سامانه سوت زن

سامانه سوت زن

شیوا رحیمی

سامانه سوت زن

 متاسفانه با افزایش  میزان فساد در جامعه و عدم رعایت عدالت در جامعه ،در سالهای گذشته در صورت تضییع حقوق مردم و درصورت  رخ دادن فسادی توسط مدیران سازمانی ،دولتی و ... برای پیشگیری از فساد ؛قوه ی قضاییه سامانه ای به نام  سامانه سوت زنی راه اندازی نمود تا از رواج فساد در جامعه توسط ارگانها و سازمانهای دولتی و خصوصی جلوگیری کند.

مقدمه

قانون سوت‌زنی (با شعار ایران را برای مفسدین نا امن خواهیم کرد.)  از گزارش دهندگان فساد حمایت نموده  و این اختیار را به مردم میدهد که در صورت مواجه شدن با فساد آن را به مراجع مربوطه گزارش دهند.  بنابراین اگر  کسی  با تخلفی از طرف مدیران سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی  رو به رو شد می‌تواند در مراجع ذی صلاح   بدون نگرانی از فاش شدن هویتشان  با خیال راحت گزارش های مربوط به فساد را گزارش دهند. در صورتی که مجرم محکوم به پرداخت نقدی یا جریمه شود ، بخشی جریمه پرداختی  به فرد سوت‌زن اهدا خواهد شد.

سوت زن چه کسی است؟

فرد سوت زن کسی است که گزارش فساد  از مراجه و ارگانهای دولتی و شرکت های خصوصی را  به مراجع مربوطه (در سامانه سوت زن) ارائه می دهد.

سوت زنی مالیاتی 

سوت زنی مالیاتی فراخوان عمومی می باشد که  برای هشدار به جرم‌های مالیاتی است. تقلب‌ها و تلاش برای فرار از مالیات  یکی از پرسودترین و پرگردش‌ترین نقض قوانین در کل  جهان است. در فساد های مالیاتی  معمولا مبالغ و منافع هنگفتی درمیان است.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

مزایای سوت زنی در حیطه ی مالیات 

سوت زنی مالیاتی در رابطه با فراریان مالیاتی مزایایی برای جامعه  خواهد داشت.

مبارزه  با فساد مالیاتی؛ برای رسیدن به شفافیت،  در برابر  مشکلات ناشی از فسادهای مالیاتی 

ایجاد انگیزه برای مودیان مالیاتی برای  پایبندی به قوانین مالیاتی و کاهش  تلاش جهت فرار مالیاتی 

افزایش نظارت عمومی در جامعه

 کاهش هزینه‌های مختلف برای شناسایی  متخلف مالیاتی 

کاهش زمان بررسی فساد در دولت 

مشکلات ناشی از فسادهای مالیاتی ا از بین می‌بردو از  فساد و سودجویی مالیاتی جلوگیری میشود

 

سازمان بازرسی و سامانه سوت زنی

سامانه سوت زن توسط قوه ی قضاییه پیش بینی شده و افراد می توانند در صورت مشاهده تخلف یا فساد آن را به صورت ناشناس  گزارش دهند  و گزارش خود را ثبت نمایند.اخیرا فسادهای ایجاد شده در سازمان‌های  مختلف دولتی و خصوصی مشکلاتی وجودآورده است. برای جلوگیری از این آسیب‌های عمیق به بنیان اقتصادی جامعه ، بستری فراهم شده تا تمامی مردم در  گزارش فساد راز طریق سامانه سوت زنی به قوه قضاییه همکاری موثر داشته باشند.

گزارش فسادها  می تواند توسط  مردم کشور و از سوی مدیران مختلف سازمان‌های خصوصی یا دولتی باشد. لازم به ذکر است  که بیشتر مشکلات مردم در اثر فساد کارکنان دولتمی باشد . 

قوه قضاییه و  همکاری  مردم در سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی نقش مهمی در مبارزه با فساد دارد.. سامانه سوت زن   sootzan.com راه اندازی شده تا مردم به صورت کاملا محرمانه  بدون ترس از افشای هویت انان ،گزارش خود را به قوه قضاییه ارسال نمایند.. البته در این سامانه فقط امکان ارسال گزارش به صورت آنلاین  وجود دارد و  برای هر فرد محدودیتی برای گزارش فساد در این سامانه وجو.د ندارد. 

روش دیگر برای اعلام گزارش مالیاتی شماره گیری با شماره  1562 می باشد .

انواع متعدد سوت زنی 

سوت زنی انواع مختلفی دارد . چهار گروه مختلف  در جامعه برای اقدام به سوت زنی وجود دارد. 

1) اگر افشا گری داخل یک  سازمان انجام شود سوت زنی داخلی رخ داده است. . در این روش کسی از  داخل سازمان علیه همان سازمان افشاگری می نماید.

2) اگر فردی  فساد اشخاص یا سازمانها را  ،مانند کارمندان یا مدیران افشا می‌کند، سوت زنی شخصی انجام داده است.

3) مهم‌ترین گروه سوت زن ها خبرنگاران و رسانه‌ها در جامعه هستند. وظیفه اصلی رسانه‌ها و خبرنگاران افشاگری فساد و گزارش تخلفات در جامعه می باشد.. همچنین آن‌ها موظف به اعلام گزارش به عموم مردم در رابطه با  اقدامات غیرقانونی، تهدیدات منافع عمومی، امنیت ملی و دیگر حقایق جامعه هستند

4) اگر گزارش فساد توسط   شخصیت حقوقی علیه یک سازمان یا موسسه دیگر رخ دهد، سوت زنی غیرشخصی اتفاق افتاده است.

سوت زنی در سایر کشور ها 

 سابقه موضوع سوت‌زنی در سایر کشور ها ، به قبل از میلاد مسیح  بر می گردد؛ اما به طور مدون  ،اولین  قانون سوت‌زنی به انگلستانِ قرون وسطی  متعلق می باشد . در  قوانین آمریکا موردی وجود دارد که طبق آن  اگر فردی تخلفات مربوط به فروش نان را گزارش دهد، به اندازه یک سوم جریمه‌­ای که از متخلف اخذ می­‌شود، مستحق پاداش خواهد بود. آمریکا در  سال‌های اول  بعد از استقلال  خود قوانین حمایت از سوت‌زنان را تصویب نمود  و پس  از آن، در چندین مرحله قوانین مربوط به سوت­‌زنی را به روزرسانی نمود. و در به بخش‌­های متفاوتی از قبیل سلامت، بازار بورس و سهام و تخلفاتی همچون فرار مالیاتی گسترش داد. پایگاه سوت‌زنان بین المللی آماری ارائه نموده که طبق این آمار، دولت آمریکا طی  30 سال گذشته تاکنون مبلغی نزدیک به  5 میلیارد دلار به سوت‌زنان پاداش پرداخت نموده است.

 نحوه ی ثبت گزارش در سامانه سوت زنی

برای ثبت گزارش وارد سایت   sootzan.com  شوید . باتوجه به این که گزارش فساد مربوط به کدامن ارگان است، « قوه قضاییه،وزارت کار،اطلاعات سپاه،وزارت اقتصاد» یکی از کادر های مربوطه را انتخاب کرده و وارد می شوید.

     

بر روی گزینه ی مورد نظر کلیک کرده و وارد  صفحه ی زیر شوید. و اگر میخواهید به صورت ناشناس گزارش فساد ثبت نمایید بر روی گزارش فساد ناشناس کلیک کرده و وارد شوید. در غیر این صورت اگر ثبت نام دارید از قسمت بالا سمت چپ وارد حساب کاربری خود شوید.و اگر ثبت نام ندارید و تمایل بر ثبت نام دارید از همان قسمت سمت چپ بالا بر روی ثبت نام کلیک کنید.

 

بعد از نمایش صفحه ی پایین اطلاعات مربوط به متخلف و سازمانی که تخلف در آن رخ داده را وارد نمایید. و در ادامه ثبت نمایید.

پیشنهاد پایانی

 درصورتی که در گزارش نمودن فساد مربوط به ارگان ها و سازمان ها دچار مشکل شده اید و سوالاتی دارید با مشاوران مجموعه ی حقوقی هموکیل تماس حاصل فرمایید.