
اعتراض درخصوص عدم ترخیص کالا
اعتراض درخصوص عدم ترخیص کالا
مقاله مورد بحث این نوشتار اعتراض در خصوص عدم ترخیص کالا می باشد . منظور این است که اگر گمرک نسبت به ترخیص کالا اقدام نکرد ، چگونه باید به این موضوع اعتراض کرد.
امروزه انبوه بسیاری از کالا های مورد نیاز کشور ها از کشور های دیگر وارد می شود . کشور ایران نیز حجم زیادی از کالا های مورد نیاز خود را از کشور های دیگر تآمین می کند . علاوه بر واردات محصولات متنوعی نیز از ایران به کشور های دیگر صادر میشود.
کنترل واردات و صادرات
به دلیل گسترش واردات و صادرات محصولات در تمامی مرز های کشور برای کنترل هر چه بهتره این واردات و صادرات گمرک به عنوان مرکز کنترل این امور ایجاد شده است. گمرک برای کنترل واردات و صادرات در خصوص تمامی کالا ها نظارت لازم را انجام داده و با هدف حفظ منابع اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست از مقررات و قوانینی که به وسیله ی دولت در این خصوص صادر شده پیروی می نماید.
از این رو در مواقعی که تخلفاتی در این حوزه صورت بگیرد کمیسیون یا هیأت هایی برای رسیدگی به این تخلفات به عنوان کمیسیون حل اختلاف گمرکی و کمیسیون تجدید نظر تشکیل شده است. این کمیسیون و هیأت ها علاوه بر رسیدگی به تخلافت گمرکی در صورتی که بین صاحب کالا و گمرک اختلافی ایجاد شود به اختلافات آن ها نیز رسیدگی می کند.
ترخیص کالا
اشخاصی که به قسط واردات کالایی را در کشور های دیگر خریداری کرده و به ایران ارسال می نمایند بعد از ورود کالا به گمرک باید مقرراتی را برای طی کردن مراحل قانونی انجام دهند تا کالای خود را از گمرک خارج کنند.
اما برای این که این کالا را بتوانند از گمرک ترخیص کنند باید یکسری مراحل را انجام دهند که این مراحل به صورت قانونی باید طی شود.
در برخی موارد نیز دلایلی وجود دارد که گمرک کالا را ترخیص نکرده و یا کالا به وسیله ی گمرک ضبط می شود.
از جمله دلایلی که موجب عدم ترخیص کالا و ضبط آن به وسیله ی گمرک می شود می توان به غیر قانونی بودن کالا یا غیر مجاز بودن آن اشاره کرد مثلاً بعضی از کالا هایی که ورود و خروج آن ها به کشور ممنوع شده غیر قانونی بوده و در صورت ورود به وسیله ی گمرک ضبط می شود.
وقتی گمرک به دلایل گفته شده کالا را ضبط می کند به صاحب کالا ظرف مدت 3 ماه فرصت می دهد که کالای وارداتی خود را به کشوری که از آن وارد کرده باز گرداند یا حداقل این کالا را از کشور خارج نماید.
عوامل دیگری وجود دارد که گمرک کالا را ترخیص نکند یکی از این عوامل را می توان عدم پرداخت مالیات یا عوارضی که برای آن کالا مقرر شده می باشد که در این صورت نیز اگر صاحب کالا عوارض مقرر برای کالا را پرداخت نکند یا مالیات آن را نپردازد کالا به وسیله ی گمرک ضبط شده و صاحب کالا قادر به ترخیص کالای خود را از گمرک نمی باشد.
اعتراض به عدم ترخیص کالا
بعد از این که صاحب کالا، کالا ی خود را وارد کشور نمود و اقدامات لازم برای ترخیص کالا را انجام دهد اما گمرک از ترخیص کالا امتناع نموده و کالا را ضبط نماید و چون گمرک مکلف به بررسی موضوعاتی راجع به کالا از جمله بی خطر بودن، مجوز ها، سلامت بودن کالا و یا تشخیص این که کالای وارداتی از نظر فرهنگی، زیست محیطی یا اقتصادی مشکلی برای کشور ایجاد نمی کند را دارد پس قوانین راجع به گمرک بسیار سخت و سخت گیرانه می باشد. اما اگر صاحب کالا تصمیم گمرک راجع به عدم ترخیص را تضییع حقوق خود بداند می تواند در دیوان عدالت اداری به تصمیم وی شکایت نماید.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.