مراحل انجام طلاق توافقی

مراحل انجام طلاق توافقی

دپارتمان هموکیل

مراحل انجام طلاق توافقی

در این پژوهش، ما به موضوع طلاق توافقی در این پژوهش می پردازیم. یکی از روشهای کوتاه در خصوص طلاق، شیوه طلاق توافقی می باشد. ما در مقاله شرایط اقامه دعوای طلاق توافقی، شرایط این شیوه از طلاق را بررسی کردیم.

مقدمه

امروزه مثل قدیم نیست که دختر و پسر برای انتخاب کیس های ازدواج منتظر نظر خانواده ها بمانند. آن ها فرد مورد نظر خود را انتخاب کرده و مدت های طولانی و حتی سال ها با هم آشنا می مانند تا از اخلاقیات، روحیات و سلیقه های همدیگر مطلع شوند این نوع آشنایی اگر با اطلاع خانواده ها باشد عاقلانه است فرض کنید دختر و پسری برای آشنایی به بیرون رفتند ترافیک موجب عصبانیت پسر می شود ناگهان دختر مشاهده می نماید که پسر پیاده شده و درحال داد و بیداد و مشاجره تند با مردم است.

خب تا اینجای کار که مشخص است پسر عصبی است حال اگر با وجود مشاهده ی این رفتارها دختر تصمیم بگیرد باز هم با او ازدواج کند پس آن ها در ازدواج کاملا توافق دارند و اجباری به این موضوع نیست.

پس حال که برای ازدواج توافق دارند چرا برای طلاق باهم توافق نمی کنند گاهی توافق می تواند گره های بازنشدنی را باز کند توافق برای طلاق از بهترین انواع طلاق است البته که توصیه می شود طلاق آخرین مرحله باشد و دختر و پسری که باهم درخصوص طلاق به راحتی توافق کنند مشخص است که می توانند در خصوص مشکلاتشان با یک روانشناس صحبت کرده و مسائل را حل کنند.و درنهایت درصورتی که نتوانستند همدیگر را تحمل کنند بهتر است که باهم توافق نموده و از هم جدا شوند. 
 

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

 

مراحل طلاق توافقی

مرحله اول در مورد طلاق توافقی 

حال که زن و شوهر بخاطر لجبازی  یا هردلیل دیگر تصمیم گرفتند که توافقی از هم طلاق بگیرید قدم اول این است که درسایتی که قوه قضاییه معرفی نموده است ثبت نام نمایند نام این سایت سامانه نوبت دهی طلاق است که نامش سایت تصمیم می باشد و به زوجین این امکان را می دهد که در مرجع خاصی اقدام به مشاوره های رایگان شوند.اگر کمک های مشاور توانست رابطه آن ها را نجات دهد که هیچ درغیر اینصورت آن ها باید یک برگه تحت عنوان گواهی دریافت کنند.محتوای این گواهی مبنی بر ادامه مراحل طلاق است.شما با آن برگه و گواهی باید قدم دوم را بردارید و آن ثبت دادخواست طلاق توافقی است. در زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی زن و مرد می بایست در دفتر خدمات قضایی حضور داشته باشند و دو نفر اقدام به ثبت دادخواست نمایند اگر یک نفر حضور داشته باشد نمی توانند دادخواست طلاق توافقی را ثبت نمایند .  

مرحله دوم در مورد طلاق توافقی : ارسال دادخواست

اگرهمچنان نظر شما بر جدایی است باید دراین مرحله دادخواست خود را به ضمیمه گواهی مذکور به دادگاه خانواده ارسال نمایید. 

مرحله سوم در مورد طلاق توافقی : شرکت در جلسه ی دادرسی

این نوع طلاق از ساده ترین انواع طلاق ها است و فقط دوندگی آن زیاد است چرا که به جهت اجباری بودن فرایند مشاوره شاید آن را طولانی کند ، اما فقط در یک جلسه برگزار می گردد قاضی با نگاه به مدارک بار دیگر از زوجین سوال می نماید که آیا همچنان قصدشان طلاق است یا خیر درصورتی که پاسخ شما بله باشد رای بر طلاق صادر می شود.

سوال : اگر زوجین بر تصمیم طلاق خود مصمم باشند و مطمئن باشند که مراجعه به مشاوره نیز نظر آن ها را عوض نخواهد کرد آیا راهی وجود ندارد که زوجین به مشاوره نروند و سریع تر روند جدایی پیش رود ؟

پاسخ: در طلاق توافقی به موجب قانون مراجعه به مشاوره خانواده الزامی است و راهی وجود ندارد که طرفین بدون مراجعه به مشاور بتواند دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت نماید ولی تحت شرایطی می توان روند طلاق را سریع تر کرد در حقوق ایران ما چند نوع طلاق داریم مثل طلاق به درخواست زوج ، طلاق به درخواست زوجه ، طلاق توافقی و…. که فقط در طلاق توافقی قانون گذار مراجعه به مشاور را الزامی دانسته و در مابقی طلاق ها نیاز به اخذ نظر مشاور نخواهد بود پس اگر زوجین قصد قطعی مبنی بر جدایی دارند و می خواهند این فرایند در کوتاه ترین زمان ممکن طی شود آن ها می توانند اقدام به طرح دعوی طلاق به درخواست زوج یا زوجه نمایند که فرایند مشاوره در آن اجباری نمی باشد ولی این کار اگر بدون حضور وکیل صورت پذیرد کار بسیار خطرناکی می باشد چرا که آثار و شرایط هر نوع طلاقی با هم متفاوت است علی الخصوص زمانی که زوجین در خصوص مباحث مالی به هم دیگر بی اعتماد می باشند پس حتی اگر توانایی استخدام وکیل برای شما دشوار است به شما توصیه می کنیم از طریق لینک زیر درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید تا وکیل با توجه به پرونده شما در خصوص عوض نمودن طرح دعوی از طلاق توافقی به طلاق به درخواست زوج و زوجه به شما مشاوره لازم را بدهد پس باز هم تاکید می کنیم قبل از انجام این کار با وکیل متخصص در حوزه حقوق خانواده مشورت بگیرید.

سوال: آیا مراجعه به  مشاوری در حوزه خانواده که دارای پروانه معتبر باشد و گواهی ایشان مبنی بر اینکه ادامه زندگی مشترک میسر نیست کافی است ؟ یا می بایست صرفا به مراجعی مراجعه کرد که در سامانه تصمیم آمده ؟ 

پاسخ: در خصوص مراجعه به مشاور صرفا می بایست به مشاورینی مراجعه نمود که سامانه تصمیم آمده است.

 

 

وضعیت حق مالی زوجه در ایام ازدواج و حضانت فرزندان برای طلاق

اگر به خاطر داشته باشید در همه ی مقاله های مربوط به طلاق بیان نمودیم که باید چالش های مالی زوجین حل شود پس دراین مرحله قاضی از زوجین می خواهد ادعاهای خود را درخصوص نفقه،اجرت المثل و نحله،مهریه و...بیان نمایند.همچنین باید تعیین شود که فرزندان حاصل از این ازدواج نزد کدام یک خواهند ماند یعنی تکلیف حضانت باید معین شود.

این را باید بدانید در جلسه رسیدگی به طلاق توافقی زن و مرد می بایست در تمامی مسائل توافق خود را انجام داده باشند و اگر قاضی رسیدگی کننده احساس کند زوجین در خصوص تمامی موارد توافق ندارند دعوی را رد خواهد نمود پس بهتر است قبل از جلسه رسیدگی توافقات خود را به صورت صریح مکتوب نمایید به طور مثال توافق طرفین در خصوص مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زوجیت ، جهیزیه ، در صورت وجود فرزند تکلیف حضانت و…. ما به شما توصیه می کنیم از آنجایی که توافقات انجام شده دارای آثار حقوقی و مالی می باشد این اقدامات را با هماهنگی وکیل متخصص در حوزه حقوق خانواده انجام دهید. به طور مثال اگر زوجه قصد نگرفتن مهریه در ما به ازا طلاق را داشته باشد این عبارت که زوجه مهریه خود را ابراء نمود یا مهریه خود را هبه یا بخشید از لحاظ آثار حقوقی بسیار متفاوت خواهد بود به خاطر همین موضوع است که می گوییم با یک وکیل مشورت نمایید .

گواهی عدم بارداری زوجه یکی از شروط طلاق توافقی

در برخی از دادگاه های خانواده مانند دادگاه خانواده شماره 2 در تهران در خود دادگاه آزمایشگاه برای تعیین بارداری یا عدم بارداری زوجه وجود دارد که البته این موضوع برای ثبت در دفترخانه طلاق اهمیت دارد و در برخی دادگاه ها حتی قاضی شعبه دستور صدور نامه تعیین وضعیت بارداری را نمی دهد و خود زوجه بعد از صدور رای در مراجعه بعدی به دفتر طلاق باید در هریک از آزمایشگاه ها آزمایش بدهد و پاسخ آن را به دفتر ثبت طلاق برساند.

سوال: اگر خانم در خارج از کشور باشد و برای انجام طلاق توافقی به یک وکیل دادگستری وکالت داده باشد و دادگاه رای به طلاق صادر نموده باشد با توجه به اینکه خانم در خارج از کشور می باشد و امکان ارائه گواهی عدم بارداری وجود ندارد برای اجراء صیغه طلاق چه اقدامی را باید انجام داد ؟ 

پاسخ : خانم می تواند تست عدم بارداری را در خارج از کشور طبق آزمایشگاه هایی که مورد تایید سفارت خانه یا کنسولگری می باشد را انجام دهد و جواب آزمایش را به ایران بفرستد.

رای صادره درخصوص طلاق توافقی غیابی است یا حضوری؟

چون زوجین از ابتدای راه از همه مسائل اطلاع داشتند و خود این مسیر را شروع کردند اگر این مسیر را تا اخر طی کنند رای صادرشده حضوری است و امکان غیابی شدن ندارد زیرا زوجین هردو در تمام مراحل دادرسی شرکت کرده وصدور رای غیابی از موارد نقض دادنامه است.

پشیمانی زوجین از انجام طلاق توافقی

پرسش :اگر یکی از زوجین در وسط راه پشیمان شود تکلیف چیست؟

چون این پرونده عنوان طلاق توافقی دارد پس همه موارد در آن باید توافقی باشد. اگر در هرکجای مسیر یکی از آن دو پشیمان شود، دیگر فایده ندارد و دیگری باید اگر همچنان مصمم به طلاق است دوباره همه چیز را از اول شروع کند آن هم یکطرفه. به طور مثال اگر مرد در پروسه طلاق توافقی پشیمان شود زن می بایست اقدام به طرح دعوی طلاق به درخواست زوجه در محاکم نماید و باید برای علت طلاق خود دلایل ارائه نماید 

اگر صدبار هم توافق کنند و دیگری وسط راه جابزند باز هم نمی توان رای صادر نمود؛ چون از ارکان طلاق توافقی وجود توافق در تمام مراحل است. حتی اگر رای صادر شود و یکی از زوجین در دفترخانه حاضر نشود، امکان ارسال ابلاغ و ثبت یکطرفه طلاق نیست. پس در دفترخانه نیز برای اجرای صیغه طلاق یا زوجین باید حضور داشته باشند و یا وکلای آن ها 

سوال : اگر زوجین اقدام به ثبت درخواست طلاق توافقی نمایند و توسط دادگاه نیز رای صادر شود و حتی این رای نیز توسط دفترخانه ازدواج و طلاق اجرا شود و حتی این موضوع در شناسنامه طرفین منعکس شود و در این زمان یکی از زوجین از انجام طلاق پشیمان شود آیا راهی وجود دارد ؟ 

پاسخ : دادگاه در رای طلاق صادر شده نوع طلاق را باید مشخص کند دو نوع طلاق وجود دارد بائن و رجعی طلاق توافقی عموما از نوع رجعی می باشدهمانطور که از اسمش مشخص می باشد که اشاره به رجعت دارد یعنی آنکه طرفیت در طول دوران عده که سه طهر یا سه ماه و ده روز می باشد که هر کدام که زودتر می باشد می توانند نسبت به طلاق رجوع نمایند حتی اگر طلاق اجرا شده باشد . نحوه رجوع هم به هر نحوی می تواند باشد مثل پیامک دادن به همسر یا انجام رابطه جنسی به هر رفتاری که نشان از رجوع دارد می توان اقدام نمود ولی اگر زوجینی که قصد طلاق توافقی را دارند ولی در دوران زوجیت رابطه جنسی انجام نداده باشند (منظور نزدیکی می باشد نه بغل کردن یا صرفا کنار هم خوابیدن) در صورت صدور رای طلاق توافقی و اجرا آن در دفترخانه دیگر امکان رجوع از این طلاق وجود نخواهد داشت چرا که در این فرض طلاق از نوع بائن غیر مدخوله می باشد . 
 

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

سوال : اگر پس از اجرای صیغه طلاق در طلاق توافقی یکی از طرفین رجوع نماید تکلیف توافقات صورت گرفته علی الخصوص در مسائل مالی چه می شود ؟

در این خصوص باید گفت توافقات صورت گرفته نیز به صورت خودکار از بین می رود به طور مثال اگر خانم مهریه خود را بخشیده باشد می تواند مجددا اقدام به مطالبه مهریه نماید در بسیاری از موارد دیده شده است که خانم با مراجعه به دادگاهی که رای طلاق را صادر نموده است رجوع خود را نسبت به طلاق اعلام می نماید و مرد نیز بی خبر از همه جا به تصور اینکه دیگر جدا شده است در لحظه متوجه می شود که زن تمام اموال او را توقیف نموده است و تازه مرد در این لحظه متوجه می شود که رای طلاق باطل شده است و خانم مجددا مهریه خود را مطالبه نموده است. و یا خانمی به تصور اینکه جدا شده است در صدد خروج از کشور برای تحصیل است ولی به یک باره در زمان خروج از کشور متوجه می شود ممنوع الخروج است و علت آن هم رجوع آقا از طلاق بوده است و تمام برنامه ریزی هایش بهم می خورد شاید در نگاه اول پروسه طلاق توافقی از دید مردم بسیار آسان باشد و بیشتر به آن به دیده تشریفات اداری نگاه کنند ولی در بطن آن دارای مسائل حقوقی بسیار می باشد و به همین خاطر است که خیلی تاکید داریم با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید . 

چه نوع طلاق هایی غیر قابل رجوع می باشند

۱) طلاقی که به درخواست مرد انجام می شود اگر رای طلاق اجرا شود هیچ کدوم از طرفین دیگر نمی توانند نسبت به آن رجوع نمایند 

۲) طلاقی که به درخواست زن به جهت وجود دلایل طلاق صادر می شود و رای صادره در دفترخانه اجرا می گردد مانند اینکه مرد به همسر خود نفقه نمی دهد و یا زن خود را در دوران زوجیت کتک می زند و یا اینکه مرد اعتیاد دارد 

۳) طلاقی که به جهت کراهت شدید زن از مرد که در ازای این کراهت حاضر است که معادل مهریه یا کمتر یا بیشتر از آن به مرد بدهد صادر می شود و این رای در دفتر خانه اجرا شده است 

 

نکته : در هر سه مورد بالا طرفی که رای به نفع او صادر شده است می تواند رای را اجراء نکند و شخصی که رای به نفع او اجرا شده است الزامی در ثبت طلاق ندارد ولی باید این نکته را بدانید که این رای طلاق سه ماه بیشتر اعتبار ندارد و اگر در مدت رای را اجرا ننمایید رای صادر شده باطل می شود و شما می بایست مجددا پروسه طلاق را طی نمایید .

۴) رای طلاق توافقی که زوجه باکره است و رای نیز اجرا شده است.

که تمام چهار مورد از طلاق های بالا از نوع بائن می باشد .

سوال :منظور از طلاق بائن چه می باشد؟

پاسخ :برخلاف طلاق رجعی در طلاق بائن در دوران عده برای مرد دیگر حق رجوع وجود ندارد و در صورتی که مرد بخواهد مجددا با همسر خود ارتباط برقرار کند اگر صیغه طلاق جاری شده باشد می بایست مجددا ازدواج نمایند.

بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران :

در صورتی که کاربران گرامی در تهران حضور دارند و قصد گرفتن وکیل برای انجام طلاق توافقی را دارند دفتر مرکزی ما در تهران است و شما می توانید از طریق لینک های موجود در این مقاله یا از طریق صفحه اصلی سایت درخواست خود را ثبت نمایید تا کارشناسان ما به صورت کامل شما عزیزان را راهنمایی نمایند در صورتی که شما عزیزان در خصوص طلاق توافقی با همسرتان در همه موضوعات به توافق رسیده اید ولی به خاطر مشغله های کاری و یا رو در رو شدن با همسرتان در پروسه طلاق یا به خاطر اطمینان بیشتر از بابت مسائل حقوقی قصد سپردن این موضوع به وکیل را دارید خیالتان از بابت تبحر وکلای هم وکیل و تاکید بر این موضوع که وکلای مجموعه هم وکیل در کوتاه ترین زمان ممکن این موضوع را به سرانجام می رسانند راحت باشد . ولی باز هم تاکید می نماییم طلاق آخرین راه است و سعی نمایید اگر امکان نرمیم رابطه وجود دارد از طریق مشاوره خانواده یک فرصت مجدد دیگر به خودتان دهید .
 

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره


 

پرسش و پاسخ های متداول در حوزه طلاق توافقی

در اینجا به برخی از پرسش و پاسخ های متداول در حوزه طلاق توافقی می پدازیم که توسط وکلای متخصص هم وکیل در حوزه حقوق خانواده پاسخ داده شده است می پردازیم :

سوال : هزینه گرفتن وکیل برای انجام پروسه طلاق توافقی چقدر می باشد؟ 

پاسخ : رقم حق الوکاله برای انجام وکالت در طلاق توافقی با توجه به اینکه هر دو طرف وکیل می خواهند یا یک طرف ، و یا اینکه آیا در خصوص تمامی حقوق مالی نظیر مهریه ، نفقه ، اجرت المثل و… و حقوق غیر مالی نظیر حضانت توافق کرده اند یا خیر متغیر می باشد لذا به همراهان عزیز توصیه می شود از طریق لینک بالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایند تا با وکیل متخصص حقوق خانواده مشورت نمایند .

سوال : در خصوص نحوه پرداخت نفقه فرزندان در طلاق توافقی از سوی پدر می بایست چگونه باید توافق صورت پذیرد ؟

پاسخ: بهتر است در خصوص میزان نفقه مبلغ ریالی توافق صورت پذیرد و این موضوع در صورت جلسه دادگاه منعکس شود .

سوال : زن و مرد با یکدیگر بر انجام طلاق توافقی ، توافق نموده اند و در خصوص مهریه توافق شده است که مهریه به طور اقساطی پرداخت شود ولی شوهر شرط گذاشته است که این پرداخت مهریه ، تا زمانی صورت می پذیرد که خانم ازدواج ننماید حال می خواهم بدانم آیا درج چنین شرطی نفوذ قانونی دارد یا خیر ؟

 پاسخ :به نظر می رسد با توجه به اصل صحت قرارداد ها و اصل لزوم به شرط و قبول این موضوع از سوی خانم چنین شرطی نفوذ قانونی خواهد داشت .

سوال : زن در خصوص انجام طلاق توافقی با همسر خود اقدامات لازم را انجام می دهد و حتی رای بدوی نیز صادر شده است ولی بعد از صدور رای از انجام طلاق توافقی پشیمان شده است. حال سوالی که پیش می آید این است که اگر نسبت به رای اعتراض کند آیا امکان تغییر رای وجو دارد یا خیر؟ همچنین تکلیف مهریه که خانم در دادگاه بدوی بخشیده است چه می شود اگر با اعتراض رای تغییر نماید ؟ 

پاسخ : در انجام طلاق توافقی از هنگام تنظیم دادخواست تا اجرای رای در دفترخانه دو طرف باید حضور داشته باشند پس حتی اگر رای طلاق توافقی قطعی شود ولی یکی از طرفین در دفترخانه ازدواج و طلاق جهت اجرای صیغه طلاق حاضر نشود طلاق صورت نمی پذیرد و بالتبع توافقاتی هم که در طلاق توافقی صورت پذیرفته دیگر اثر قانونی نخواهد داشت . پس اصلا احتیاجی به اعتراض نیست و در صورت پشیمانی جهت اجرای صیغه طلاق به دفترخانه مراجعه ننماید و همچنین گواهی عدم امکان سازش سه ماه بیشتر اعتبار ندارد . 

سوال : زوجه باکره است و قصد جدایی دارد و با همسر خود در خصوص انجام طلاق توافقی ، به توافق رسیده است در صورت انجام طلاق آیا زوجه می تواند اسم شوهر خود را از شناسنامه خود در آورد ؟

پاسخ : در صورتی که در دادنامه غیر مدخوله بودن زوجه قید شده باشد و رای طلاق اجرا شده باشد با گواهی که درفترخانه صادر می کند و با در دست داشتن این گواهی می توانید به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و روند تعویض شناسنامه خود را انجام دهید .

سوال : مهریه زوجه ۱۱۰ عدد سکه تمام بهار آزادی بوده است و زوجه نسبت به مهریه خود اقدام کرده است و در راستای وصول مهریه خود اقدام به ممنوع الخروجی زوج نموده است ولی به خاطر انجام طلاق توافقی زوجه از ممنوع الخروجی رفع اثر نموده است و در خصوص توافقات مالی برای پرداخت مهریه در رای طلاق توافق شده است که زوج ماهی یک عدد سکه پرداخت نماید حال زوجه متوجه شده است که زوج قصد خروج از کشور را دارد حال سوال این است که آیا زوجه مجددا می تواند اقدام به ممنوع الخروج نمودن زوج نماید علی رغم اینکه رای طلاق جاری شده است ؟

پاسخ : اگر هنوز موعد اقساط مهریه نرسیده است خانم نمی تواند اقدام به ممنوع الخروج نمودن آقا نماید.

سوال : چقد زمان می برد که رای به طلاق توافقی صادر شود ؟ 

پاسخ : پاسخ به پرسش شما در خصوص به سرانجام رسیدن پروسه طلاق توافقی به خیلی از عوامل بستگی دارد و بستگی به این دارد که شما در پرونده وکیل دارید یا نه ولی به طور کلی بین سه ماه تا چهار ماه زمان می برد ولی با داشتن وکیل قطعا زمان کوتاه تری خواهد برد به شما توصیه می کنیم اگر توافق بر انجام طلاق توافقی در کوتاه ترین زمان ممکن را دارید به شما توصیه می کنیم از طریق لینک بالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید تا با مشاورین ما با شما تماس گرفته تا زمینه برقراری با وکلای متخصص در حوزه خانواده را با شما فراهم کنند تا بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن فرایند طلاق توافقی را به اتمام برسانید هر چند ما به شما توصیه می کنیم ابتدا به ساکن با مراجعه به مشاور خانواده نمایید و در صورتی که امکان ادامه زندگی مشترک وجود نداشت به فکر جدایی و طلاق باشید .

سوال : بعد اجرا شدن رای طلاق توافقی در دفترخانه ازدواج و طلاق زن تا چه مدت مجددا نمی تواند ازدواج کند ؟

پاسخ : عده زن بعد از طلاق سه ماه و ده روز یا سه طهر می باشد و بعد از آن مجددا می تواند ازدواج نماید.

سوال : اگر زن و شوهر در پروسه طلاق توافقی اقرار به این موضوع نمایند که با هم رابطه جنسی نداشته اند و به بیان دیگر خانم باکره می باشد آیا دادگاه در رای خود حکم به باکره بودن خانم می دهد یا نه ؟

پاسخ : حتی در صورت اقرار زوجین به عدم انجام رابطه جنسی دادگاه زوجه را به پزشکی قانونی جهت بررسی بکارت دختر معرفی می کند و دادگاه به نظر پزشکی قانونی برای صدور رای توجه می نماید.

سوال: زوجین دارای یک فرزند پسر ۵ ساله می باشند و در رای طلاق توافقی آمده است که حضانت فرزند با مادر است ولی پرداخت نفقه با پدر می باشد و رقم پرداختی در پایان هر ماه هم در دادنامه مشخص شده است و رای طلاق هم اجرا شده است ولی پدر بیش از شش ماه است که نفقه را پرداخت نمی کند حال مادر چه کاری باید انجام دهد؟

پاسخ : مادر می تواند با مراجعه به دادگاهی که رای طلاق را صادر نموده است نسبت به نفقه پرداخت نشده توسط پدر تقاضای صدور اجراییه نماید و اگر باز هم پدر نفقه را پرداخت ننموده مادر می تواند اقدام به توقیف اموال مرد نماید و اگر مرد مالی نداشته باشد می تواند تقاضای صدور حکم جلب پدر را نماید .

سوال: زن از همسر خود وکالت در طلاق دارد آیا با وکالتنامه ایی که دارد زن می تواند اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی نماید؟

پاسخ: خیر نمی تواند و زن با توجه به وکالتنامه ای که دارد می بایست اقدام به انعقاد قرارداد وکالت با یک وکیل دادگستری نماید تا وکیل به جای همسر او در پورسه طلاق توافقی حضور داشته باشد .

سوال:اگر زن حامله باشد و همچنین با مرد در خصوص طلاق توافق داشته باشند آیا امکان ثبت دادخواست طلاق و صدور رای و اجرای آن وجو دارد؟

پاسخ: حتی اگر زن باردار باشد امکان صدور رای و اجرای صیغه طلاق وجو دارد و در رای نیز ذکر می گردد که زوجه حامله است و همچنین اگر صیغه طلاق نیز جاری شود به زن تا زمان وضع حمل نفقه تعلق خواهد گرفت.

سوال:زوجین به خاطر معافیت فرزندشان از سربازی قصد انجام طلاق توافقی را دارند و به همین خاطر خانم قصد بخشش کل مهریه خود را دارد حال سوالی که خانم دارد این است که اگر بعد از معافیت فرزند شوهر حاضر به ازدواج نباشد چه ؟ اگر خانم مهریه خود را که به صورت صوری است ببخشد دیگر امکان مطالبه آن را ندارد؟ و اگر برای دادگاه ثابت شود که انجام طلاق به خاطر معافیت فرزند از سربازی بوده است آیا این کار جرم است ؟

پاسخ: در خصوص قسمت اول سوال باید گفت مرد به طور قانونی از شما جدا شده است و تکلیفی از لحاظ قانونی مبنی بر ازدواج مجدد با زن ندارد .در خصوص قسمت دوم سوال: خانم مهریه خود را در دادگاه بخشیده است و با سپری شدن عده نیز دیگر حق رجوع نخواهد داشت پس نسبت به مهریه نیز نمی تواند ادعایی داشته باشد و در خصوص قسمت سوم نیز باید گفت این اقدام حتی اگر برای مقام قضایی نیز ثابت شود در قوانین جرم انگاری نشده است ودر آخر باید گفت این اقدام زوجین بسیار خطر ساز می باشد و زندگی مشترک خود را به خاطر یک مسئله کوچک دچار چالش و دست انداز می نمایند که به هیچ عنوان انجام چنین کاری توصیه نمی شود. 
 

هموکیل میتواند در تمام زمینه های تخصصی حقوقی به شما مشاوره بدهد

نتیجه گیری

پس یکی از شرایط طلاق توافقی این است که در خصوص عقد دائم جریان دارد و زوجین پس از ثبت نام درسایت باید جلسات مشاوره را یکی پس از دیگری طی کنند و با اخذ برگه ی گواهی به دادگاه برسند. نکته مهم آن که تا آخر کار یعنی ثبت طلاق در دفترخانه زوجین باید شانه به شانه باهم ادامه دهند؛ عقب نشینی هریک ادامه ی کار و روند را بیهوده می نماید.

ما به شما کاربران گرامی توصیه می کنیم با توجه به اینکه مبحث طلاق حتی می تواند تبعات مالی نیز به دنبال داشته باشد به شما توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی با وکلای متخصص هم وکیل مشورت نماید پس در صورت نیاز به مشاوره هم اکنون درخواست مشاوره خود را در سایت ثبت نماید تا کارشناسان ما زمینه برقراری مشاوره با وکلای متخصص هم وکیل را برای شما ایجاد نمایند.