
سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی
سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی :
نکته ۱ ، سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی :
این جرم یکی از سرقت های مشدد می باشد که مقنن مجازات مرتکب را نسبت به سرقت عادی تشدید کرده است. ماده ۶۵۹ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ مقرر می دارد : "هرکس وسایل و متعلقات مربوط به تاسیسات مورد استفاده ی عمومی که به هزینه ی دولت یا سرمایه دولت یا سرمایه ی مشترک دولت و بخش غیردولتی یا به وسیلهی نهاد ها و سازمان های عمومی غیردولتی یا موسسات خیریه ایجاد یا نصب شده مانند تاسیسات بهرهبرداری آب و برق و گاز و غیره را سرقت نماید به حبس از ۱ تا ۵ سال محکوم می شود و چنانچه مرتکب از کارکنان سازمان های مربوطه باشد به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد."
نکته ۲ ، شرایط تحقق جرم سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی:
۱. رفتار مجرمانه " ربودن " وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی است.
۲. موضوع جرم " وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی " است. این وسایل و متعلقات باید در تاسیسات یاد شده نصب یا ایجاد شده باشد. پس اگر وسایل در تاسیسات هنوز نصب شده باشد بعنوان مثل در انباری علایم راهنمایی و رانندگی که مورد استفاده عمومی است دپو شده و هنوز نصب نشده باشد مورد سرقت قرار گیرد مشمول ماده نیست.
این وسایل و متعلقات باید مورد استفاده ی عمومی باشد و سرقت اموال دولتی یا عمومی که استفاده عمومی ندارد مشمول ماده نیست. بعنوان مثال اگر شخصی درپوش های فاضلاب یا لوله های فاضلاب یا میلگردهای داخل بتن های جدول های کنار خیابان یا سیم های برق را سرقت کند مشمول ماده پیشگفته است . اما اگر خودروی اداره برق یا گاز را سرقت کند چون این دسته اموال هر چند متعلق به نهادهای دولتی و عمومی هستند اما از آنجا که در زمره ی تاسیسات مورد استفاده عمومی نبوده و تنها مورد استفاده آن اداره می باشد مشمول ماده پیش گفته نیست.
۳. مرتکب جرم هر شخصی می تواند باشد اما اگر سارق از کارکنان همان سازمان باشد حداکثر مجازات مقرر را خواهد داشت. در فرضی که سارق از کارکنان اداره گاز بوده و سیم برق اداره برق را بدزدد مشمول حداکثر مجازات نمی شود چرا که حداکثر مجازات برای مرتکبی است که از همان سازمان باشد یعنی در مثال ما از اداره برق باشد.
۴. نتیجه جرم هم خارج کردن مال از تصرف ارگان مربوطه و تاسیسات مورد سرقت است.
۵. عنصر روانی جرم در زمره جرایم عمدی است. مرتکب اولا باید آگاه باشد که مال متعلق به دیگری است. ثانیا عامدا وسایل مورد استفاده عموم را سرقت کند و مال را از تصرف خارج نماید.
۶. مجازات مرتکب حبس تعزیری درجه ۵ بوده و جرم غیر قابل گذشت است و قابل تعلیق اجرای مجازات است.
توصیه پایانی
در خصوص سرقت وسایل و متعلقات تاسیسات مورد استفاده عمومی وکلای هموکیل دارای تجربه و تخصص کافی جهت پاسخ به پرسش های شما هستند.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
نظرات کاربران
منظور از قرار نظارت قضایی چیست؟
شکیبا کاظمی 1403/04/24
در این مقاله به تحقیق و قرار نظارت قضایی چیست می پردازیم و اینکه منظور از قرار نظارت قضایی چیست؟ و اینکه قرارهای نظارت قضایی شامل چه مواردی میشوند؟
استرداد مجرمین به کشور محل وقوع جرم
شکیبا کاظمی 1402/06/07
چه مجرمینی باید به کشور محل وقوع جرم بازگردانده شوند؟ مجرمینی که تبعه ی داخلی باشند و همچنین جرم اتفاقی باید در کشور خود شخص نیز جرم باشد . مجرمین جرم های سیاسی و نظامی را نمی شود استرداد کرد.
مجازات قتل شبه عمدی در حقوق ایران
محمد رضا محمدی 1402/06/14
مجازات قتل های شبه عمد شامل تعزیر و دیه می باشد . در مقالات قبلی با جرم قتل عمدی و مجازات های آن آشنا شدیم
نکات خاص مربوط به صدور قرار تامین کیفری
شکیبا کاظمی 1403/01/19
به موضوع نکات خاص مربوط به صدور قرار تامین کیفری در این پژوهش می پردازیم. در خصوص قرار تامین کیفری در سایر مقالات به طور مفصل توضیح داده ایم.
تظاهر به فعل حرام (بی حجابی)
میلاد کریمی 1402/03/01
جریحه دار کردن عفت عمومی از طریق تظاهر به فعل حرام (بی حجابی و ...) ،هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید
چه مقاماتی می توانند برای متهم قرار تامین کیفری صادر نمایند
شکیبا کاظمی 1403/01/27
موضوع این مقاله چه مقاماتی می توانند برای متهم قرار تامین کیفری صادر نمایند می باشد ، بازپرس،دادیار معاون دادستان و دادستان و قاضی اجرای احکام هم می توانند قرار تامین کیفری برای متهم صادره کنند.
قرارهای صادره از دادسرا
شکیبا کاظمی 1402/06/02
انواع قرارهای صادره از دادسرا به چهار دسته قرارمنع تعقیب ، قرار موقوفی تعقیب ، قرار ترک تعقیب و قرار برائت تقسیم می شود ، طبق ماه 270 ق.آ.د.م قرار منع و موقوفی تعقیب را فقط شاکی می تواند اعتراض کند.
ابلاغ الکترونیک و نشر آگهی در خصوص متهم
شکیبا کاظمی 1402/12/05
در این مقاله به تحقیق و بررسی ابلاغ الکترونیک و نشر آگهی در خصوص متهم می پردازیم.ابلاغ عبارت اطلاع رسانی به متهم و شاکی است که به روش های مختلف انجام می شود.
امیر....
آبان 1402/08/06