تقاضای مفاصا حساب ماده 37 قانون تامین اجتماعی

تقاضای مفاصا حساب ماده 37 قانون تامین اجتماعی

وحید نراقی پور

تقاضای مفاصا حساب ماده 37 قانون تامین اجتماعی

در این مقاله قصد داریم به شرح (ماده 37 قانون تامین اجتماعی) و شرایط مقرر در آن و نحوه ی اعتراض در این خصوص صحبت کنیم.

در قانون کار کارگاه به محلی که کارمندان یا کارگران به دستور کارفرما درآن فعایت می کنند گفته می شود . حالا این کارگاه می تواند مغازه یا اداره یا یک کارگاه و یا هر چیز دیگری باشد.

مفاصا حساب ماده 37 قانون تامین اجتماعی

گارگاه یا همان محل کار توسط کارفرما یا خریداری شده است یا اجاره شده. در مورد خرید و اجاره یا به صورت رسمی در دفتر اسناد رسمی صورت گرفته است یا به صورت غیر رسمی در دفتر معاملات املاک واقع شده است. 

در این مواقع کارفرما حالا چه خریدار باشد یا فروشنده اگر خرید یا اجاره ی کارگاه به صورت عادی باشد باید از فروشنده یا موجر مفاصا حساب (ماده 37 قانون تامین اجتماعی) را برای آن محل تقاضا کند و فروشنده یا موجر باید این مفاصا حساب را به او ارائه نمایند. 

اما در خصوص خرید یا اجاره در دفتر اسناد رسمی خود دفتر خانه مفاصا حساب (ماده 37 سازمان تامین اجتماعی) را استعلام و باید به وسیله ی فروشنده یا موجر تسویه گردد.

 تبعات عدم دریافت مفاصا حساب 

چنانچه کار فرما ی یک کارگاه هنگام خرید یا اجاره ی کارگاه مفاصا حساب (ماده 37 قانون تامین اجتماعی) را دریافت نکرده باشد و محل بدهی داشته باشد کارفرما نیز در قبال بدهی قبلی کارگاه مسئولیت تضامنی دارد. 

اقدامات کارفرما در خصوص بدهی قبلی کارگاه

اگر کارفرمایی در قبال بدهی کارفرمای قبلی نسبت به عدم پرداخت بیمه ی تامین اجتماعی کارکنان مسئولیت تضامنی برایش ایجاد شود او می تواند 2 راه کار ارائه دهد:

  1.     درخواست تامین دلیل برای استعلام از تامین اجتماعی و ارائه ی داد خواست در اجرای (ماده 37 قانون تامین اجتماعی) به خواسته ی الزام مستاجر (خوانده) به پرداخت بدهی معوقه از طرف سازمان تامی اجتماعی.
  2.     راهکار دوم طرح دعوا در دیوان عدالت اداری است با تنظیم دادخواستی به خواسته ی الزام سازمان تامین اجتماعی با تصریح شعبه به مطالبه ی حق بیمه ی معوقه از مستاجر در اجرای رأی هیأت عمومی و دستور موقت برای عدم اجرای مطالبات تامین اجتماعی از وی در دیوان عدالت اداری . 

مثال :

مثلاً یک کارگاه یا مغازه ای به وسیله ی دفتر املاک بدون تنظیم سند رسمی به اجاره ی مستاجر در می آید . مستاجر در آن محل کارگر یا کارمندانی را استخدام کرده و مدت 5 سال فعالیت می نماید اما حق بیمه ی کارکنان خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است. 

در این صورت مالک یا می تواند درخواست تامین دلیل برای استعلام از تامین اجتماعی و دادخواست به جهت اجرای ماده ی 37 مستاجر را ملزم به پرداخت بدهی معوقه ی خود به سازمان تامین اجتماعی کند  یا با تنظیم دادخواستی در دیوان عدالت اداری این بار الزام سازمان تامین اجتماعی را برای مطالبه ی حق بیمه ی معوقه ی مستاجر انجام دهد.

فواید تنظیم سند رسمی

معمولاً انتقال املاک به موجب سند رسمی صورت می گیرد که در خصوص کارگاه ها و مغازه ها و امثال آن به دلیل استعلام مفاصا حساب (ماده ی 37 قانون تامین اجتماعی) به وسیله ی خود دفتر خیال خریدار از این بابت راحت می باشد. 

اما در مورد اجاره این گونه املاک چون معمولاً در دفتر معاملات املاک به صورت عادی تنظیم می شود ممکن است این گرفتاری ها را در پیش داشته باشد اما اگر اجاره هم به وسیله ی دفتر اسناد رسمی تنظیم شود به دلیل استعلام مفاصا حساب ماده 37 این گرفتاری برای مستاجر پدیدار نخواهد شد. 

منظور از دیوان عدالت اداری چیست ؟

دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد ؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند. 

دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید. 

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان عزیز و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.