اعتراض در خصوص ممنوع الخروجی ناشی از بدهی مالیاتی
اعتراض در خصوص ممنوع الخروجی ناشی از بدهی مالیاتی
در خصوص عدم پرداخت مالیات قانون گذار ضمانت اجرا هایی را که برای مودیان مختلف متفاوت می باشد در نظر گرفته است. این ضمانت اجرا ها بسیار برای پیش گیری از مشکلات بعدی لازم است که مودیان از آن مطلع باشند. لذا از این رو برای مودیان لازم و ضروری است که بدانند اگر مالیات خود را پرداخت نکنند فقط جریمه شامل حال آن ها نخواهد شده بلکه علاوه بر پرداخت جریمه موجب ممنوع الخروجی مودیان نیز می گردد. این موضوع در (ماده ی 202 قانون مالیات های مستقیم) اشاره شده است.
ماده 202 قانون مالیات های مستقیم
این ماده راجع به بدهکاران قطعی مالیاتی می باشد؛ یعنی مودیانی که به دلیل بدهی مالیاتی برگه ی تشخیص آن ها قطعی شده حالا این قطعیت می تواندبا عدم اعتراض مودی ایجاد شده باشد یا با اعتراض مودی و رسیدگی در هیأت مالیاتی قطعی شده باشد، پس مودیانی که فقط به بدهی مالیاتی خود اعتراض کرده اند و هنوز هیأت مالیاتی در این خصوص تصمیم نگرفته مشمول این ماده نمی شود .همچنین در این مقاله علل ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی را مطالعه کنید.
ماده ی 202 برای بدهکاران مالیاتی یک حداقل در نظر گرفته است و در صورتی که مودی از این حداقل عدول کند مشمول ماده ی 202 خواهد شد.
البته این حداقل مبلغ برای اشخاص حقوقی و حقیقی متفاوت می باشد به این صورت که این حداقل برای اشخاص حقوقی تولیدی که با مجوز از مرجع قانونی فعالیت می کنند باید بیش تر از 20% سرمایه ای که ثبت کرده اند باشد و یا معادل مبلغ 500 میلیون تومان باشد و در مورد اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی این حداقل باید بیشتر از 10% سرمایه ای که آنت ها ثبت کرده اند باشد یا معادل مبلغ 200 میلیون تومان باشد. همچنین در خصوص اشخاص حقیقی دیگر که به تولیدی اشتغال ندارند این حداقل باید بیشتر از 10 میلیون تومان باشد.
استثناعات ماده ی 202 قانون مالیات های مستقیم
ماده ی 202 برای برخی از بدهکاران مالیاتی استثناعاتی در نظر گرفته است. مثلاً این استثنا می تواند راجع به افرادی که سفر های واجب عازم می شوند را شامل شود در چنین حالتی مودی برای این که از این امتیاز بهره مند بشود باید درخواست خود را مبنی بر عدم توان پرداخت مالیات را به مرجع صلاحیت دار ارسال نماید و تضمینات لازم را برای خروج از کشور بپردازد.
مرجع درخواست ممنوع الخروجی در خصوص بدهکاران مالیاتی
این درخواست برای بدهکاران مالیاتی باید به وسیله ی وزارت امور اقتصادی و دارایی و یا به وسیله ی سازمان امور مالیاتی انجام شود.
شمول ممنوع الخروجی برای اشخاص حقوقی
در خصوص بدهی مالیاتی ماده ی 202 برای ممنوع الخروجی در خصوص بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی وضعیت متفاوتی را پیش بینی کرده است.
به این جهت که اشخاص حقوقی خصوصی ای که دارای بدهی مالیاتی می باشند خود قابلیت ممنوع الخروجی ندارند و این ممنوع الخروجی شامل مدیران آن ها می شود و فقط مدیرانی که این بدهی مالیاتی در دوره ی مدیریت آن ها صورت گرفته باشد مشمول این قانون می باشند.
اعتراض به ممنوع الخروجی بدهکاران ماده 202
دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد.
در مواقعی که مودیان به دلیل رأی قطعی هیأت حل اختلاف مالیاتی بدهکار مالیاتی می باشند ضمن تعیین جریمه برای آن ها ممنوع الخروج نیز می شوند و چنان چه مودی تصمیم هیأت حل اختلاف مخالف قوانین و مقررات بداند می تواند ابطال و نقض رأی هیأت حل اختلاف را از دیوان عدالت اداری درخواست نماید و چنان چه دیوان عدالت اداری رأی هیأت اختلاف را نقض و ابطال نماید مودی از ممنوع الخروجی خارج می شود. البته اعتراض در دیوان عدالت اداری یکی از راه های خروج از ممنوع الخروجی مودیان می باشد. (استعلام ممنوع الخروجی)
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.