مشاوره حقوقی قراردادها

مشاوره حقوقی قراردادها

دپارتمان هموکیل

نقش مشاوره حقوقی در قراردادها

موضوع قراردادها برخلاف بعضی از باورهای رایج که باعث ساده انگاری شده است دارای پیچیدگی و نکات ظریف حقوقی فراوانی می باشد که نادیده گرفتن و یا اشتباه در این موضوع می تواند سبب مشکلات بسیار فراونی شود ، بسیاری از پرونده های مطروحه در دادگاه ها به دلیل یک قرارداد ناقص غلط یا مبهم یا غیرتخصصی است که توسط افرادی که گاها خود را بسیار خبره می دانند اما در واقع دانش کافی برای تنظیم قرارداد را ندارند تنظیم شده است و متاسفانه باعث تحمیل هزینه های مالی گزاف و مشکلات و مخاطرات فروان روحی و جسمی برای افراد و در معرض خطر قرار گرفتن حق و حقوق اشخاص گردیده است. یک مشاور حقوقی در قراردادها می تواند با نقش پررنگ مشاوره خود و با تجربه و علم حقوقی خود کمک فراوانی کند. با این مقدمه به موضوع  نقش مشاوره حقوقی قراردادها می پردازیم.

مقدمه 

تنظیم یک قرارداد خوب پیشگیری قبل از درمان است. بیشتر اوقات گرفتاری های مردم در مراجع قضایی به خاطر عدم مشاوره حقوقی با با وکیل دادگستری در هنگام انعقاد قرارداد می باشد چرا که عموم مردم با اصطلاحات حقوقی در هنگام انشاء قرارداد آشنایی ندارند و همین موضوع باعث می شود اقدام به امضاء قراردادی نمایند که نسبت به شرایط قرارداد هیچ گونه آگاهی ندارند به طور مثال فروشنده ملک نمی داند به محض امضاء قرارداد مالکیت ملک فروخته شده به خریدار منتقل شده است حتی اگر خریدار ریالی بابت ثمن آن پرداخت نکرده باشد. در اینگونه موضواعات یک مشاور حقوقی کمک بسزایی در تنظیم قرارداد می کند.

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

حتی اگر چک های خریدار در موعد مشخص شده پاس نشود و به اصطلاح برگشت بخورد باز هم مجوزی برای فسخ قرارداد توسط فروشنده نمی باشد چرا که عقد بیع عقد لازمی است که پس از انعقاد آن طرفین قرارداد نمی توانند آن را بر هم بزنند؛ مگر آن که  در قرارداد طرفین برای خود حق فسخی را در نظر گرفته باشند. پس درج شروط صحیح از دیگر مضوعات مفید مشاوره حقوقی است. 

پس در صورتی که طرفین هیچ گونه حق فسخی برای خود در نظر نگرفته باشند هیچ کدام نمی توانند قرارداد را فسخ نمایند حتی اگر طرف قرارداد در خصوص تعهدات خود بد عهدی نموده باشد این مثال نمونه کوچکی از گرفتاری های مردم در هنگام انعقاد قراردادها می باشد.  اگر مردم در هنگام انشاء قرارداد از مشاوره حقوقی وکیل دادگستری که متخصص در امورد قراردادها است  استفاده می نمودند قطعا این مشکلات به بار نمی آمد.نقش یک مشاور حقوقی در واقع ذخیره کردن امنیت مال است.

در مجموعه هموکیل در کنار این مقاله با موضوع مشاوره حقوقی در قراردادها مقاله های متعددی در حوزه قراردادها به رشته تحریر درآمده است، همچنین می توانید از مقالات دیگر سایت در حوزه قرارداد ها مانند طرح دعوای وجه التزام قراردادی، استرداد ثمن معامله، مسئولیت قراردادی ، اکراه در قرارداد ها و احکام خاص آن،  اصل آزادی قراردادی و استثنات آن، آیا معامله با خود در حقوق ایران پذیرفته شده است، تایید فسخ قرارداد به استناد خیار شرط، عقد بیع و  تایید فسخ مبایعه نامه به سبب خیار تاخیر ثمن دیدن نمایید.

 

 مزایای مشاوره با وکیل در هنگام انعقاد قرارداد

۱- مشاوره حقوقی با وکیل متخصص در قراردادها می تواند در هنگام تنظیم قرارداد، خواسته های شما از طرف مقابل را به زبان حقوقی به رشته تحریر در می آورد و با مشاوره حقوقی در قراردادها کلمات حقوقی مناسب در قرارداد به کار می رود تا با بهره مندی از آثار و بار حقوقی الفاظ و کلمات از بروز اختلافات حقوقی جلوگیری شود.

۲- مشاور حقوقی قراردادها در زمان تحریر قرارداد به عنوان  وکیل مشاوره حقوقی در قراردادها می تواند شروط قراردادی را به صورت قانونی و با ضمانت اجرای مشخص در صورت تخلف خاطی به رشته تحریر در آورد تا در صورت عدم اجرای شروط شخص ذینفع منافع خود را از دست رفته نبیند.

۳- با توجه به نقش مشاوره حقوقی در قراردادها که توسط وکیل متخصص انجام می پذیرد در صورت ایجاد اختلاف بین طرفین قرارداد و در موضوع قرارداد انتخاب صحیح دعوی و دفاع از ان در دادگاه بسیار آسان خواهد بود چرا که قرارداد خوب که با مشاوره حقوقی در قراردادها تنظیم شده است از پیش تدارکات لازم حقوقی را در قرارداد دیده است.

۴- تجربیات یک وکیل قراردادها که سال ها با دانش فراوان در حوزه مشاوره حقوقی در قراردادها فعالیت کرده است نقش بسیار مهمی در تضمین حق اشخاص دارد و حضور وکیل در جلسات تنظیم قرارداد و ارائه مشاوره حقوقی به شما این آرامش خاطر را به شما می دهد که طرف مقابل شما توانایی اجرا کردن تعهدات خود را دارد یا خیر.

۵- به خاطر داشته باشید در قرارداد ها ممکن است شخص تمامی سرمایه خود را وسط گذاشته باشد قطعا هزینه ای که بابت مشاوره حقوقی در قراردادها و در تنظیم قرارداد به یک وکیل می پردازید بسیار کم تر از هزینه ای است که برای طرح یک دعوی در دادگاه می پردازید و مانند هزینه های پیشگیری در موضوع سلامتی که همیشه کمتر از هزینه های درمان است هزینه های مشاوره حقوقی در قراردادها هم کمتر از پیگیری مشکل حقوقی ناشی از قراردادها در دادگاه است.

۶- تنظیم قرارداد یک حرفه تخصصی است که یک مشاور حقوقی سال ها درس خوانده است و آزمون های سختی را گذرانده است و در کنار آن با تجربه های عملی زیاد مهارت های لازم در حوزه مشاوره حقوقی در قراردادها را دارد. پس از مشاوره افرادی که هیچ تخصصی ندارند نظیر مشاورین املاک یا اشخاصی که صرفا دارای لیسانس حقوق هستند به شدت اجتناب نمایید چرا که گروه اول فقط به فکر انعقاد قرارداد هستند تا از این راه کمیسیون خود را دریافت کنند و دسته دوم نیز عموما فاقد تجربه و سواد علمی مناسب هستند. مشاوره حقوقی همواره سودمند است و مشورت شیوه عقلا است.

7- عدم درج ضمانت اجراهای مناسب یکی از بزرگترین نواقصی است که در قراردادهای تنظیمی توسط اشخاص مکررا به چشم می خورد و باید گفت که عموم مردم به جهت فقدان آگاهی حقوقی کافی اصلا معنا و مفهوم خیلی از کلمات و اصطلاحات حقوقی و آثار حقوقی آن را نمی دانند و در این خصوص بهترین کار بهره مندی از ویژگی یک مشار حقوقی در قراردادها در مورد ضمانت اجراهای یک قرارداد است. مشاوره حقوقی به شما آگاهی می دهد که بهترین ضمانت اجرای انجام تعهدات و تخلف از آن را در قرارداد مکتوب نمایید.

 

انواع قرارداد های حقوقی

۱)قراردادهای حقوقی مرتبط با املاک

۲) قراردادهای حقوقی مرتبط با شرکت ها

۳) قرارداد های حقوقی مرتبط با بحث شراکت

 

۱)قراردادهای حقوقی مرتبط با املاک

همانطور که دربالا اشاره شد که چه اتفاقاتی در صورت عدم مشاوره با وکیل در حوزه املاک می تواند بیافتد در ادامه باید گفت بیش از سی درصد حجم پرونده های موجود در قوه قضاییه ناظر بر حوزه املاک است نظیر عدم تنظیم سند رسمی توسط فروشنده، دادخواست فسخ قرارداد به طور مثال در چند سال گذشته دیده شده است که در فاصله چند ماه قیمت املاک چند برابر شده است که این موضوع در صورتی که شما قرارداد محکم و حقوقی را تنظیم ننموده باشید باعث می شود فروشنده ای که خود را مغبون دیده است به هر ریسمانی چنگ زند تا قرارداد را فسخ کند و بعضا دیده شده است که چندین سال دو طرف قرارداد پله های دادگستری را بالا و پایین می کنند پس اگر چه فروشنده و چه خریدار ملکی هستید به شما توصیه می کنیم قبل از انعقاد قرارداد با وکیل مشورت کنید تا دچار چنین گرفتاری هایی نشود از دعاوی پر کاربرد دیگری که در این حوزه وجود دارد می توان به دعاوی پیش فروش آپارتمان اشاره کرد شما فرضی را در نظر بگیرید که یک زوج جوان حاصل چند سال کار کردن خود را جمع می کنند و قصد خرید خانه ای را دارند ولی چون نمی توانند ملک آماده ای بخرند روی به پیش خرید آپارتمان می آورند ولی در زمان تنظیم قرارداد پیش فروش به بنگاهی که در آنجا قرار است مبایعه نامه منعقد شود اعتماد می کنند و به اعتبار حرف های او که این سازنده معتبر است بیش از ده ها ساختمان در این منطقه ساخته است و قیمت مناسبی دارد قراردادی را امضاء می کنند که هزاران ایراد حقوقی دارد مانند اینکه در قرارداد مشارکت در ساخت فی مابین مالک و سازنده اصلا سازنده تا زمان اتمام عملیات ساختمانی یا حتی بخشی از آن حق فروش ملک را نداشته است و سازنده بر خلاف تعهد قراردادی خود اقدام به پیش فروش می نماید یا بعضا بسیار دیده شده است که بین سازنده و مالک اصلا قراردادی وجود نداشته و به حساب دیگر اعتباری اقدام به انعقاد قرارداد نموده اند. و صرفا مالک به سازنده یک وکالتنامه اعطاء نموده است تا سازنده با این وکالتنامه بتواند روند اداری ساخت را طی کند ولی وسط را مالک فوت می کند و وراث حاضر به ادامه این مسیر با سازنده نمی باشند و حال تکلیف قرارداد های پیش فروش چه می شود می بایست وارد یک فرایند رسیدگی طولانی و پر هزینه شوید که اصلا آخر کار آن مشخص نمی باشد. ولی اگر ابتدای امر یک مشاوره حقوقی کوتاه اخذ می شد وکیل می توانست شرایط قرارداد و اسناد مدارک را کنترل کند تا لااقل در این گونه قراردادهای پیش فروش ریسک حقوقی به حداقل برسد و هزاران ایراد دیگری که در قرارداد های حوزه املاک وجود دارد که مردم بی خبر از آن می باشند و بعضا فرد تمام دار و ندار زندگی خود را برای خانه خریدن داده است و در آخر هیچ چیزی به دست نیاورده است.

 

۲) قراردادهای حقوقی مرتبط با شرکت ها

بیش از بیست نوع شرکت در حقوق تجارت ایران از قبیل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت های سهامی، شرکت تضامنی، شرکت تعاونی، شرکت نسبی و …. وجود دارد که هر کدام از این شرکت ها دارای آثار و شرایط متفاوتی هستند چرا که اگر ماهیتی شرکت ها با هم تفاوت نداشتند اصلا نیازی به انواع گوناگون شرکت ها نبود آیا افراد عادی از ماهیت شرکت ها با خبر می باشند مسلما جواب خیر است .بگذارید با یک مثال قضیه را روشن نماییم.

مثال ۱: فرض کنید شما فروشنده کالایی می باشید و هزار قلم از یک کالا را به یک شرکت با مسئولیت محدود به رقم سه میلیارد تومان فروخته اید. و حتی برای آن قرارداد هم تنظیم نموده اید در موعد مقرر خریدار که شرکت با مسئولیت محدود نمی باشد ثمن معامله یا همان پول را به شما نمی پردازد و حتی با پرویی تمام به شما می گوید پولت را نمی دهم و برو شکایت کن. در صورت شکایت قاضی در شرکت های با مسئولیت محدود صرفا به سرمایه ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها توجه می نماید و اگر به طور مثال این شرکت سرمایه خود را سه میلیون تومان ثبت نموده باشد شرکت در قبال شما صرفا سه میلیون تومان مسئولیت دارد و عملا شما نمی توانید از شرکت تمام طلب خود را دریافت نمایید حال شاید بگوید ایراد ندارد اقدام به اقامه دعوی به طرفیت مدیریت شرکت می کنم باید بدانید چون شما با شخصیت حقوقی اقدام به انعقاد قرارداد نموده اید نه با شخص مدیر شرکت ایشان هم مسئولیتی در پرداخت ثمن به شما ندارد ولی اگر در زمان انعقاد قرارداد یک وکیل متخصص در حوزه قرارداد ها در کنار شما حضور داشت قطعا اول از همه سرمایه ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها را بررسی می نمود و این موضوعات که در بالا بدان اشاره شد را به شما گوشزد می کرد و اگر شما بازهم بنا به هر دلیلی قصد انعقاد قرارداد با شرکت را داشتید به شما می گفت در قرارداد می بایست بندی بیاید که علاوه بر اینکه شرکت مسئول پرداخت بدهیش به شما باشد مدیریت یا اعضای هیئت مدیره نیز در پرداخت ثمن معامله مسئولیت تضامنی داشته باشند تا اگر شرکت به هر دلیلی نتواند بدهی خود را بپردازد شما بتوانید به مدیر شرکت مراجعه نمایید حال اگر شرکتی که شما با آن اقدام به انعقاد قرارداد فروش کالا نموده اید نوع شرکت تضامنی باشد قضیه کلا با مسئولیت محدود متفاوت خواهد بود در این شرکت به طور اتوماتیک وار مدیران به طور تضامنی مسئول پرداخت بدهی های شرکت می باشند.

مثال ۲: فرضی کنید شما قصد انعقاد قرارداد با یک شرکت معتبر را دارید و از همه جهت می دانید که این شرکت معتبر است و تا به اکنون این شرکت کوچک ترین بدعهدی را نداشته است و شخصی خود را دارنده حق امضاء قراردادها معرفی می کند و اصلا به موجب استعلامی که از اداره ثبت شرکت ها کرده اید پی به این موضوع می برید که آن شخص مدیر عامل شرکت است و اقدام به انعقاد قرارداد می کنید ولی در زمان اجرای تعهدات شرکت به تعهد خود عمل نمی کند و شما مجبور به اقامه دعوی در دادگستری می شوید در دادگاه وکیل شرکت در پاسخ به دعوی شما می گوید در این شرکت مطابق با اساسنامه دارنده حق امضاء اسناد تعهد آور  رئیس هیئت مدیره بوده یا علاوه بر امضاء مدیرعامل برای انعقاد قرارداد رئیس هیئت مدیره هم می بایست امضاء کند یا اصلا دوران مدیریت مدیرعامل به اتمام رسیده است در این جا دادگاه دعوی شما را رد خواهد نمود ولی اگر شما در ابتدای امر با یک وکیل متخصص مشاوره می نمودید قطعا تمامی اسناد و مدارک را بررسی می نمود و شما را به این امور آگاه می کرد.

و هزاران تفاوت دیگر که ذکر تمامی آن در این مقاله خارج از حوصله شما عزیزان می باشد و ذکر تمامی آن به منزله این است که یک وکیل متخصص در حوزه قرارداد ها تمامی آموخته های خود در هفت سال تحصیلات آکادمیک و تجارب کاری خود را مکتوب نماید.

۳)قرارداد های حقوقی مرتبط با بحث شراکت

شاید به کرات در اقوام و آشنایان دیده باشید که دو یا چند نفر با گرد هم آوردن سرمایه ایی اقدام به تاسیس یک کسب و کار می نمایند به طور مثال اقدام به دایر کردن یک رستوران، یا کارگاه خیاطی، یا فروشگاه پوشاک در ابتدای قضیه همه چیز گل و بلبل است همه به هم دیگر تعارف می کنند و در خیلی از مواقع ما وکلا دیده ایم که حتی اقدام به تنظیم قرارداد نیز افراد نمی نمایند ولی سه ماه که از شروع فعالیت تجاری گذشت اختلافات آغاز می شود به طور مثال در خصوص تعیین سود و زیان دچار اختلاف می شوند، یا مثلا یکی از شرکا مدعی می شود که شریک دیگر در خرید مواد اولیه کاهلی کرده است و مواد اولیه را گران تر خریده است یا اصلا یک شریک می گوید که شریک دیگر فاکتور جعلی ارائه داده است و اوضاع زمانی بغرنج تر می شود که مبلغ ودیعه ملک را یک شریک داده ولی قرارداد اجاره به نام شریک دیگر است و هزاران مشکل دیگر که اگر در زمان انعقاد قرارداد یک وکیل متخصص قرارداد شراکت را تنظیم می نمود آسیب های حقوقی و روانی موضوع به حداقل می رسید یک قرارداد شراکتی که دارای حداقل های حقوقی باشد می بایست واجد شرایط ذیل باشد.

 

الف) میزان آورده هر شخص به ریز جزییات مشخص شود. 

ب) نوع شراکت و درصد شراکت مشخص شود..

ج) نحوه تعیین سود و زیان در قرارداد با جزییات مشخص گردد.

د) جزییات هر قرارداد که بسته به نوع فعالیت تجاری دارد در قرارداد بیان شود.

ه) نحوه خاتمه شراکت و شرایط خاتمه در قرارداد به وضوع تعیین شود و خیلی از مسائل دیگر. 

نحوه دریافت مشاوره حقوقی در تهران 

همراهان گرامی هم وکیل باید بدانند که در صورتی که در تهران ساکن هستند دفتر مرکزی ما در تهران است و در صورتی که قصد انجام معامله ، و یا به طور کلی در یافت مشاوره را دارند می توانند از طریق لینک های موجود در این مقاله در خواست خود را ثبت نمایند تا زمینه دریافت مشاوره توسط کارشناسان ما فراهم شود ، همچنین در صورتی که به حضور وکیل در جلسه انعقاد قرارداد نیاز دارید بسته به موضوع قراردادتان این امکان در هم وکیل وجود دارد که با هماهنگی قبلی با مجموعه ، وکیل متخصص در حوزه قراردادی که قصد انعقاد آن را دارید همراه با شما در جلسه حضور داشته باشد . در خصوص عزیزانی که خارج از شهر تهران هم می باشند جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد ما به شما وکیل متخصص در حوزه ای که نیاز دارید را معرفی می نماییم و فرآیند مشاوره شما می تواند به صورت حضوری در شهر محل سکونت شما یا به صورت تلفنی یا حتی به صورت مشاوره از طریق تماس تصویری در جلسه انعقاد قرارداد باشد .

   

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

توصیه نهایی در خصوص انتخاب وکلا در موضوع قراردادها

برای جلوگیری از مشکلات حقوقی ناشی از قراردادها که به طور عمده به دلیل اشکالات تنظیم قرارداد است بهتر است با صرف هزینه ای اندک قبل از انعقاد هر قراردادی حتما با وکیل متخصص درحوزه  قراردادها مشاوره نمایید  تا از بروز مشکلات احتمالی و هر گونه سواستفاده اشخاص در تنظیم قرارداد و تبعات بعدی آن جلوگیری کنید. لازم به ذکر است مجموعه هم وکیل با در اختیار داشتن وکلای مجرب و متخصص در حوزه مشاوره حقوقی در قراردادها این آمادگی را دارد که به شما عزیزان مشاوره های تخصصی در مورد انواع قراردادها ارایه نماید. نکته قابل توجه این است که در هم وکیل قرارداد موضوع مشاوره شما بصورت گروهی با جمعی از وکلا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و این امر با جمع نظرات گروهی از وکلای متخصص در مشاوره حقوقی در قراردادها بهترین کیفیت مشاوره  را برای اشخاص تضمین می کند. اگر نیاز به دریافت مشاوره با وکلای متخصص در حوزه قرارداد ها دارید و یا نیاز به مشاوره حقوقی در قراردادها دارید  از طریق لینک بالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید.