وکیل متخصص در امور راجع به وصیت

وکیل متخصص در امور راجع به وصیت

دپارتمان هموکیل

انتخاب وکیل متخصص در امور راجع به وصیت و مزایای آن

وکیل خبره نه تنها در هنگام بروز اختلاف بلکه به عنوان یک امین و متخصص مورد اعتماد در مراحل تنظیم تا واگذاری کامل در کنار فرد وصیت کننده و خانواده اش حضور دارد. در این نوشتار به موضوع وکیل متخصص در امور راجع به وصیت می پردازیم.

مقدمه

در این مقاله به بررسی وکیل متخصص در امور راجع به وصیت خواهیم پرداخت. همچنین می توانید از دیگر مقاله های موجود در سایت مانند وصیت و موارد ابطال آن، تعریف وصیت و انواع وصیت، انواع وصیت نامه و اعتبار آن، وصیت و رجوع از وصیت، انواع وصیت نامه و وصیت نامه در امور بانکی را مطالعه نمایید.

تعاریف مربوطه به وصیت

وصیت ممکن است شامل تملیک مال، ایجاد تعهد به نفع شخص یا حاوی ابراء و بخشش یک دین باشد و یا تاسیس یک موسسه خیریه و بسیاری اموردیگر که هر یک می توانند موضوع یک وصیتنامه قرار بگیرند. ویژگی مشترک تمام وصایا این است که اثر انها موکول به فوت فرد وصیت کننده یا همان موصی است و پیش از محقق شدن آن وصیت در واقع معلق و متزلزل است. در یک وصیت به طور کلی چند رکن وجود دارد:

موصی

همان شخص وصیت کننده است که با مرگ وی وصیت باید اجرا شود.

موصی به

چیزی که وصیت در مورد آن انجام شده یا همان موضوع وصیت، که می تواند تملیک و انتقال یک مال باشد یا هر چیز دیگر باشد.

موصی له

شخصی است که وصیت به نفع او شده، مثلا ملک متوفی بعد از مرگ به او تملیک گردد.

وصی

کسی که مسئول اجرای مفاد وصیتنامه است، خواه تصرف و اداره اموال موصی باشد و خواه سرپرستی فرزندان صغیر وی و باید گفت از این نظر تکلیف شرعی دارد. 

ترکه

دارایی متوفی که شامل اموال و دارایی خالص، دیون طلبکاران، سهم موصی له و قسمت وصیت شده و واجبات دینی همچون مخارج کفن و دفن است. باید گفت موصی تنها می تواند نسبت به یک سوم از ترکه خالص خود که سهم طلبکاران از آن مجزا شده وصیت را انجام دهد و اگر بیش از آن بود، تصمیم گیری راجع به رد یا تنفیذ به وراث سپرده خواهد شد. 

عمده اختلافات حادث، راجع به وصایا و ترکه متوفی است و موضوعاتی نظیر ابطال وصیت نامه یا تنفیذ وصیت نامه همواره وجود داشته است. 

به خصوص در زمانی که متوفی دارای اموال و املاک متعددی است، اختلافات پیرامون آن بین وراث یا وراث و موصی لهم و یا طلبکاران متوفی نیز بیشتر و عمیق تر است. چرا که هر یک به نوعی سعی دارند بیشترین سهم را از ما ترک متوفی از آن خویش سازند. 

در این حین و بین حضور یک فردی که اولا دانش و تحصیلات آکادمیک نسبت به مسائل حوزه وصیت را دارا باشد و از سوی دیگر با رویه قضایی و تجربه ی کاربردی و عملی تبحر لازم را در این امور کسب نموده باشد می تواند تا حد قابل توجهی اختلافات پیش آمده را کاهش دهد. 

ویژگی یک وکیل متخصص در امور مربوط به وصایای متوفی چیست؟

پیش از هر چیز باید این توهم را از ذهن خود دور سازیم که وکیل تنها اختصاص به زمان بروز اختلاف دارد .فی الواقع وکیل کسی است که می تواند به عنوان یک متخصص و مشاور امین و مورد اعتماد در تمام مراحل کنار شما باشد. از جمله ی آن زمانی است که فرد قصد دارد وصیت نامه ای را برای بعد از مرگ خود تنظیم کند. 

در آن هنگام می تواند جهت تنظیم آن از مشاوره یک وکیل دادگستری متخصص در امر بهره جوید، چرا که وصیت نوشتن دارای قواعد و احکام خاصی است و بدون رعایت آن ها یا اصل وصیت باطل و بلااثر است یا باعث بروز اختلاف و ابهام در آینده بین وراث یا موصی لهم می شود. 

مثلا اینکه  شرایط صحت وصیتنامه ی خود نوشت چیست یا وصیت رسمی و سری چه احکامی دارند ، یا که تا چه میزان می توان وصیت نمود و زاید بر آن چه حکمی دارد، همگی مسائلی است که مستلزم وجود علم و اطلاعات کافی نسبت به قانون امورحسبی و قانون مدنی است.

بسیار مشاهده شده که در وصایا، موصی قید می کند برخی وراث وی از ارث سهمی نخواهند برد، در حالی که چنین امری شرعاً و قانوناً باطل است. 

پس از تنظیم وصیتنامه نیز وکیل می تواند چنانچه موصی قصد رجوع از آن را داشته باشد، شرایط رجوع را برای وی تشریح و بررسی کند، یا خود می تواند به عنوان وصی یا امین وظیفه اجرای محتویات وصیتنامه را بر عهده بگیرد. همه ی موارد فوق الذکر اموری است که یک وکیل متخصص نسبت به انها دانش و تجربه کافی را کسب نموده است. 

وصیت کردن امری است بسیار پسندیده چه به لحاظ عرفی و فرهنگی و چه به لحاظ شرعی چرا که در دین اسلام همواره توصیه به وصیت و تعیین تکلیف اموری که فرد در زمان حیات قادر به انجام ان نبوده، گردیده است.

شاید کمتر کسی است که در سنین بالا از دنیا رفته و دارای وصیتنامه نباشد. بنابراین به همان نسبت نیز اختلافات و مسائل مربوط به آن حجم عمده ای از پرونده ها را به خود اختصاص داده است. پس از فوت موصی و در مرحله اجرای وصایا نیز چنانچه اختلافی پیرامون ترکه و قسمت وصیت شده و سایر مسائل مربوطه به وجود آمد وکیل متخصص که اشراف کامل به قوانین و رویه قضات داشته باشد می تواند کمک شایانی به پیشبرد بهتر پرونده ها و حل و فصل آنها نماید.

در چه مواردی وصیت باطل می باشد 

۱) در صورتی که وصیت بیشتر از یک سوم اموال متوفی باشد 

باید دانست هر شخصی فقط تا سقف یک سوم اموال خود می تواند اقدام به وصیت برای شخصی نماید و در صورتی که بیشتر از این مقدار نماید دیگر وصیت نتفذ نمی باشد. 

سوال : در صورتی که متوفی بیش تر از یک سوم اموال اقدام به وصیت نماید آیا کل وصیتنامه باطل است ؟

پاسخ : خیر وصیت نسبت به زیاد تر از یک سوم باطل است و تا یک سوم نافذ و صحیح می باشد همچنین در صورتی که تمامی وراث نسبت به مازاد یک سوم رضایت داشته باشند تمامی وصیت صحیح و قانونی است.

۲) در صورت جعلی بودن وصیت 

در صورتی که به موجب حکم دادگاه ثابت شود وصیت جعلی بوده است وصیتنامه باطل خواهد شد. 

۳)در صورت وصیت به مال دیگری

به طور مثال اگر فرزندی نسبت به اموال پدر خود وصیت نماید این وصیت باطل است چرا که شخص نمی تواند برای اموال دیگری حتی پدر خود که از او ارث می برد وصیت نماید. 

۴) در صورتی که ثابت شود متوفی از وصیت خود رجوع کرده است 

وصیت تا زمان فوت وصیت کننده توسط موصی قابل رجوع است به طور مثال موصی در زمان حیات خود وصیت به انتقال یک خودرو به فرزند خود نموده است ولی تاقبل از فوت خود از این اقدام پیشمان شده است و از این وصیت رجوع نموده است در این حالت در فرض اثبات این موضوع می توان وصیتنامه را باطل نمود.

۵) در صورتی که وصی در هنگام انشاء وصیت اهلیت نداشته باشد 

شخصی که خود محجور یا مجنون است و اهلیت ندارد حق انجام وصیت را ندارد البته به این نکته می بایست توجه داشت عدم اهلیت می بایست به حکم دادگاه احراز شده باشد.

۶) در صورت وجود وصیتنامه های مغایر

اگر به طور مثال متوفی طی یک وصیت منزل خود را برای پسرش وصیت کرده باشد و یکبار دیگر همان خانه را برای دخترش این وصیت باطل خواهد بود البته بسته به متن تنظیمی هم دارد شاید بتوان از وصیت مغایر اینجور برداشت نمود که متوفی با انجام وصیت دوم از اولی رجوع نموده است.

۷) در صورتی که موصی بی سواد باشد و وصیت نامه سری تنظیم نموده باشد 

تنظیم وصیتنامه سری فقط توسط افراد باسواد می تواند صورت پذیر در غیر این صورت می توان دادخواست بطلان آن را محرح نمود.

دعوی ابطال وصیت نامه را چگونه باید مطرح نمود ؟

وراثی که اسم آن ها در گواهی انحصار وراثت آمده است با در دست داشتن مدارک خود می بایست به دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه نمایند و اقدام به طرح این دعوی نمایند به خاطر داشته باشید در هنگام طرح دعوی می بایست تمامی مدارک خود را ضمیمه دادخواست نمایید.

دادگاهی که به دعوی بطلان وصیت رسیدگی می نماید کجاست ؟

دادگاهی که آخرین محل اقامتگاه قانونی متوفی می باشد صلاحیت رسیدگی به این دعوی را دارد. 

آیا وصیتنامه شفاهی اعتبار دارد ؟

گاهی اوقات افراد در مراجعه با وکیل بیان می کنند که به طور مثال پدر یا مادرشان در جمع های فامیلی یا حتی در حضور برادر و خواهر خود به طور شفاهی به نفع او وصیت نموده است حال می خواهد بداند آیا چنین وصیتی نفوذ و اعتبار دارد یا خیر در این خصوص باید گفت قانون گذار در قانون امور حسبی شرایط وصیت را اعلام نموده است و وصیت شفاهی در صورتی که مورد تایید سایر وراث قرار نگیرد از هیچ گونه نفوذ و اعتباری برخوردار نمی باشد.

بهترین وکیل برای باطل نمودن وصیت در تهران 

در بالا به گوشه ای از مسائل حقوقی وصیت اشاره شد باید گفت ذکر تمامی نکات مبروط به موضوع بحث حاضر خارج از حوصله کاربران گرامی می باشد ولی باید گفت امور حسبی که وصیت نیز جز آن است به جرئت می توان گفت از پیچیده ترین مسائل حقوقی است پس اگر احساس می کنید با وصیتنامه ای روبه رو هستید که شرایط بطلان را دارد قبل از هر گونه طرح دعویی با وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.

توصیه آخر 

هم وکیل برای اولین بار در ایران به صورت تخصصی در خدمات حقوقی اقدام به ارائه مشاوره به کاربران عزیز می نماید پس اگر احتیاج به مشاوره به صورت تخصصی در زمینه وصیت یا ارث را دارید هم اکنون درخواست خود را از طریق لینک بالا ثبت نماید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس گرفته تا بتوانند زمینه مشاوره شما با وکلای متخصص را فراهم نمایند تا شما عزیزان بتوانید به صورت آنلاین با وکیل متخصص در هر ساعت از شبانه روز مشاوره نمایید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم