اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک
اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک
اگر ضبط کالا توسط گمرک اتفاق بیافتد و مورد قانونی آن ذکر نشده باشد، صاحب کالا می تواند ابتدا در هیأت حل اختلاف گمرکی اعتراض خود را بیان کند و در صورت رد درخواست در دیوان اقامه دعوا کند.
تمامی مقررات گمرکی باید مطابق مقررات باشد و هرگونه اقدام خلاف قوانین گمرکی تخلف محسوب می شود. تمامی موارد کشف کالای قاچاق، توقیف کالا، ابلاغ صورت مجلس ضبط، اظهار نامه به گمرک و تنظیم صورت مجلس مطابق اظهار نامه ابلاغ به صاحب کالا محسوب می شود. گمرک می تواند در مواردی که تخلف صاحب کالا مشاهده نماید بسته به نوع آن جریمه یا ضبط کالا را اقدام کند و یا ورود برخی از کالا ها که مطابق قوانین ایران جرم می باشد در صورت ورود علاوه بر مجازات جریمه نیز در پی دارد.
اعتراض در مورد مبالغ اضافه ی دریافتی گمرکی، اعتراض در خصوص ضبط ضمانت نامه یا وثیقه ی گمرکی و اعتراض به متروکه شدن کالای وارداتی در گمرک از جمله مقالاتی است که در می توانید به آن مراجعه نمایید در این مقاله به بررسی اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک نمایید.
ضبط کالا توسط گمرک
اگر متقاضی در اظهار نامه ی تسلیمی خود کالا هایی را ذکر نکرده باشد یا کالا بدون رعایت مقررات قانونی وارد شده باشد کالای ممنوعه محسوب شده و به وسیله ی گمرک ضبط می شود و در این گونه موارد به دلیل پیچیدگی موضوع بهتر است به وسیله ی وکلای متخصص در این زمینه اعتراض به ضبط کالا را مطرح نمایند. این اعتراض به وسیله ی صاحب کالا بسیار اهمیت دارد چرا که زمانی که صاحب کالا ضبط کالا توسط گمرک را قانونی نداند می توان نسبت به اقدام گمرک اعتراض نماید.
مطابق (ماده 103 امور گمرک) واردات می تواند از طریق آبی، زمینی یا هوایی انجام شود که در همه یاین سه مورد رعایت مقررات راجع به واردات باید رعایت شود و چنانچه وارداتی به یکی از طرق گفته شده به کشور انجام شود اما در کالا های وارد شده کالا هایی مشاهده شود که در اظهار نامه ی ارسالی به وسیله ی صاحب کالا ذکر نشده بود و شرکتی که این کالا را حمل و نقل نموده ظرف مدت سه ماه توضیحات لازم را ارئه ننماید گمرک می تواند به طرق زیر اقدام نماید:
- چنانچه شخص تحویل گیرنده کالایی را تحویل نگرفته باشد یا در اظهار نامه ی ارسالی شخص کالاهایی وارد شده که ذکر نشده باشد گمرک اقدام به ضبط این کالا ها می نماید.
- در صورتی که در تخلیه ی کالا کسری باشد گمرک جریمه اعمال می نماید.
نکته :
نحوه ی ضبط کالا توسط گمرک
اگر کالا هایی که ورود آن ها به کشور ممنوع می باشند اما اظهار نامه ی ورود قطعی آنان صحیح واقع شده باشد گمرک از ترخیص کالا ممانعت کرده و به صاحب کالا اخطار می نماید تا ظرف مدت سه ماه یا کالا را مرجوع کند یا به کشور دیگری ارسال نماید و چنانچه بعد از این مدت این اقدامات صورت نگیرد گمرک کالا را ضبط کرده و این ضبط را به صاحب کالا ابلاغ می نماید.
اعتراض در دیوان عدالت اداری
در مواقعی که کالا به وسیله ی گمرک ضبط شده باشد اما دلیل ضبط کالا هیچ یک از موارد قانونی گفته شده نباشد صاحب کالا ابتدا در هیأت حل اختلاف گمرکی اعتراض خود را مطرح کرده و چنانچه ضبط کالا هم چنان پایدار باشد وی می تواند با دلایل غیر قانونی بودن ضبط کالا در گمرک در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کند.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.