
الزام در خصوص صدور پروانه صادرات و واردات یا حق العمل کاری
الزام در خصوص صدور پروانه صادرات و واردات یا حق العمل کاری
حق العمل کاری از مسائل مهم در سازمان گمرکی می باشد و اشخاصی که بخواهند در این زمینه فعالیت نمایند باید پروانه ی حق العمل کاری دریافت نمایند.
در دنیای امروز با پیشرفت دنیا روابط جهانی کشور ها نیز گسترش یافته از این رو صادرات و واردات کالا هر روز در حال افزایش است به همین منظور اشخاص متعددی سالانه مقادیر زیادی از کالا های مورد نظر خود را به مرز های کشور وارد یا محصولات خود را به کشور های دیگر صادر می کنند . این اشخاص برای انجام واردات و صادرات باید هماهنگی های لازم را باگمرک داشته و مطابق با ضوابط و مقررات آن اقدام نمایند.
همچنین مقالاتی نظیر اعتراض در مورد مبالغ اضافه ی دریافتی گمرکی ، اعتراض در خصوص ضبط ضمانت نامه یا وثیقه ی گمرکی ، اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک و اعتراض به متروکه شدن کالای وارداتی در گمرک مطالعه نمایید .
منظور از حق العمل کار چیست ؟
در برخی موارد اشخاصی که به واردات یا صادرات اشتغال دارند ممکن است برای گسترش فعالیت های خود به افرادی در این جهت وکالت دهند .
در واقع حق العمل کاری نوعی وکالت نامه می باشد و حق العمل کار به عنوان وکیل اقداماتی را از طرف موکل انجام می دهد که اقداماتی که حق العمل کار عهده دار می شود بنا بر فعالیت موکل انجام معاملاتی در حوزه ی فعالیت او می باشد .
نکته ی قابل توجه در حق العمل کاری این است که وقتی موکل به وکیل وکالت برای انجام معامله ای می دهد به عنوان حق العمل کار در این جا حق العمل کار به عنوان اصیل معامله می نماید نه نماینده ی موکل و حتی ممکن است در آن معامله به هیچ عنوان اسمی از موکل برده نشود یا طرف معامله اطلاعی از موکل نداشته باشد که در حالت عادی وکیل نمی تواند به عنوان اصیل معامله ای برای موکل انجام دهد و هر گونه معامله باید با تصریح نمایندگی وکیل برای موکل صورت پذیرد . این تفاوت وکیل در حق العمل کاری و وکیل عادی می باشد .
با توجه به گسترش صادرات و واردات حق العمل کاری به عنوان یکی از مسائل مهم در سازمان گمرکی به شمار می آید که از اهمیت ویژه ای نیز برخوردار می باشد.
نحوه دریافت پروانه ی صادرات و واردات
همان طور که گفته شد حق العمل کاری از مسائل مهم در سازمان گمرکی می باشد و اشخاصی که بخواهند در این زمینه فعالیت نمایند باید پروانه ی حق العمل کاری دریافت نمایند که قوانینی نیز برای آن معیین شده است .
برای دریافت پروانه ی حق العمل کاری متقاضیان باید در آزمونی که از طرف گمرک گرفته می شود پذیرفته شوند و یا برای آن ها کارت بازرگانی صادر شود و از شرایط لازم برای اخذ پروانه حق العمل کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_ داشتن تابعیت ایرانی
_ دارا بودن سن بالای 25 سال
_ مسلمان
_ نداشتن سابقه ی کیفری
_ مدرک تحصیلی دیپلم به بالا
الزام به صدور پروانه پروانه ی صادرات و واردات
متقاضیان واردات و صادرات حتماً باید یا پروانه ی صادرات و واردات و یا حق العمل کاری اخذ نمایند و برای اخذ پروانه همان طور که گفته شد شرایطی مقرر است . همچنین این پروانه یک سال اعتبار دارد و بعد از یک سال باید مجدد تمدید شود .
اعتراض در دیوان عدالت اداری در خصوص صدور پروانه پروانه ی صادرات و واردات
در صورتی که متقاضی اخذ پروانه با داشتن شرایط لازم در خواست خود را به مراجع مربوطه داده و در صورتی که این پروانه برای وی صادر نشود وی می تواند ابتدا در هیأت های بدوی و تجدید نظر حل اختلاف گمرکی به تصمیم راجع به عدم صدور پروانه واردات صادرات و حق العمل کاری اعتراض کند . البته پیشنهاد می شود به علت تخصصی بودن این گونه دعاوی حتماً قبل از طرح هرگونه دعوا در این خصوص با وکلای متخصص در این زمینه مشورت نمایید .
چنانچه متقاضی با اعتراض در هیأت ها حل اختلاف گمرکی به نتیجه ی مطلوب خود نرسد می تواند در دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور پروانه واردات صادارت یا حق العمل کاری طرح شکایت کند .
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان عزیز و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید .
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.