نقش وکیل در طلاق به درخواست زوج

نقش وکیل در طلاق به درخواست زوج

دپارتمان هموکیل

نقش وکیل در طلاق به درخواست زوج

در این پژوهش به بررسی به موضوع نقش وکیل در طلاق به درخواست زوج میپردازیم، از جمله مزایای وکیل می توان به تسریع در عملیات دادرسی ، نکات مهم و کاربردی و ارائه دادخواست در مورد پرونده های طلاق و اثبات پرداخت حقوق مالی اشاره کرد.

پادکست طلاق به درخواست مرد

 

آنچه در مقاله نقش وکیل در طلاق به درخواست زوج می خوانید:

 

مقدمه

درست است که طلاق حق مردان است اما این طور نیست که دادگاه به راحتی حکم به طلاق را صادر نماید قبل از هرچیزی باید دادخواست کامل و بی نقص نوشته شده و در دفتر خدمات قضایی ثبت گردد باید وقت خود را بگذارید و ساعت ها منتظر شوید تا نوبت شما در دفترخدمات قضایی برسد بعد از آن متوجه می شوید که متنی که خود نوشته اید ناقص است پس باید دوباره به عریضه نویس دادگاه ها مراجعه کنید تا برای شما کامل تر بنویسد . (شرایط اقامه دعوای طلاق به درخواست مرد و  شرایط اقامه دعوای طلاق توافقی)

دقت کنید که وقت شما با ارزش است اگر به وکیل مراجعه می کردید او با سیستم خودکاربری که قوه قضاییه در اختیار او قرار داده است می تواند به راحتی دادخواست شما را ثبت کند و دیگر نیازی به معطلی پشت باجه های دفتر خدمات را ندارد.ضمنا در ۹۹ درصد مواقع با وکیل داشتن از ارسال دادخواست صحیح مطمئن می شوید.

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

نقش دادگاه در رسیدگی به دعوی طلاق به درخواست زوج 

آیا دادگاه می تواند در مقابل درخواست طلاق مرد را اگر مرد دلیلی برای طلاق نداشته باشد دعوی را رد نماید ؟

در قانون و در شرع اسلام مرد برای طلاق دادن همسر خود نیازمند دلیل نمی باشد و بدون علت می تواند اقدام به چنین کاری نماید و دادگاه موظف است در صورتی که مرد بر تصمیم خود مصمم است رای به طلاق دهد ولی این نکته را باید بدانید که مرد می بایست تمامی حق و حقوق مالی زن را تا قبل از جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه بپردازد در غیر این صورت امکان اجرای صیغه طلاق وجود نخواهد داشت .

منظور از حق و حقوق مالی زن چه می باشد ؟

حقوق مالی زن عبارت است از : مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، نحله، می باشد. 

سوال : اگر مرد توانایی پرداخت حقوق مالی زن را نداشته باشد چه اقدامی باید انجام دهد ؟ یعنی امکان اجرای صیغه طلاق وجود ندارد؟

پاسخ : دادگاه رای به طلاق زن را صادر می نماید ولی این رای تا زمان پرداخت کامل حقوق مالی زن اجرا نخواهد شد اگر مرد توانایی مالی پرداخت یک جاحقوق مالی زن را نداشته باشد می تواند از دادگاه صادر کننده رای طلاق تقاضای اعسار از پرداخت یک جا مهریه نماید و دادگاه در صورتی که معسر بودن مرد برای او احراز شود حکم به تقسیط مهریه را خواهد داد اما باید بدانید که اگر مرد بدون دلیل قصد برهم زدن زندگی مشترک را داشته باشد عموما قضات به علت ظلمی که به زن روا می شود در صدور رای اعسار بسیار سختگیری می کنند و اگر حکم بر اعسار هم صادر شود تقسیط را به نحوی صادر می کند که حقوق مالی زن تامین گردد به اصطلاح تقسیط مهریه را نسبت به زمانی که زن ابتدا به ساکن دادخواست مطالبه مهریه داده است بدون آنکه بحث جدایی در میان باشد بسیار سنگین تر صادر می کند به طور مثال اگر مهریه خانمی ۱۱۰ سکه تمام بهار ازادی باشد و ابتدا خانم دادخواست مطالبه مهریه داده باشد و مرد نیز دادخواست اعسار داده باشد و دادگاه اعسار مرد را بپذیرد در این حالت امکان دارد قاضی حکم به پیش پرداخت ۵ عدد سکه و ماهیانه یک ربع سکه دهد ولی زمانی که مرد بدون دلیل اقدام به طرح دعوی طلاق نماید و بخواهد در این حالت تقاضای اعسار را مطرح سازد در صورت پذیرش اعسار حکم به پیش پرداخت ۳۰ عدد سکه و ماهیانه یک سکه می دهد.

تفاوت طلاق به درخواست مرد در صورتی که با دلیل باشد و زمانی که بی دلیل باشد در چیست :

فقط این تفاوت در شرط تنصیف دارایی می باشد مطابق قانون زمانی که مرد قصد طلاق دادن همسر خود بدون دلیل را داشته باشد می بایست تا نصف اموالی را که در دوران زوجیت به دست آورده را علاوه بر مهریه به زن پرداخت نماید ولی اگر مرد با دلیل اقدام به طلاق دادن همسر خود نماید به غیر از پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی نظیر نفقه و اجرت المثل و نحله تکلیفی بر پرداخت شرط تنصیف ندارد. مرد به چه دلایلی می تواند اقدام به طلاق دادن همسر خود نماید که نظر دادگاه موجه باشد تا شرط تنصیف دارایی شامل حال او نشود ؟

مهم این است که مرد برای طلاق دادن همسر خود دلیل داشته باشد و این دلایل حصری نمی باشد به طور مثال می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

زن از انجام رابطه جنسی امتناع می کند 

زن مخالف بچه دار شدن می باشد 

زن از لحاظ علمی امکان باردار شدن را ندارد 

خانم احترام همسر خود را در خانه نگه نمی دارد 

خانم به اقوام شوهر احترام نمی گذارد 

خانم اقدام به ضرب و جرح شوهر خود می نماید 

زن بدون اذن شوهر سرکار می رود 

زن در تربیت فرزندان کوتاهی می کند 

زن با مردان دیگر رابطه نامشروع داشته 

و هزاران دلیل دیگر 

 

پرسش های متداول در زمینه طلاق از سمت مرد   
 سوال: شاید برای تان این سوال پیش آید که این موارد را مرد چطور می تواند اثبات کند به طور مثال زنی که با شوهر خود بد رفتاری میکند این موضوع در دادگاه به چه نحو قابل اثبات است؟

پاسخ : مواردی که در بالا بیان شد بیشتر ناظر بر مواردی است که بین زن و مرد اتفاق می افتد و شاید گفت نتوان آن را اثبات نمود ولی گاها پیش می آید که زن خود در دادگاه به ضمنی اقرار به آن می کند به طور مثال زن در برابر اینکه چرا با همسر خود نزدیکی نمی کند شاید بگوید من از همسرم متنفرم یا شرایط جسمی این موضوع را ندارم و یا …. پاسخ دیگر که به طور ضمنی اشاره به عدم وجود رابطه است و یا در خصوص بی احترامی اگر زن در جمع دوستان و اقوام این کار را کرده باشد می توان با شاهد گرفتن این موضوع را اثبا نمود.

سوال : اگر زن اقدام به آشپزی یا نظافت منزل مشترک نکند آیا مرد این موضوع را به عنوان دلیل جهت طلاق می تواند مطرح نماید تا از شرط تنصیف اموال بگریزد؟

پاسخ : آشپزی و نظافت خانه از وظایف زن نمی باشد و اگر دلیل طلاق زن از سوی مرد این موضوع باشد دادگاه این دلیل را موجه نمی داند و مرد می بایست اقدام به پرداخت تا نصف دارایی خود با نظر دادگاه نماید.

نکته : در شرط تنصیف دارایی فقط اموالی مشمول این شرط می باشند که در دوران زوجیت ایجاد شده باشند به طور مثال اگر مرد قبل از ازدواج دارای اموال بسیاری باشد این اموال شامل تنصیف نمی باشد.

سوال: اگر مرد پس از ازدواج اموالی را به دست آورده باشد و در دوران زوجیت این اموال از دست رفته باشد تکلیف چیست ؟

پاسخ: در شرط تنصیف دارایی ملاک اموالی است که در دوران زوجیت به دست آمده و باقی باشد پس اگر این اموال از بین رفته باشد قاعدتا زن نمی تواند از دادگاه بخواهد معادل نصف آن را مرد به زن بپردازد .

سوال: آیا شرط تنصیف اموال و اجرت المثل با هم دیگر قابل جمع می باشد؟

پاسخ: خیر زن یا می تواند شرط تنصیف را بخواهد یا اجرت المثل کار هایی را که در دوران زوجیت در خانه شوهر انجام داده است و این دو با هم قابل جمع نمی باشد.

 

سوال: اگر طلاق بدون علت باشد و این موضوع نیز در دادگاه ثابت شود آیا دادگاه موظف است نصف اموال و دارایی بعد از ازدواج را علاوه بر مهریه حکم دهد؟

خیر دادگاه اختیار دارد تا نصف اموال را حکم دهد یعنی می تواند یک سوم حکم دهد بیشتر از آن تا به سقف آن که نصف است برسد و از اختیارات قاضی صادرکننده رای می باشد.

نقش علم وکیل به دادگاه صالح

هر دعوایی در دادگاهی که نسبت به آن صالح است رسیدگی می شود وکلا می دانند که در خصوص دعوای شما کدام نوع دادگاه صالح است آن هم در کدام منطقه باید رسیدگی شود. به طور مثال  بیش از ۳۰ دادگاه و دادسرا در شهر تهران موجود است. درخصوص طرح دعوی طلاق باید در دادگاه خانواده ای که زوجه در آنجا ساکن است مطرح شود. علاوه بر این موضوع شاید در بادی امر طلاق به درخواست زوج امری ساده نگریسته شود ولی همانطور که در بالا گوشه ای از نکات فنی این دعوی را بیان نمودیم متوجه می شوید که در عین سادگی می تواند دارای پیچیدگی های بسیاری باشد که اگر به آن ساده نگاه شود چه سختی ها و مشقت هایی را به دنبال خواهد داشت که شرط تنصیف نمونه بارز آن است.

مراجعه به شورای حل اختلاف در مورد دعاوی خانواده

یکی از ابداعات جدید قانون این است که دعاوی خانواده ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع می شوند هدف از این اقدام این است که در شورای حل اختلاف زن و شوهر به سازش دعوت شوند.معمولا تعداد این جلسات در شورای حل اختلاف حداقل ۲ بار است که بهتر است که به آن مراجعه کنید. ولی اگر وکیل داشته باشید وکیل شما با مراجعه به شورای حل اختلاف تلاش می کند تا پرونده شما با سرعت بیشتری به دادگاه برسد. ولی اگر از روی عصبانیت تصمیم به موضوع گرفته اید ما به شما توصیه می کنیم در جلسات شورای حل اختلاف حضور پیدا کنید تا شاید با تلاش اعضاء شورا کدورت ها از بین برود.

 

وضعیت شرکت در جلسات دادرسی پرونده های طلاق

قاعدتا عدم شرکت خواهان دعوا در جلسه دادرسی نباید موجب رد شدن دعوا شود ولی گاهی قضات برای اثبات دعوی به شما در ابلاغ بیان می کنند که حضور شما در جلسه دادرسی ضروری است چون به هر حال باید تکلیف حقوق مالی زوجه در پرونده های طلاق مشخص شود و نیاز است خودتان یا وکیلتان در جلسه حتما حاضر باشید.در غیر این صورت دعوی شما رد خواهدشد. چرا که در این پرونده بحث حقوق مالی زوجه و نحوه تامین آن و اینکه طلاق زوج با علت یا بدون علت بوده است بسیار مهم و حیاتی است. 

اثبات پرداخت حقوق مالی زوجه

آیا می دانستید اصل بر این است که شما نفقه ای به خانم خود نپرداختید؟ اگر این مسئله و مسائل مشابه این را ندانید در پرونده های خود محکوم می شوید وکیل می داند چطور دفاع کند او با توجه به علم خود استثناهای هر اصل را می شناسد برخی مسائل حتی در کتاب های قانون هم بیان نشده و صرفا از تجربه های کاری حاصل شده است.اگر حقوق مالی همسر خود پرداخت نموده اید ولی دلیل محکمی برای پرداخت خود ندارید وکیل متخصص در حوزه حقوق خانواده می تواند در اثبات پرداخت به شما بسیار کمک کند.

درخواست تصحیح رای در مورد پرونده طلاق به درخواست زوج

فرض کنید شما این راه پر از فراز و نشیب را خود به تنهایی طی نمودید و در نهایت رای گرفتید در رای اصطلاحات حقوقی بسیاری مکتوب شده که هرکدام معنای خاص خود را دارد. اگر نتوانید کامل آن را متوجه شوید نمی توانید از اجرای آن جلوگیری کنید. شاید با خود بگویید خب این که کاری ندارد می بریم پیش یه وکیل تا برایمان متن رای را توضیح دهد، اما این را بدانید که اگر وکیلی در پرونده حضور نداشته باشد و پرونده را به طور کامل مطالعه ننموده، نمی تواند کمک شایانی کند. ضمن آن که شاید مشکل در رای شما شکلی باشد یعنی یکی از اعداد وارد شده در رای اشتباه باشد، وکیل خارج از پرونده این موارد را چک نمی کند، چون در حیطه وظایف او نیست. درنتیجه اگر در پرونده وکیل داشته باشید در صورت اشتباه صادرشدن کل رای یا بخشی از آن وکیل شما، می تواند درخواست تصحیح رای دهد و آن را به صورت لایحه سیستمی ارسال کند.

نقش وکیل در مراحل پایانی پرونده های طلاق به درخواست زوج

می دانستید که اگر در پرونده های خود از وجود یک وکیل بهره مند شوید تا آخرین مرحله قضایی او در کنار شماست؟ بعد از صدور رای در شعبه دادگاه خانواده باید گواهی قطعیت به دفترخانه ارسال شود.

 آیا می دانید گواهی قطعیت چیست و به چه کاری می آید؟ این گواهی در دفتر اسناد رسمی حکم تیر آخر را دارد. معنی آن این است که از رای دادگاه تجدیدنظر یا فرجام خواهی نشده و یا رد شده یا مهلت آن تمام شده و یا رای حاصله در این مرحله آخرصادر شده است. این گواهی باید در دادگاه تنظیم شده و به دفترخانه ثبت طلاق ارائه شود. 

 

نقش وکیل در مراحل تجدیدنظر و فرجام پرونده های طلاق به درخواست زوج

اینطور نیست که چون مرد حق طلاق دادن زن را داشته است پس زن نتواند به حکم صادره تجدیدنظر یا فرجام خواهی کند. چرا که ممکن است مرد یا زن در مورد شرط تنصیف یا شرایط پرداخت مهریه اعتراض کنند به طور مثال دادگاه در رای خود طلاق از ناحیه زوج را با علت دانسته و اعتقاد دارد که شرط تنصیف شامل حال زن نمی شود یا بر عکس دادگاه دلیل زوج برای طلاق را موجه ندانسته و حکم به تنصیف دارایی را داده است پس هر طرف بسته به زاویه دید خود اقدام به اعتراض به رای می نمایند و نقش وکیل در این اعتراض و اینکه به چه نحو به رای اعتراض کنند می تواند بسیار پر رنگ باشد.

بهترین وکیل طلاق به درخواست مرد در تهران :

اگر شما کاربران گرامی در تهران سکونت دارید و قصد گرفتن وکیل برای طلاق را دارید دفتر اصلی هم وکیل در تهران محله بلوار فردوس است و شما می توانید به راحتی به بهترین وکلای طلاق پروسه طلاق را بسپارید که سال ها سابقه کار در این موضوع را دارند جهت برقراری ارتباط با این وکلا شما می توانید از طریق لینک بالا در خواست خود را ثبت نمایید تا مشاوران ما با توجه به موضوع و دلایل تان بهترین وکیل را به شما عزیزان معرفی نمایند در خصوص زمان انجام پروسه طلاق در تهران با توجه به مجتمع قضایی که پرونده شما به آن جا ارجاع می شود بازه زمانی آن متغییر می باشد ولی به این موضوع آگاه باشید وکلای هم وکیل سعی بر این دارند که در کوتاه ترین زمان ممکن دعوی شما را به سر انجام برسانند و در آخر به شما این موضوع را متذکر می شویم اگر در خصوص تصمیم خود مبنی بر جدایی هنوز مصمم نیستید و این تصمیم را از سر خشم یا دلخوری گرفته اید قدری تامل نمایید و سعی نمایید از طریق دریافت مشاوره با متخصص روانشناس در حوزه خانواده یک بار دیگر به خود و همسرتان فرصت دهید چرا که همیشه برای جدایی فرصت می باشد .

حال در اینجا به برخی از پرسش های متداول در بحث طلاق به درخواست زوج را توسط دپارتمان حقوق خانواده هم وکیل پاسخ می دهیم:

سوال: مرد به صورت غیابی اقدام به مطلقه نمودن زن نموده است با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است واخواهی کردن به رای غیابی طلاق جهت جلوگیری کردن از اجرا شدن رای چه تاثیری دارد؟

پاسخ: درست است که حق طلاق با مرد است ولی اجرا شدن آن منوط به پرداخت حقوق مالی خانم به طور کامل است پس اگر در رای صادره به حقوق مالی خانم خللی وارد شده است به طور مثال شرط تنصیف رعایت نشده و یا در خصوص نحوه پرداخت مهریه دادگاه حکم نداده است شما می توانید خانم می تواند به رای اعتراض کند تا حقوق مالی او به نحو احسن تضمین شود .

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

سوال: اگر خانمی دچار مشکل روانی باشد و حتی سابقه بستری در بیمارستان روانی را داشته باشد و موجب حکم دادگاه امور سرپرستی حکم به محجوریت به سبب جنون صادر شده باشد آیا در صورت طرح دعوی طلاق از ناحیه مرد به این خانم مهریه تعلق می گیرد ؟

پاسخ: اگر در هنگام عقد خانم محجور بوده باشد و در خصوص تاریخ حجر دادگاه از تاریخی قبل از عقد حکم به محجوریت خانم داده باشد و نکاح انجام شده بدون اذن ولی یا قیم خانم صورت پذیرفته باشد چنین نکاحی باطل است و در صورت وقوع نزدیکی به خانم مهرالمثل تعلق می گیرد ولی اگر بعد از عقد خانم محجور شده باشد به خانم مهریه تعیین شده در عقد به طور تمام و کمال تعلق خواهد گرفت .

 

سوال: در صورتی که در دادگاه کیفری ثابت شود که زن با مرد بیگانه ای رابطه نامشروع داشته است (رابطه در حد بغل و لمس کردن) در صورت طرح دعوی طلاق از ناحیه زوج آیا به چنین زنی مهریه تعلق می گیرد؟ 

پاسخ: بله تعلق می گیرد و در صورت طرح دعوی طلاق از سوی مرد دیگر به زن شرط تنصیف تعلق نمی گیرد .

 

سوال: در صورتی که زن در دادگاه در حالتی که مرد دادخواست طلاق داده است حاضر نشود آیا عواقبی برای او به دنبال دارد ؟

پاسخ: در خصوص حقوق مالی زن نظیر شرط تنصیف دارایی و یاشرایط پرداخت مهریه ممکن است اهمال شود پس بهتر است زوج در دادگاه حاضر شود یا در صورتی که نمی خواهد در دادگاه حاضر شود بهتر است که وکیل بگیرد .

سوال: بیش از شش سال است که تاریخ نکاح می گذرد ولی به علت بیماری که خانم دارد امکان برقرای رابطه جنسی وجود نداشته است و خانم باکره می باشد و مرد قصد طلاق همسر خود را دارد ولی خانم در هیچ یک از جلسات رسیدگی حضور پیدا نمی کند و که به پزشکی قانونی معرفی شود که باکره است و مهریه خانم در این حالت نصف شود حال می خواهم بدانم چه اقدامی در این خصوص باید انجام دهم و رویه قضایی به چه صورت می باشد؟

پاسخ: در فرضی که طلاق به درخواست زوج باشد و نزدیکی صورت نگرفته باشد مهریه خانم نصف می شود ولی این موضوع می بایست برای دادگاه اثبات شود (خانم باکره است ) و در صورتی که بنا به هر دلیلی این موضوع اثبات نشود دادگاه حکم به پرداخت کامل مهریه می دهد حال در فرض پرسش خانم جهت معاینه در پزشکی قانونی حاضر نمی شود و قانون گذار نیز هیچ ابرازی جهت اجبار خانم برای حضور در پزشکی قانونی در اختیار قاضی نگذاشته است پس امکان اجبار خانم در پزشکی قانونی عملا منتفی می باشد در این حالت مرد می بایست از طروق دیگر اثبات کند که در طول دوران زوجیت با زن رابطه جنسی برقرار ننموده است اگر خانم بیمار بوده است و مراجعات به پزشک داشته ، پرونده پزشکی به دادگاه ارائه شود که مبین این موضوع است که خانم توانایی برقراری رابطه جنسی را ندارد و یا اگر در جمع اقوام و آشنایان خانم اقرار نموده است که به خاطر بیماری رابطه برقرار نکرده است شهودی را که این اقرار را شنیده اند را در دادگاه باید حاضر شوند در صورتی که از این طروق برای قاضی علم حاصل شود که رابطه جنسی برقرار نشده دادگاه حکم به طلاق با نصف مهر را خواهد داد.

سوال:مرد قصد عوض نمودن شهر به جهت جابه جایی شغل را دارد ولی زوجه به جهت اینکه کارمند دولت می باشد نمی تواند به شهر جدید برود به خاطر همین موضوع زوج دادخواست  طلاق داده است آیا در این فرض طلاق زوج با علت بوده و دیگر موظف به رعایت شرط تنصیف دارایی نمی باشد؟

پاسخ: اگر زوجه در هنگام ازدواج شرط نموده باشد که حق اشتغال و حق سکونت در شهر مشخص یا با توافق طرفین را دارد این طلاق بدون علت می باشد و زوج موظف به رعایت شرط تنصیف خواهد بود ولی در غیر این صورت طلاق با علت بوده و شرط تنصیف به زن تعلق نمی گیرد.

 

نتیجه گیری

مهمترین مزیت همراهی یک وکیل در دادگاه خانواده کوتاه کردن فرایند طلاق است. شما میتوانید با مشاوره و تنظیم دادخواست دقیق و اصولی، رفت و آمد و مدت زمان انتظار را کوتاه کنید. با همراهی یک وکیل با تجربه در این مسیر آرامش و اطمینان خاطر را تجربه کنید. هم وکیل به عنوان اولین مرجع تخصصی خدمات حقوقی این امکان را برای شما فراهم آورده است که در تمام ساعات شبانه روز به طور تخصصی با یک وکیل متخصص مشورت نمایید پس اگر توانایی مالی گرفتن وکیل را ندارید هم اکنون درخواست ثبت مشاوره خود را در سایت هم وکیل ثبت نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس گرفته و زمینه برقراری مشاوره با وکیل متخصص را فراهم نمایند.