![سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی](/media/media/articles/vasayel.webp)
سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی
سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی :
نکته ۱ ، سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی :
این جرم یکی از سرقت های مشدد می باشد که مقنن مجازات مرتکب را نسبت به سرقت عادی تشدید کرده است. ماده ۶۵۹ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ مقرر می دارد : "هرکس وسایل و متعلقات مربوط به تاسیسات مورد استفاده ی عمومی که به هزینه ی دولت یا سرمایه دولت یا سرمایه ی مشترک دولت و بخش غیردولتی یا به وسیلهی نهاد ها و سازمان های عمومی غیردولتی یا موسسات خیریه ایجاد یا نصب شده مانند تاسیسات بهرهبرداری آب و برق و گاز و غیره را سرقت نماید به حبس از ۱ تا ۵ سال محکوم می شود و چنانچه مرتکب از کارکنان سازمان های مربوطه باشد به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد."
نکته ۲ ، شرایط تحقق جرم سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی:
۱. رفتار مجرمانه " ربودن " وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی است.
۲. موضوع جرم " وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی " است. این وسایل و متعلقات باید در تاسیسات یاد شده نصب یا ایجاد شده باشد. پس اگر وسایل در تاسیسات هنوز نصب شده باشد بعنوان مثل در انباری علایم راهنمایی و رانندگی که مورد استفاده عمومی است دپو شده و هنوز نصب نشده باشد مورد سرقت قرار گیرد مشمول ماده نیست.
این وسایل و متعلقات باید مورد استفاده ی عمومی باشد و سرقت اموال دولتی یا عمومی که استفاده عمومی ندارد مشمول ماده نیست. بعنوان مثال اگر شخصی درپوش های فاضلاب یا لوله های فاضلاب یا میلگردهای داخل بتن های جدول های کنار خیابان یا سیم های برق را سرقت کند مشمول ماده پیشگفته است . اما اگر خودروی اداره برق یا گاز را سرقت کند چون این دسته اموال هر چند متعلق به نهادهای دولتی و عمومی هستند اما از آنجا که در زمره ی تاسیسات مورد استفاده عمومی نبوده و تنها مورد استفاده آن اداره می باشد مشمول ماده پیش گفته نیست.
۳. مرتکب جرم هر شخصی می تواند باشد اما اگر سارق از کارکنان همان سازمان باشد حداکثر مجازات مقرر را خواهد داشت. در فرضی که سارق از کارکنان اداره گاز بوده و سیم برق اداره برق را بدزدد مشمول حداکثر مجازات نمی شود چرا که حداکثر مجازات برای مرتکبی است که از همان سازمان باشد یعنی در مثال ما از اداره برق باشد.
۴. نتیجه جرم هم خارج کردن مال از تصرف ارگان مربوطه و تاسیسات مورد سرقت است.
۵. عنصر روانی جرم در زمره جرایم عمدی است. مرتکب اولا باید آگاه باشد که مال متعلق به دیگری است. ثانیا عامدا وسایل مورد استفاده عموم را سرقت کند و مال را از تصرف خارج نماید.
۶. مجازات مرتکب حبس تعزیری درجه ۵ بوده و جرم غیر قابل گذشت است و قابل تعلیق اجرای مجازات است.
توصیه پایانی
در خصوص سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی وکلای هموکیل دارای تجربه و تخصص کافی جهت پاسخ به پرسش های شما هستند.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
نظرات کاربران
منظور از وظایف نمایندگی چیست و کدام اتهام شامل مصونیت نمی شود؟
میلاد کریمی 1403/08/20![](/media/media/articles/vintage-style-people-working-office-with-computers_1.jpg)
در این مقاله بیان می نماییم که وظایف نمایندگان که در قبال انجام آن مجازات نمی شوند چه مواردی هستند و این که چه نوع اتهاماتی شامل مصونیت نخواهد شد.
الزامات مربوط به کیفرخواست
میلاد کریمی 1403/08/27![](/media/media/articles/real-estate-contract-form-form-sale-purchase-real-estate_337384-813.jpg)
در مقاله الزامات مربوط به کیفرخواست نسبت به التزامات مربوط به انتظامات قضایی مربوط به صدور کیفرخواست بحث مینماییم.
مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم
شکیبا کاظمی 1403/04/17![](/media/media/articles/1091.jpg)
در مقاله مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم به ذکر این نکات طلایی میپردازیم توجه داشته باشید که عدم رعایت هر یک از نکات موجب تضییع حقوق شما خواهد شد.
سرقت مقرون به پنج شرط مشدد
فرشاد اسکندری 1402/03/01![](/media/media/articles/serghat-moshadad.webp)
سرقت مقرون به ۵ شرط ماده ی ۶۵۱ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ است. "هرگاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد ، مرتکب از ۵ تا ۲۰ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می گردد.
دلایل موجه شدن جرم توسط مجرم
شکیبا کاظمی 1402/06/07![](/media/media/articles/Reasons_for_justifying_the_crime_by_the_criminal_628.webp)
در این مقاله به بررسی اینکه چه دلایلی و چه مواردی سبب می شود که جرمی که توسط مجرم رقم می خورد موجه شود ؟
قاچاق کالا چیست و چه مجازاتی دارد؟
وحید نراقی پور 1402/12/15![](/media/media/articles/966.webp)
قاچاق کالا یعنی ورود یک کالا به داخل کشور بدون اجازه مراجع قانونی . همچنین کالای قاچاق در علم اقتصاد به خروج کالا یا ورد مخفیانه ی کالا از کشور گفته می شود .
قرار کفالت یا وثیقه متهم
شکیبا کاظمی 1402/06/02![](/media/media/articles/The_defendants_surety_or_bail531.webp)
در این مقاله موضوعات مهم قرار کفالت یا وثیقه متهم را مورد بررسی قرار میدهیم ، مثلا ، وثیقه گذار چه کسی است؟ چه اموالی می تواند وثیقه باشند ؟ آیا درخواست صدور وثیقه از متهم پذیرفته می شود؟
مجازات توهین به کارمندان دولت
میلاد کریمی 1402/03/01![](/media/media/articles/tohin2.webp)
مجازات توهین به کارمندان دولت؛توهین به کارکنان دولت؛ عموم شرایطی که برای تحقق توهین به کارکنان دولت وجود دارد همان عموماتی است که دررابطه با تمامی اقسام توهین گفته شده..
امیر....
آبان 1402/08/06