وکیل متخصص در دعاوی ملکی
نقش وکیل متخصص و خبره در دعاوی ملکی
دعاوی ملکی هر نوع اختلاف و دعوی به معنای حقوقی کلمه است که موضوع آن حق اشخاص بر ملک می باشد واین حق شامل حق مالکیت یا استفاده بر عین یا منافع ملک است و ملک هر نوع مال غیرمنقول اعم از زمین یا بنا و وسایل ملصق به زمین یا بنا است.
دعاوی ملکی جزو پر کاربرد ترین و پرتنش ترین و تخصصی ترین پرونده های موجود در حوزه حقوقی در محاکم و مراجع رسیدگی به امور مربوط به املاک از قبیل دادگاه ها و ادارات ثبت املاک و شهرداری ها و سایر مراجع و کمیسیون ها و نهادهای دولتی و عمومی است.
وکیل ملکی کسی است که به طور تخصصی در حوزه دعاوی ملکی فعالیت دارد.
مقدمه
از آنجا که ارزش مالی املاک بخش بزرگی از دارایی های اشخاص است و امروزه املاک اهمیت و ارزش بالایی نزد مردم دارد گاهی اوقات اختلافات و دعاوی اشخاص بر سر حق و حقوق مرتبط با املاک به مثابه نبرد بر سر مرگ یا زندگی است و از دست رفتن حقوق اشخاص بر املاک یا در معرض خطر قرار گرفتن این حق منجر به نابودی زندگی مالی اشخاص و سایر تبعات ناشی از آن است. لذا به جهت اهمیت بسیار بالای دعاوی املاک و پیچیدگی و تخصصی بودن موضوعات حقوقی مرتبط با دعاوی املاک، نقش یک وکیل متخصص در دعاوی ملکی بسیار پررنگ و با اهمیت است و یک وکیل متبحر و با تجربه و متخصص در این حوزه سبب می شود حق اشخاص در دعاوی و اختلافات ناشی از املاک به بهترین شکل ممکن تامین شود. پس وکیل ملکی مناسب ترین راهکار را برای حل موضوعات پیش می گیرد.
دعاوی ملکی یکی از رایج ترین دعاوی حال حاضر در مراجع رسیدگی اعم از قضایی و غیرقضایی است که نقش وکیل ملکی در آن انکار ناپذیر است.لازم به ذکر است مقاله های تخصصی فروانی در حوزه ملکی و در موضوعات جزیی آن در سایت هموکیل به رشته تحریر درآمده است که میتوان از جمله آنها به این مقاله ها الزام به فک رهن ملک، التزام مالک به عدم انتقال ملک، دعوی حقوقی الزام به رفع مزاحمت از ملک و اعتراض به ثبت ملک در فهرست آثار ملی اشاره کرد که در راهنمایی و کمک به اشخاص بسیار موثر است.
ضمن اینکه پرسش های فراوانی را کاربران عزیز در سایت از وکلای خبره ملکی پرسیده اند که سوال و جواب آنها را می توانید در دسته بندی های سوالات ملکی سوالات جرایم علیه اموال و سوالات قراردادها مشاهده نمایید و از آنجا که این پرسش ها نمونه واقعی و بسیار مفیدی از مشکلات و دغدغه های مردم در خصوص دعاوی و اختلافات ملکی است امید است این پرسش و پاسخ ها راهنمای خوبی جهت دریافت پاسخ های صحیح و کارشناسانه وکیل ملکی برای کاربران عزیز باشد.
تعریف دعاوی ملکی
دعاوی ملکی به دعاوی اطلاق می شود که موضوع آن نشات گرفته از اختلافات اشخاص، نسبت به یک مال غیر منقول است. زمین، باغ، مغازه، اپارتمان مسکونی یا تجاری و ... و کلیه حقوق ناشی از این اموال و سایر مواردی که به حکم قانون در زمره اموال غیرمنقول است موضوع دعاوی ملکی قلمداد می شوند که همگی در زمره اموال غیرمنقول است.
روابط طرفین در خصوص یک ملک، ممکن است ریشه ی قراردادی داشته باشد مانند خرید وفروش اموال غیرمنقول و یا اجاره یا سایر حقوق نسبت به اموال غیرمنقول از قبیل حق ارتفاق یا انتفاع یا بدون وجود قراداد و یا خارج از قرارداد و در اثر یک واقعه خارجی ایجاد شده باشد مانند تصرف یک مال غیرمنقول یا آسیب به آن یا ایجاد مانع در استفاده از ملک یا عدم رعایت مقررات قانونی. دعاوی هم چون تخلیه، خلع ید، الزام به تنظیم سند رسمی، مطالبه ثمن و حق کسب و پیشه و سرقفلی ومصادره و ضبط اموال غیرمنقول و ابطال اسناد این اموال تعداد کثیری دیگر، همه از سنخ دعاوی ملکی می باشند که توسط وکیل ملکی قابل انجام است.
از سال های دور دعاوی ملکی حجم وسیعی از پرونده های مطروحه در مراجع قضایی و غیرقضایی را به خود اختصاص داده که همین امر نیاز به وکیل ملکی را بیش از پیش نمایان می سازد. چرا که معاملات و وقایع مربوط به املاک همواره از پررونق ترین معاملات و اتفاقات این حوزه از گذشته تا اکنون است. احتمالا نیاز به ذکر نباشد، که به لحاظ ارزش چشم گیر و روز افزون ملک، تا چه اندازه برای هر یک از اشخاص مهم است که منافع خویش را در رابطه با ملک متنازع فیه تامین و حفظ نمایند. از این روست که این دعاوی جزوپر کاربردترین و مهم ترین و پرتنش ترین و در عین حال تخصصی ترین پرونده های مطروح در مراجع رسیدگی است که با استفاده از وکیل ملکی اخذ نتیجه مناسب با احتمال بیشتری میسر است.
انواع دعاوی ملکی
دعاوی ملکی به اعتبار موضوع تقسیم به موارد متعددی از جمله از حیث مراجع رسیدگی و از حیث منشا دعوی وغیره قابل تقسیم است که هر کدام وکیل ملکی مخصوص به خود را می طلبد. اما یکی از رایج ترین دسته بندی های دعاوی ملکی از منظر کابردی به اعتبار مرجع رسیدگی کننده شامل دعاوی حقوقی ملکی و دعاوی کیفری ملکی و دعاوی ثبتی و سایر دعاوی ملکی از قبیل دعاوی مرتبط با شهرداری ها و سازمان منابع طبیعی و سازمان زمین شهری و ... است که با توجه به تخصصی بودن این موضوعات وکیل ملکی با تخصص مناسب را می طلبد.
1 - دعاوی حقوقی ملکی
اختلافات ملکی است که در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک است و موضوعات خاصی از دعاوی ملکی را شامل می شود که یا تنها راه رسیدگی قضایی به آنها طرح دعوی در دادگاه عمومی حقوقی است و یا یکی از طرق رسیدگی به آنها طرح دعوای حقوقی توسط وکیل ملکی است. در دعاوی حقوقی ملکی رعایت مقررات شکلی در طرح صحیح و قانونی دعوا بسیار ظریف و پیچیده است و تجربه نشان داده غالب دعاوی حقوقی املاک که بدون مشورت یا اقدام وکیل ملکی صورت گرفته به دلیل عدم رعایت موارد شکلی در طرح دعوی به شکست انجامیده است.
از سوی دیگر علاوه بر رعایت مقررات شکلی توجه به موضوعات صحیح در ماهیت دعوی که منجر به اثبات حقانیت می شود و دلایل اثبات موضوعات و ادعاها که بار اثبات یک حق را بر دوش دارند حاوی نکات بسیار مهمی است . به جرات می توان گفت در یک دعوای حقوقی ملکی حتی از نقش و تاثیر و بار حقوقی یک کلمه نیز نباید غافل بود چرا که گاهی سرنوشت یک دعوای حقوقی در گرو بیان کلمه ی مناسب حقوقی است و تشخیص اینکه اختلاف حاصله در خصوص ملک در صلاحیت دادگاه و مستلزم طرح دعوای حقوقی است و سپس رعایت تمامی موارد شکلی و ماهیتی قانونی در دعوای حقوقی املاک یکی از مهمترین موضوعات حرفه ای وکالت است که نشان دهنده تخصصص و تجربه ی یک وکیل ملکی است.
از جمله رایج ترین دعاوی حقوقی ملکی می توان به الزام به تنظیم سند رسمی و الزام به اخذ پایانکار و الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی و الزام به ایفای تعهداتی از قبیل تکمیل بنا یا تحویل بنا یا مبیع و اعلام فسخ یا انفساخ یا بطلان معامله و استرداد مبیع و یا مطالبه یا استرداد ثمن و ابطال سند رسمی انتقال ملک و ابطال سند رسمی مالکیت ملک و الزام به فروش مال مشاع و صدور دستور تخلیه ملک مورد اجاره و یا حکم تخلیه ملک و خلع ید و رفع تصرف عوانی یا رفع ممتنعت از حق یا رفع مزاحمت از حق و دعاوی مربوط به حق کسب و پیشه املاک تجاری و سرقفلی و ... اشاره کرد. که با استفاده از وکیل ملکی متخصص در هر مضوع کسب نتیجه لازم آسان تر است.
2- دعاوی کیفری ملکی
گاهی اختلافات و دعاوی ملکی اشخاص به جهت وجود سونیت و رفتارهایی که شامل عناوین مجرمانه است قابلیت طرح در دادسرا و محاکم کیفری دارد. اصولا فقط بعضی از اختلافات ملکی واجد وصف مجرمانه است و اکثر اختلافات ملکی قابلیت اقدام کیفری ندارد که این مهم از جمله تخصص های وکیل ملکی در تشخیص طرح دعوی در مرجع صالح است.
اینکه کدام اختلافات ملکی واجد اوصاف مجرمانه است یا خیر و قابلیت طرح در مراجع کیفری دارد یا نه و یا اصلا نفع و صلاحی در طرح دعوای کیفری ملکی برای اشخاص متصور است یا خیر و در جایی که امکان اقدام از طرق مختلف حقوقی یا کیفری یا غیره وجود دارد کدام اقدام صحیح تر است یکی از ظریف ترین و حساس ترین تشخیص های یک وکیل متخصص ملکی است و بارها دیده شده که بعضی از تشخیص های نابجا در تعیین مسیر یک اختلاف ملکی منجر به زیان های بزرگی به اشخاص گردیده است که به راحتی با اقدام توسط وکیل ملکی قابل پیشگیری است.
اینجاست که نقش وکیل ملکی متبحر و ارزش آن انکار ناپذیر است. از جمله رایج ترین دعاوی کیفری ملکی می توان به انتقال مال غیر اعم از انتقال مالکیت یا انتقال منافع مال غیر و تصرف عدوانی و ممانعت از حق و مزاحمت ملکی و خیانت در امانت و جعل اسناد ملکی و استفاده از اسناد جعلی و اعمال نفوذ در معاملات دولتی املاک و تغییر کاربری اراضی و تخریب و خسارات عمدی به املاک و ... اشاره کرد.
استفاده از وکیل ملکی در طرح دعوای کیفری ملکی قطعا منجر به کسب بهترین نتیجه در کوتاه ترین زمان با صرف کمترین هزینه است چرا که وکیل ملکی با انتخاب درست مسیر دعوای کیفری و هزینه دادرسی کمتر در دعاوی کیفری و پیگیری های مستمر قطعا بهترین نتیجه را با کمترین هزینه برای اشخاص رقم خواهد زد.
3-دعاوی ثبتی ملکی
بعضی از اختلافات و دعاوی ملکی صرفا قابلی بررسی و رسیدگی در ادارات ثبت املاک و اداره اجراییات ثبت و یا نهادهای تخصصی مانند هیات عالی نظارت ثبت است و یا یکی از طرق احقاق حق نهادهای مذکور است و یا آنکه جهت طی تشریفات قانونی در دعاوی ملکی مستلزم انجام امور مقدماتی ثبتی است که تشخیص نحوه طرح صحیح در مرجع ذیصلاح از تخصص های وکیل ملکی است.
همانگونه که بیان ظرافت طرح درست موضوع در مرجع صالح بسیار برای اشخاص از جهت جلوگیری از اتلاف وقت اهمیت بالایی دارد و زیان های جریان نادرست مسیر طرح موضوع بر همگان روشن است . بسیار بدیهی و روشن است که دعاوی ثبتی ملکی از جمله تخصصی ترین دعاوی است و قطعا وکیل ملکی که در این حوزه متخصص است بسیار کارگشا خواهد بود . از جمله رایج ترین موضوعات ثبتی ملکی تقاضای افراز یا تفکیک و اصلاح سند مالکیت و اختلافات حاصله از جانمایی املاک و اشتباهات در صدور سند و اعتراضات ثبتی به ثبت ملک و ... است. اختلافات ثبتی ملکی یکی از مغفول ترین حوزه دعاوی ملکی است که انتخاب وکیل ملکی مناسب نیز در این حوزه بسیار دشوار است.
4 - سایر دعاوی ملکی
از جمله مهمترین اختلافات و دعاوی ملکی که در صلاحیت مراجع خاص است موضوعات مربوط به قانون شهرداری ها به خصوص کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ها در خصوص تغییر کاربری املاک شهری و ساخت و ساز غیرقانونی است . بسیار واضح است که این دعاوی به لحاظ مقررات قانونی خاص و مراجع رسیدگی اختصاصی در زمره دعاوی تخصصی ملکی هستند و اشراف بر این موضوعات و مقررات خاص آن بسیار مهم است و نیازمند اقدام به وسیله وکیل ملکی متخصص دعاوی شهرداری است.
وکیل متخصص دعاوی ملکی در موضوعاتی از قبیل کمیسیون ماده صد شهرداری قطعا نقش بسیار موثری در جلوگیری از تضییع حق اشخاص در این حوزه دارد. امروزه افزایش اینگونه اختلافات و دعاوی ملکی تخصصی به جهت رشد روزافزون ساخت و سازهای شهری بسیار رو به فزونی است و از جمله موضوعات حقوقی مبتلا به در دعاوی املاک است که وکیل ملکی می تواند در این موضوعات بسیار مفید باشد.
از دیگر تخلفات و دعاوی ملکی تخصصی مربوط به موضوعات قانون زمین شهری است و همچنین در خارج از شهرها موضوعات مربوط به قانون ملی شدن اراضی و قانون جنگل ها و بهره برداری از مراتع است که موضوعات آن قابل رسیدگی در کمیسیون ها و مراجع تخصصی است و قطعا رسیدگی به این موضوعات و احقاق حق در خصوص انها نیز نیازمند تخصص است لذا اکیدا توصیه می شود در دعاوی تخصصی ملکی از وکیل ملکی متخصص در حوزه مربوط بهره مند شوید
طرح یا دفاع در دعاوی ملکی مستلزم چه مهارت هایی است؟
1 - تشخیص و شناسایی صحیح موضوع دعاوی ملکی
ورود در موضوعات حقوقی و دعاوی راجع به املاک مستلزم این است که در وهله نخست، با بررسی اسناد و مدارک موجود، شرح ما وقع و توضیحات اشخاص مرتبط، و اوضاع و احوال قضیه تشخیص داده شود، مشکل و اختلاف در کجاست. آیا این مشکل از مسیر شکایت کیفری مرتفع می گردد یا ارائه دادخواست حقوقی یا مراجعه به نهادهای تخصصی رسیدگی کننده به امور املاک؟ بدون شک مهمترین مرحله در انجام موضوعات حقوقی و دعاوی ملکی تشخیص صحیح مساله توسط وکیل ملکی است و حسب تجربه بیشترین اشتباهات در پرونده های ملکی مربوط به مرحله تشخیص صحیح موضوع است. لذا بیشترین توصیه برای مشورت با وکیل ملکی جلوگیری از این آسیب است.
2 - انطباق موضوع با قوانین و مقررات و منابع حقوقی در دعاوی ملکی
در گام دوم و پس از شناسایی دقیق موضوع در دعادی ملکی که یکی از پیچیده ترین و تخصصی ترین بخش های انجام یک کار حقوقی توسط وکیل ملکی است، نوبت به انطباق مسئله با قوانین و مقررات قانونی و سایر منابع حقوقی می رسد تا اولا مشخص شود نوع دعوا یا موضوع قابلطرح در دعاوی ملکی منطبق با کدام یک از عناوین دادخواست حقوقی یا عناوین مجرمانه کیفری است و یا در صلاحیت سایر مراجع تخصصی است و در ثانی با استناد به کدام مواد قانونی و منابع حقوقی، می توان مقصود و مطلوب خود را در اخذ حکم یا نتیجه شایسته حاصل نمود.
لذا در این مرحله است که وکیل ملکی باید نسبت به قوانین جاری کشور، همچون قانون مدنی، تجارت، جزا روابط موجر و مستاجر، پیش فروش ساختمان و دیگر قوانین حاکم که بسیار گسترده و تخصصی هستند تسلط جامعی داشته باشد تا موفقیت لازم را در دعاوی ملکی کسب کند.
3 - اشراف به جنبه شکلی موضوعات دعاوی ملکی
وهله سوم، اشراف و احاطه کامل به قوانین و تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری و سایر قوانین و بخشنامه ها و آیین نامه ها و منابع حقوقی است. این تشریفات تعیین می کند که موضوع دعاوی ملکی در صلاحیت کدام نهاد است و مواعد و مهلت های قانونی کدام اند، امکان تجدیدنظر خواهی یا فرجام خواهی وجود دارد یا خیر، چه اشخاصی در دعوای ملکی صاحب سمت هستند و دلایل اثبات موضوع یا رد ادعاها و نحوه رسیدگی به موضوع چگونه است و بی شمار مقررات دیگر مرتبط با موضوع که دانستن آنها برای وکیل ملکی لازم است.
این بخش از دعاوی ملکی یکی از حساس ترین و تخصصی ترین بخش های دعاوی املاک است که گاهی با کوچکترین اشتباه و اهمال یا جهل به موضاعات قانونی حق اشخاص تضییع می گردد یا از دستیابی به نتیجه مطلوب محروم می گردند. اینجاست که نقش یک وکیل متخصص ملکی می تواند بسیار حایز اهمیت باشد.
4 - نحوه تنظیم مطالب حقوقی و رسیدگی و جریان دعوی تا حصول نتیجه در دعاوی ملکی
در پایان تنظیم دادخواست یا شکواییه و لوایح و نوشته ها و دفاعیه و پاسخ های مستدل و صحیح و مستند به مواد قانونی در دعاوی ملکی توسط وکیل مجرب ملکی و استفاده بجا و مناسب از مدارک موجود، با ادبیات فصیح حقوقی و نیز شرکت در جلسه رسیدگی و دفاع شفاهی با تسلط کامل به موضوع با توجه به تخصصی بودن دعاوی ملکی بسیار مهم است. در این مرحله است که حتی به کار بردن یک کلمه صحیح و در جای مناسب و ادبیات گفتاری و نوشتاری وکیل ملکی نقش تعیین کننده ای در سرنوشت یک دعوای ملکی دارد.
چه وکیلی می تواند واجد تمام امتیازات مذکور در دعاوی ملکی باشد؟
تمامی مراحل فوق الذکر در دعاوی ملکی توسط وکیل ملکی، ما حصل چندین سال تحصیلات آکادمیک، مطالعات مستمر و سپس کار و تجربه فراوان در پرونده های مختلف دعاوی ملکی و کسب تجربیات عملی و کاربردی و ویژگی های فنی و مهارتی یک وکیل ملکی است. البته وکلایی که به صورت تخصصی در یک حوزه مشخص مثلا املاک، اسناد تجاری یا کلاهبرداری فعالیت دارند، قطعا نسبت به وکلایی که حوزه تعریف شده و مشخصی ندارند، از مهارت و تجربه والاتری برخوردارند چرا که دنیای علم حقوق و دعاوی آن بسیار گسترده بوده و بهتر آن است هر وکیلی در یک یا دو حوزه محدود به طور تخصصی و حرفه ای فعالیت خویش را متمرکز کند.
کوچکترین اشتباه در تک تک مراحل فوق در دعاوی ملکی می تواند منجر به اتلاف وقت و هزینه های مربوط به دادرسی از یک سو و از دست رفتن نتیجه دعوا و در نتیجه تضییع حق شخص از جانب دیگر شود.
فلذا جهت پیشگیری از تمام عواقب نامطلوب، اعتماد به یک وکیل ملکی متخصص که علم و تجربه لازم را در کنار سایر خصوصیات اخلاقی من جمله صداقت و امانت داری دارا باشد، بنا و شیوه ی هر خردمندی است.
مناسب ترین زمان جهت مراجعه به وکیل امور ملکی چه زمانی است؟
متاسفانه در کشور ما مرسوم است، زمانی که به قول معروف "تیر از کمان رها" شد و کار به انتهایی ترین نقطه ممکن رسید، فرد به وکیل ملکی مراجعه می کند و این همان نوش داروی پس از مرگ سهراب است. لیکن باید دانست وکیل ملکی تنها اختصاص به زمان قطع امید از پرونده اختصاص ندارد اگر چه بارها پرونده هایی که به ظاهر راه نجاتی برای اشخاص در آن ها وجود نداشته است نیز توسط وکلای حرفه ای و متخصص مجموعه هموکیل به نتیجه رسیده است ، بهتر این است از ابتدا از مشورت و اقدامات وکیل ملکی بهره جست و بلکه پیش از هرگونه اقدام چه در مقام طرح دعوا و چه در مرحله دفاع و حتی چه بهتر پیشتر از آن در دعاوی ملکی، در هنگام انعقاد قرارداد ملکی، مشورت های لازم را از وکیل ملکی متبحر در این امر کسب نمود، تا با ارائه بهترین راهکار در جهت کاهش حداکثری خسارات و اختلافات آینده، قدمی مثبت برداشته شود لذا موکدا توصیه می شود، جهت حفظ حقوق مسلم خویش در دعاوی ملکی درهر مرحله ای از اختلاف که هستید، کار را با خیالی آسوده به کاردان سپرده و منتظر بهترین نتایج از مسیر درست و قانونی مربوط به آن توسط وکیل ملکی باشید.
حال هم وکیل در پرونده های ملکی چه اقداماتی انجام می دهد ؟
برای اولین بار در کشور مجموعه هموکیل به دید تخصصی به موضوعات حقوقی نگاه می کند و با تشکیل گروه های تخصصی از وکلای متبحر و با تجربه در موضوعات تخصصی از جمله دعاوی ملکی به بهترین شکل ممکن با ارایه خدمات حقوقی توسط وکیل ملکی به اشخاص سعی در حل مشکلات حقوقی دارد.
به طوری که موضوعات و دعاوی حقوقی ملکی به وکلایی ارجاع می شود که تخصص و تجربه کاری در خصوص آن موضوع را دارند و با بررسی دقیق موضوع و انجام و اجرای مجدانه و اقدامات مورد نیاز سعی در ایجاد نتیجه مطلوب به نحو صحیح و کامل و بدون اتلاف وقت و تحمیل هزینه های اشتباه و گزاف بر اشخاص دارند و امور دعاوی ملک را به بهترین نحو به نتیجه می رسانند.
پس ما در هم وکیل این اطمینان را به شما می دهیم که بهترین وکیل ملکی پرونده دعاوی ملکی شما را بررسی نماید تا شما در مسیر دادخواهی خود بهترین نتیجه ممکن را اخذ نمایید و از انتخاب وکیلی که تبحر و تخصص و دانش کافی و تجربه عملی در خصوص موضوع را دارد به نتیجه دلخواه برسید.
چرا باید قبل از انعقاد هر قرارداد در حوزه املاک با یک وکیل متخصص مشورت نمود ؟
یکی از مهمترین دلایلی که حجم وسیعی از پرونده های دعاوی ملکی را در دادگستری ایجاد کرده است عدم مشورت با وکیل ملکی در هنگام عقد قرارداد می باشد. تنظیم یک قرارداد صحیح با مشورت وکیل ملکی با هزینه کم آن نسبت به هزینه طرح دعاوی به منزله ذخیره کردن مال و حفظ آن از گزند آسیب ها و خطرات حقوقی بعدی است که منجر به ضررهای جبران ناپذیر می گردد. در ذیل به برخی از ضرروت های مشاوره با وکیل ملکی اشاره می نماییم :
۱- اهمیت تنظیم قراردادهای ملکی توسط وکیل
وکیل ملکی در هنگام قرارداد می تواند مدارک مالکیت فروشنده را به طور کامل بررسی نماید تا ببیند اصلا شخص مالک ملک می باشد یا خیر به طور مثال شخصی به موجب صرفا یک مبایعه نامه ادعای مالکیت یک واحد آپارتمان را دارد ولی باید بدانید صرف داشتن مبایعه نامه دلیل بر مالکیت نمی باشد و باید بررسی نمود که مالک سند رسمی کیست ؟
اگر مالک سند رسمی شخصی غیر از مالک مبایعه نامه باشد انعقاد این قرارداد به صلاح شما نیست حتی اگر شخصی که به موجب مبایعه نامه خود را مالک می داند سندی نشان دهد که ملک را از مالک رسمی خریداری نموده است باز هم انعقاد چنین معامله به نفع شما نمی باشد چرا که شما از کجا می توانید تشخیص دهید که امضا مالک رسمی در پای آن سند اصالت و اعتبار دارد؟ تنظیم قرارداد ملکی خوب توسط وکیل ملکی مانع از ایجاد دعاوی ملکی است.
۲- بررسی اسناد و مدارک توسط وکیل ملکی
گاهی اوقات پیش می آید که شخصی برای فروش ملکی صرفا یک وکالت نامه رسمی از مالک دارد و با آن وکالت نامه می خواهد ملک را به شخص دیگری بفروشد وکیل متخصص با دانش حقوقی که دارد به شما این کمک را می کند که سند وکالت را بررسی کند و ببیند آیا اختیارات فروشنده در سند وکالت کافی است؟ آیا فروشنده حق دریافت ثمن معامله را دارد؟
آیا سند وکالت باطل شده است یا خیر؟ و در آخر اینکه وکیل باید بررسی کند که آیا مالک اصلی یعنی همان کسی که وکالت داده است خود ملک را نفروخته باشد چرا اعطای وکالت به شخصی مانع از این نمی شود که مالک خود نتواند ملک را به فروش برستند. بسیار دیده می شود که اشخاص هیگونه علم و اطلاعی از مفهوم کلمات حقوقی و آثار آنها ندارند اما به سادگی قراردادی را امضا مینمایند که بدون بررسی و مطالعه اسناد لازم صورت گرفته و طبق قانون ادعای جهل نسبت مفهوم مفاد آن قرارداد و اسناد و مدارک پذیرفته نیست. در این موارد بهره مندی از وکیل ملکی بسیار سودمند است.
۳- درج ضمانت اجراهای مناسب توسط وکیل ملکی
یکی از مشکلات رایج در قرارداد های ملکی این است که ضمانت اجرای عدم عمل به تعهدات طرفین یا تاخیر در انجام آن در قرارداد مشخص نمی باشد به طور مثال شخصی ملک خود را در ازای مبلغ مشخصی فروخته است حال اگر خریدار تعهد خود مبنی بر پرداخت ثمن را انجام ندهد اگر ضمانت اجرا برای آن تعیین نشده باشد فروشنده با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد ولی در صورتی که وکیل ملکی در هنگام عقد قرارداد حضور داشته باشد وکیل می تواند برای بند بند تعهدات موجود در قرارداد ضمانت اجرا تعیین کند تا شما با مشکلی مواجه نشوید و نیازی به ایجاد دعاوی ملکی نباشد.
یکی از بزرگترین ایرادات اکثر قراردادها از جمله قراردادهای حوزه ملکی نظیر مبایعه نامه و قرارداد پیش فروش و مشارکت در ساخت و اجاره که در اکثر آنها ملاحظه می شود عدم درج ضمانت اجراهای مناسب و کافی و کارامد است چرا که این امر بر خلاف باور عمومی و ظاهر ساده آن نیازمند دانش حقوقی بسیار بالا و تخصص در تنظیم قرارداد است و استفاده از یک وکیل متخصص ملکی که بارها تجربه تنظیم قراردادهای ملکی را داشته است و استفاده از این تجربه و تخصص اکیدا توصیه می گردد.
۴- بررسی رعایت موازین قانونی در قراردادهای ملکی
امکان دارد شخصی قصد خرید زمینی را در خارج شهر داشته باشد و بخواهد در آن زمین ویلا سازی انجام دهد طبیعتا در زمینی می تواند عملیات ساخت و ساز انجام دهد که داخل بافت باشد حضور وکیل متخصص ملکی می تواند با بررسی مدارک متوجه شود که آیا این زمین داخل بافت جهت ساخت و ساز است یا خیر؟
وجود مقررات قانونی بسیار زیاد و پراکنده در این حوزه باعث این شده است که اشخاص اطلاعات کافی قانونی و حقوقی لازم در این زمینه را نداشته باشند و ازآن بالاتر حتی در حامعه حقوقی و وکلا نیز کمتر شخصی در این حوزه تخصص علمی و عملی لازم را دارد. در تیم هموکیل با بهره مندی از وکلای متخصص در این حوزه از حصول نتیجه دلخواه اطمینان حاصل خواهید کرد و با انتخاب وکیل ملکی خود از بین چند وکیل متخصص با خیال آسوده کار خود را به کاردان خواهید سپرد.
۵- رعایت اصول قراردادی لازم در مشارکت در ساخت توسط وکیل ملکی
مالک خانه کلنگی قصد انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت دارد. تجربه عملی در دعاوی مربوط به قراردادهای مشارکت در ساخت نشان داده که بزرگترین مشکل حقوقی در این حوزه ضعف قرارداد مشارکت در ساخت است که بسیار ضعیف و غیرتخصصی تنظیم می شود و منجر به ایجاد اختلافات عدیده و طرح دعاوی متعدد می گردد و این در حالی است که این نوع قرارداد ها از پیچیده ترین نوع دعاوی می باشد و جای تعجب است که چگونه اشخاص سرنوشت املاک خود را به افراد غیر متخصص می سپارند.
روشن است که یک وکیل ملکی حرفه ای و قانون بلد که تجربه کافی در زمینه اختلافات ناشی از مشارکت در ساخت را دارد می تواند به شما کمک کند که اولا یک قرارداد صحیح و کامل و جامع و مانع را منعقد نمایید و در ثانی در صورت بروز اختلاف و ایجاد دعاوی ملکی بهترین نتیجه قانونی را حاصل کند.
۶- سایر موارد در تنظیم قرارداد توسط وکیل ملکی
تنظیم یک قرارداد ملکی جامع و مانع که تمامی موارد لازم را در برگیرد و در عین حال مانع از بروز اختلافات حقوقی و ایجاد ابهام و تفسیرهای غلط از یک قرارداد گردد مانند یک داروی پیشگیرانه است که از بروز مشکلات بزرگ و بیماری جلوگیری می کند و همانگونه که در امور پزشکی پیشگیری بهتر از درمان است در امور حقوقی نیز تنظیم یک قرارداد صحیح ملکی از ایجاد اختلافات و مشکلات و دعاوی ملکی احتمالی جلوگیری مینماید و قطعا تنظیم قرارداد توسط وکیل ملکی متخصص و رعایت موارد دیگر که ضرروت مشاوره با وکیل ملکی را قبل از هر اقدامی نشان می دهد به مردم عزیز توصیه می شود تا با استفاده از مشاوره با افراد غیر متخصص نظیر صاحبان املاک به شدت پرهیز نمایید و به هیچ کس به غیر از وکیل متخصص در این حوزه اعتماد نداشته باشند.
توصیه آخر
به همراهان گرامی توصیه می گردد اگر قصد انعقاد قراردادی را دارید یا اگر در خصوص ملک خود دچار مشکل حقوقی شده اید جهت استفاده از مشاوره وکلای متبحر و متخصص در حوزه دعاوی ملکی در سایت اقدام به ثبت در خواست مشاوره حضوری یا تلفنی نمایید تا بتوانید با وکلای متخصص در حوزه ملکی ارتباط برقرار نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.