الزام در مورد تبدیل تعرفه ی برق از تجاری به تعرفه غیر تجاری
الزام در مورد تبدیل تعرفه ی برق از تجاری به تعرفه غیر تجاری
یکی از موارد مهم در این خصوص انشعبات برق تبدیل تعرفه ی برق از تجاری به تعرفه غیر تجاری می باشد.
انشعابات برق؛ برای اخذ انشعاب برق مردم با مراجعه به اداری برق در حوزه ی درخواستی خود باید بر اساس نوع کاربری و فعالیت خود برای ملک یا عرصه ی مورد نظر انشعاب برق دریافت نمایند.
انواع انشعاب برق
انشعاب برق مصارف خانگی
انشعاب برق مصارف اشتراکی
اشعابات برق برای مصارف عمومی
انشعاب برق مصارف تجاری
انشعاب برق برای تولید برق کشاورزی
انشعاب برق برای تولید برق صنعتی
انشعاب برق برای مصارف آزاد
برای صدور انشعاب مصارف گوناگونی تعریف شده از جمله ی این مصارف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) انشعاب برق مصارف خانگی
این انشعاب برای استفاده از تجهیزات برقی متعارف در خانه های مسکونی داده می شود البته در روستا ها تشخیص واحد های مسکونی برای انشعاب مصارف خانگی به عهده ی این سازمان می باشد.
2) انشعاب برق مصارف اشتراکی
این انشعاب مربوط به اشتراکات ساختمان های مسکونی، صنعتی و عمومی داده می شود؛ از جمله این تأسیسات این موارد می باشد: موتور خانه در واحد های مسکونی _ آسانسور _ روشنایی های عمومی و ...
3) اشعابات برق برای مصارف عمومی
این انشعاب برای بهره برداری از خدمات عمومی غیر انتفاعی داده می شود.
4) انشعاب برق مصارف تجاری
این انشعاب برای مغازه ها و محل هایی که برای کسب و تجارت ایجاد شده اند داده می شود.
5) انشعاب برق برای تولید برق کشاورزی
این انشعاب به اشخاصی که پروانه ی بهره برداری از سازمان آب دارند برای پمپاژ آب های زیر زمینی یا سطحی به نیروی برق احتیاج دارند برای استفاده ی کشاورزی داده می شود .
6)انشعاب برق برای تولید برق صنعتی
این انشعاب به اشخاصی که هدف بهره برداری از صنایع دامی و کشاورزی یا کارگاه های صنعتی کوچک را دارند همچنین برای کارخانه ها و معادن داده می شود .
7) انشعاب برق برای مصارف آزاد
این انشعاب ها به صورت غیر دائم بوده مانند چراغانی ها.
تخلف در استفاده از انشعاب برق و دیوان عدالت اداری
در مواقعی که سازمان تشخیص بدهد مشترکینی که انشعاب برق خود را به غیر از آن چه در انشعاب برق خود درج شده مصرف می نمایند و تعرفه ی مصرفی آنان بسیار بالا تر از تعرفه ی مصرفی قبلی باشد در این حالت سازمان مکلف است به شخص اخطار نماید تا ظرف مدت معیین برای تغییر تعرفه اقدام نماید و در این مدت که از تاریخ مصرف غیر مجاز برای برق مصرفی باید تعرفه ی تجاری و در مورد انشعابات آزاد تعرفه ی آزاد تجاری محاسبه شود.
برای مثال مطابق قوانین شهرداری استفاده از اماکنی با کاربری مسکونی به عنوان دفتر وکالت، مطب و یا دفترخانه ی اسناد رسمی و ... تغییر کاربری به شمار نمی آید و این موضوع در خصوص امور خدماتی و اداری مانند بهای برق مصرفی سرایت ندارد و اگر در این مثال اداره ی برق تعرفه ی برق مصرفی این اماکن را از مسکونی به تجاری تبدیل نماید این تصمیم قانونی نمی باشد. در این گونه موارد چه اشخاص حقیقی یا حقوقی می توانند در دیوان عدالت اداری دادخواستی تحت عنوان دادخواست الزام به تبدیل تعرفه ی برق تجاری به غیر تجاری را مطرح نمایند.
با وجود رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و مطابق (ماده 9 و تبصره ی 1 قانون سازمان برق) دریافت هر نوع وجه از متقاضیان برق چه به صورت وام یا حق اشتراک مطابق با تعرفه و آیین نامه ها و بر اساس نرخ های تصویب شده در وزارت نیرو و شرایط فروش انشعاب برق و چگونگی احتساب بهای مصارف آن و یا مجوز تعرفه ی خاص به جهت تأخیر در پرداخت بهای برق و یا مصرف بیش از حد، مطالبه ی خسارت تأخیر تادیه یا جریمه به استناد بخش دوم ماده 25 قانون دیوان عدالت اداری باطل می باشد.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.