بهتر است برای اقدام در این هیأت ها حتماً از وکلای متخصص که آشنایی لازم را با مقررات در این خصوص دارند استفاده شود.
بر اساس (ماده ی 244 قانون اصلاح مواد از قانون مالیات های مستقیم) مرجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی هیأت حل اختلاف مالیاتی می باشند. این هیأت ها از مراجع اداری که به صورت اختصاصی رسیدگی می کنند به شمار می آید، اما در وهله اول باید بدانیم مودی در چه شرایطی و چگونه به این هیأت اختلاف مالیاتی برای طرح دعوا مراجعه می کند.
مودی مالیاتی زمانی که بین وی و ممیز اختلاف ایجاد شود به هیأت حل اختلاف مالیاتی مراجعه می کند و زمانی منجر به طرح شکایت می شود که اختلاف ممیز و مودی با دخالت ممیز کل یا سر ممیز حل نشود و مودی در خصوص برگه تشخیص مالیات قصد شکایت داشته باشد. با تمامی این شروط می توان وظیفه ی هیأت حل اختلاف مالیاتی را و یا چگونگی اعتراض به آرای هیأت را شناخت.
اعضای هیأت حل اختلاف مالیاتی
هیأت حل اختلاف مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم با حضور نماینده ی سازمان امور، مالیاتی یک قاضی، یک نماینده ی مودی (نماینده ی مودی می تواند از اتاق تعاون یا اتاق بازرگانی، حسابداران رسمی، شورای اسلامی، تشکل های صنفی، مجمع های حرفه ای انتخاب شود) تشکیل می شود.
رسیدگی در هیأت حل اختلاف مالیاتی
هیأت حل اختلاف مالیاتی برای رسیدگی به دعاوی مالیاتی به گونه ی متفاوت از دادگاه ها و تشریفات آن ها رسیدگی می کند و جلسات این هیأت زمانی رسمی می شود که سه عضو حضور داشته باشند و تصمیم آن ها با اکثریت آرا گرفته می شود. البته در صورت وجود اختلاف نظر رأی با اکثریت صادر می شود و نظر اقلیت در کنار رأی نوشته می شود و تصمیمات هیأت قطعی می باشد.
شورای عالی مالیاتی
بعد از تصمیم هیأت حل اختلاف مالیاتی چنانچه تصمیمات هیأت با عدم رعایت مقررات مربوطه یا عدم دلیل کافی صورت گرفته باشد مودی یا اداره می تواند از تصمیم هیأت ظرف مدت یک ماه در شورای عالی مالیاتی شکایت نماید و تقاضای نقض و رسیدگی مجدد را بنماید.
اعتراض در دیوان عدالت اداری در خصوص آرا و تصمیم هیأت حل اختلاف مالیاتی
بعد از نقض رأی در عالی مالیاتی پرونده به مرجع صادر کننده ی رأی قطعی برای رسیدگی مجدد ارجاع می شود. چنان چه مودیان به تصمیم هیأت بدوی و تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی معترض باشند می توانند شکایت خود را در این خصوص در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.