اعتراض در خصوص رأی هسته ی گزینش

اعتراض در خصوص رأی هسته ی گزینش

وحید نراقی پور

اعتراض در خصوص رأی هسته ی گزینش

اعتراض در خصوص رأی هسته ی گزینش ابتدا در هیئت های بدوی مطرح می شود، سپس تجدید نظر صورت گرفته و در صورت عدم نتیجه از طریق دیوان عدالت اداری قابل پیگیری می باشد. درخواست های مطرح شده در هسته ی گزینش به وسیله ی متخصصین در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته به جهت گرد آوری اطلاعات صحیح مطابق ضوابط قانونی و بعد از تکمیل این اطلاعات پرونده به شورای گزینش ارسال شده برای صدور رأی که در شورای هسته ی گزینش رأی با اکثریت آرا گرفته می شود چرا که اعضای شورا متشکل از پنج نفر بوده اما با حضور سه نفر تشکیل می گردد و اقدام به صدور رأی می نماید. داوطلب می تواند اعتراض خود را در مورد این تصمیم  به طور کتبی اعلام کند و در اعتراض خود باید نکات زیر را قید کند:مشخصات خود و نام پدر _ مشخصات محل کار و سکونت _ شماره تماس _ ارائه ی دلایل وجهاد.

 

رسیدگی در هیأت بدوی گزینش و اعتراض به آن 

وقتی که پرونده به وسیله ی شورا  هسته گزینش نظر دهی می شود این نظر به مدیریت توسعه  وسرمایه ای نیروی انسانی منتقل می گردد تا به این داوطلب اعلام کند اما اگر تصمیم گزینش منفی باشد این تصمیم به صورت حضوری به وی ابلاغ شده و چنانچه داوطلب بخواهد دلیل رد گزینش را به طور کتبی داشته باشد باید درخواست کتبی ارائه دهد. همچنین وی می تواند به این تصمیم ظرف مدت دو ماه درخواست تجدید نظر بنماید. این اولین تجدید نظر می باشد.

درخواست تجدید نظر اول برای رأی صادره هیأت بدوی گزینش

داوطلب استخدامی تقاضای تجدید نظر اول خود را برای دبیر خانه ی هسته ی گزینش ارسال می نماید و بعد از ارجاع پرونده به تجدید نظر اول شورای تجدید نظر اقدام به تحقیق و یا مصاحبه و استعلام می نماید و سپس اقدام به تصمیم گیری می کند و نتیجه را به داوطلب استخدامی اعلام می کند.

این شورای تجدید نظر مکلف است ظرف یک ماه رسیدگی و نظر خود را اعلام کند که این اعتراض را تجدید نظر اول می نامند. همچنین در این مرحله به تقاضای داوطلب می تواند در شورای تجدید نظر اول حضور یافته و با اعضای شورا دیدار و مذاکره کند. 

درخواست تجدید نظر دوم برای رأی صادره هیأت بدوی گزینش

زمانی که داوطلب به تصمیم  شورای تجدید نظر اول  هسته گزینش  معترض باشد وی می تواند تا دو ماه بعد از ابلاغ این تصمیم به هیأت مرکزی گزینش مراجعه و تقاضای کتبی خود مبنی بر تجدید نظر دوم را ارئه دهد و این هیأت از هسته ی گزینش تقاضای ارسال پرونده را کرده و اقدام به تصمیم در آن می گیرد. این مرحله به مرحله ی تجدید نظر دوم در هسته ی گزینش معروف است.

لازم به ذکر است مطابق (ماده 34 آیین نامه ی اجرای قانون گزینش) در تمام مراحل چه در تجدید نظر اول یا دوم و یا حتی در دیوان عدالت اداری در خصوص یک شکایت فقط یک بار رأی صادر می شود. 

 

شکایت در دیوان عدالت اداری در خصوص آرای صادره داوطلب استخدامی 

مطابق (تبصره 3 ماده 14 قانون گزینش) اگر داوطلب استخدامی در مورد رأی تجدید نظر دوم هم معترض باشد می تواند ظرف دو ماه از تاریخ دریافت رأی دادخواست خود را در خصوص اعتراض به رأی هسته ی گزینش در دیوان عدالت اداری مطرح نماید. دیوان با استعلام از نظر هیأت مرکزی گزینش و یا استعلام از هیأت عالی با دریافت نظرات آنان تصمیم گیری می کند. (آموزش تصویری نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری)

پرسش و پاسخ های متداول اعتراض در خصوص رای هسته گزینش

سوال: در صورتی هسته گزینش اقدام به رد داوطلب به جهت عدم انجام تکالیف دینی نظیر اقامه نماز و روزه نموده باشد تکلیف چیست ؟

در صورتی که مهلت اعتراض فرد در ساختار اداری هسته گزینش به اتمام رسیده باشد و داوطلب مدعی انجام تکالیف دینی باشد می تواند در دیوان عدالت اداری اعتراض نماید بسیار دیده شده است اگر مرجع اداری مزبور دلایل قاطعی برای عدم انجام تکالیف دینی توسط داوطلب نداشته باشد دیوان عدالت اداری اقدام به نقض رای هسته گزینش خواهد نمود.

سوال: در صورتی که هسته گزینش اقدام به رد داوطلب به جهت عدم رعایت حجاب نموده باشد آیا امکان نقض رای هسته گزینش در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟

در صورتی که اعتراض داوطلب در مراحل انجام گزینش موثر واقع نشود داوطلب می تواند اقدام به اعتراض درو دیوان عدالت اداری نماید ولی به کاربران توصیه می نماییم در صورتی که با چنین حالتی مواجه بودید با هم وکیل در این خصوص مشورت نمایید.

نمونه دادخواست اعتراضی به رای هسته گزینش در دیوان عدالت اداری

ریاست محترم سازمان دیوان عدالت اداری کشور 

با سلام :

احترما اینجانب …….خود را تحت سه عنوان «شرح ماوقع » ،«مستندات قانونی مبنی بر بی اعتباری تصمیم هسته گزینش » و نهایتا «نتیجه گیری » خدمت مقام قضایی محترم به شرح ذیل اعلام می دارد :

۱-شرح ماوقع 

۱-۱)اینجانب ……. کارمند پیمانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران ، دارای ۲۴ سال سابقه کار در اداره مذکور می باشم که در تاریخ ...... درخواست تبدیل وضعیت استخدامی از پیمانی به رسمی قطعی را با توجه به بند (د ، و )تبصره 20 قانون بودجه سال ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ مطرح نمودم ؛ مطابق با تبصره مذکور دستگاه های دولتی می بایست اقدام به تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران نمایند که اینجانب نیز تمامی شرایط مذکور در قانون فوق را داشتم که متاسفانه هسته گزینش در رسیدگی به فرایند تبدیل وضعیت استخدامی طی تصمیم شماره …… بدون ذکر مستند قانونی و دلیلی بیان داشتند که با تبدیل وضعیت استخدامی اینجانب به صورت رسمی قطعی موافقت نمی شود در حالیکه مطابق قانون اینجانب تمامی شرایط منعکس در بند (د ، و)تبصره ۲۰قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را داشتم .

۱-۲) حسب اتفاقات پیش آمده اینجانب به رای صادره در مهلت قانونی مشخص شده ، اعتراض نمودم که براساس یک تصمیم عجیب ، مرجع اول تجدید نظر علاوه بر اینکه اینجانب را واجد شرایط عمومی جهت تبدیل وضعیت ندانست ، اقدام به قطع همکاری پیمانی اینجانب با دستگاه متبوع نیز نمودند!

۱-۳) سپس در ادامه تصمیمات عجیب تر ، با توجه به اینکه هنوز تصمیم هسته گزینش در ساختار اداری قطعی نشده بود و اینجانب همچنان مهلت حق اعتراض به تصمیم فوق را مطابق رای صادره در مرجع دوم تجدید نظر داشتم ، اقدام به اخراج اینجانب نمودند .

۲-دلایل قانونی مبنی بر بی اعتباری تصمیم هسته گزینش 

۲-۱) مغایرت تصمیم اتخاذ شده با مفاد رای وحدت رویه شماره ۱۰۴۳ مورخ ۲۲/۰۳/۱۴۰۰صادره از هیئت عمومی دیوان عدالت اداری 

حسب رای وجدت رویه فوق الاشاره با توجه به ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی قانون گزینش دستگاه های اجرایی نظر گزینش مبنی بر عدم موافقت با ادامه خدمت داوطلب فقط در زمان تمدید قرارداد یا پیمان می بایست اعمال شود و در فرایند گزینش امکان قطع یکباره رابطه استخدامی وجود ندارد که پرونده پیش رو نیز عینا مشابه رای وحدت رویه فوق می باشد .

۲-۲) عدم امکان تشدید مجازات در مرحله تجدید نظر مراجع اختصاصی 

عدم امکان تشدید مجازات در مرحله تجدید نظر به عنوان یک اصل بنیادین در علم حقوق پذیرفته شده است .

با توجه به این اصل، دادگاه ها در مرحله تجدید نظر حق تشدید مجازات را نخواهند داشت؛ درست  است که اخراج در ماهیت امر از لحاظ حقوقی ناشی از یک تخلف میباشد ولی در ما نحن فیه ، زمانی که دادگاه ها و مراجع قضایی در مواجه با وقوع جرم حق چنین کاری را ندارند ، مستند به قیاس اولویت ، مراجع اداری نیز مکلف به تبعیت در موضوعی با مقیاس کوچک تر به اسم تخلف ، حق تشدید در مرحله تجدید نظر را نیز نخواهند داشت کما اینکه اینجانب مرتکب هیچ گونه تخلف قانونی نیز نشده بودم .

۲-۳) عدم امکان اجرای تصمیم هسته گزینش تا زمان قطعیت تصمیم در مراجع اداری 

همانطور که در شرح ماوقع بیان شد ، اینجانب هنوز فرصت اعتراض در مرجع دوم تجدید نظر هیات مرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشتم و با توجه به اصل عدم اجرای رای تا زمان قطعیت حکم ، مرجع مذکور حق قطع رابطه استخدامی را نداشتند ولی متاسفانه نهاد مذکور بدون توجه به این امر (حق اعتراض اینجانب در مهلت قانونی ) اقدام به قطع رابطه استخدامی اینجانب نمودند .

۲-۴) مستدل و مستند نبودن تصمیم هسته مرکزی گزینش در خصوص عدم موافقت به تبدیل وضعیت و اخراج اینجانب:

متاسفانه نهاد مذکور در تصمیم اتخاذی خود مبنی بر عدم موافقت با تبدیل وضعیت استخدامی یا اخراج اینجانب هیچ گونه دلیل موجهی را ذکر نکرده اند و صرفا با قید عبارت کلی مبنی بر اینکه با درخواست اینجانب موافقت نمی شود ، اقدام به اتخاذ تصمیم نموده اند ، در صورتی که مراجع اداری می بایست با توجه به اصول بنیادین حقوقی ، در انشاء تصمیم خود مبانی و دلایل عدم موافقت با درخواست را به طور مشروح بیان کنند چرا که اینجانب با تمسک به قانون بودجه سال 1400 و 1401، درخواست تبدیل وضعیت استخدامی نموده ام و مرجع اداری نیز می بایست با تمسک به همان قانون دلایل عدم موافقت خود را با خواسته اینجانب بیان نمایند .

۳-نتیجه گیری 

ریاست محترم دیوان عدالت اداری همانطور که در شرح ماوقع بیان شد، اینجانب بیش از ۲۴ سال سابقه خدمت در دستگاه های دولتی را داشته ام و در راستای تبصره 20 قانون بودجه سال ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ که به جهت ارائه خدمات به فرزندان ایثارگر و جانباز وضع شده است ، اقدام به درخواست تبدیل وضعیت استخدامی کردم که در فرایند رسیدگی به این موضوع، دستگاه مربوطه علاوه بر آنکه بدون ذکر مستند قانونی و حتی قید دلیل منطقی، اقدام به رد درخواست اینجانب نمودند، به یک باره و در کمتر از یک ماه (حتی قبل از اتمام مهلت حق اعتراض اینجانب به رای ) اقدام به قطع رابطه استخدامی بنده نمودند و شرایط اینجانب را با توجه به دارا بودن زن و فرزند در این اوضاع نابسامان اقتصادی در نظر نگرفته اند.

لذا نظر به موارد معروضه بدوا تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای دستور به شماره .. صادره از نهاد کتابخانه های عمومی کشور را بر اساس موارد قانونی مذکور و متعاقبا تقاضای رسیدگی به اعتراض اینجانب از تصمیم هیات عالی گزینش ، هیات مرکزی گزینش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هسته گزینش نهاد کتابخانه های عمومی کشور ، از محضر ریاست محترم شعبه مورد استدعا می باشد .

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مشورت نمایید. در مجموعه هم وکیل شما از طریق دپارتمان دیوان عدالت اداری به راحتی می توانید با بهترین وکلای دیوان عدالت اداری مشورت نمایید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم