
وکیل متخصص در کمیسیون ماده 99 شهرداری
وکیل متخصص در کمیسیون ماده 99 شهرداری
در این مقاله به موضوع وکیل متخصص در کمیسیون ماده 99 شهرداری می پردازیم.کمیسیون ماده 99 شهرداری به منظور پیشگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز مانند در روستاها ایجاد شده است، شکایت به رای این کمیسیون در دیوان عدالت اداری مطرح می گردد.
مقدمه
کمیسیون ماده 99 به منظور پیشگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز در روستا ها ایجاد شده است؛ بدین منظور که اشخاص نمی توانند در اراضی زراعی ویلا های مسکونی احداث نمایند و عملی شدن این گونه موارد بسته به شرایط خاص در بعضی از زمین های زراعی ایجاد می شود که مطابق مقررات و ضوابط خاص مجوز هایی برای ساخت ویلا داده می شود. به همین دلیل در شهرداری ها کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون ماده 99 تشکیل شده که در خصوص تخلفات صورت گرفته در خارج از شهر ها رسیدگی می کند و کمیسیون 99 مطابق ضوابط شهرداری به تخلفات ساختمانی در خارج از شهر رسیدگی می کند.
همان گونه که اشاره شد با داشتن شرایط خاص ساخت ویلا یا ساختمان در زمین های زراعی در برخی موراد مجاز شناخته می شود. مثلاً ساختمان هایی که در این اراضی قابلیت ساخت دارند را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
احداث انبار در این اراضی
احداث پناه گاه هایی برای دام ها
احداث خانه های کشاورزی
احداث ذخیره یونجه
احداث سیلو ها
احداث ذخیره ی تجهیزات
احداث مرغ داری
و ...
نقش و ویژگی وکیل متخصص در کمیسیون ماده 99
همان طور که می دانید عالی ترین مرجع رسیدگی به اعتراضات مردم علیه واحد های دولتی و عمومی دیوان عدالت اداری می باشد . از جمله دعاوی متعدد و مهم که در دیوان عدالت اداری طرح می شود اعتراض به رأی کمیسیون ماده 99 شهرداری می باشد . بدین صورت که اشخاصی که اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز خارج از حومه شهر بر خلاف ضوابط کمیسیون ماده 99 می کنند این کمیسیون مطابق قانون ضمانت اجراهایی را برای آن ها در نظر گرفته است و این اشخاص برای احقاق حق خود نیاز به آشنایی به مقررات و قوانین این حوزه دارند و به دلیل عدم آگاهی گاهاً نمی توانند طرح درستی از دعاوی مربوطه در این زمینه را در مراجع قضایی انجام داده و با شکست مواجه می شوند.
گروه وکلای هم وکیل متخص در دعاوی کمیسیون ماده 99 با داشتن تسلط و آشنایی لازم نسبت به قوانین شهرداری اشراف کاملی به دعاوی مربوطه داشته و توانایی ارائه ی راهکار مناسب به جهت پیگیری پرونده و احقاق حق موکل را دارا می باشند.
اعضای کمیسیون ماده 99 و نحوه ی رسیدگی آن
به منظور پیشگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز در مناطقی که خارج از حومه شهر محسوب می شود کمیسیون ماده 99 با حضور نمایندگان وزارت مسکن و شهر ساز ی، وزارت کشور و قوه قضاییه تشکیل می گردد و با بررسی موضوع اقدام به صدور رأی می نمایند.
این کمیسیون به عنوان کمیسیون ماده 99 شهرداری شناخته شده که محل تشکیل آن در استانداری می باشد. مطابق ماده 99 شهرداری تعیین حریم شهر ها به عهده ی شهرداری می باشد. این موضوع به جهت اقدامات شهر سازی مثل فضای سبز، احداث خیابان و ... ایجاد می شود و نقشه هایی محدوده ی مجاز و غیر مجاز را مشخص می کند و در صورت اقدام به ساخت و ساز در محدوده ی نقشه هایی که توسط شهرداری حریم شهر شناخته نشده کمیسیون ماده 99 به موضوع رسیدگی و تصمیم گیری می کند. این کمیسیون معمولاً رأی به تخریب یا جریمه می دهد.
جریمه های صادر شده در کمیسیون ماده 99 بین پنجاه درصد تا هفتاد درصد قیمت روز عیانی تعیین می شود که باید به حساب دهیاری یا شهرداری مربوطه واریز گردد.
آراء در کمیسیون ماده 99 به چه صورت می باشد :
الف) اتخاذ تصمیم کمیسیون بر دو محور می باشد : ۱-رای بر خلع ید ۲-رای بر اخذ جریمه
ب) اختیارات کمیسیون رسیدگی به ساخت و ساز غیر مجاز خارج از حریم شهرها و در استانداری ها تشکیل می شود .
۱-رای کمیسیون در کمیسیون هم عرض قابل اعتراض نبوده چون تشکیل کمیسیون هم عرض پیش بینی نگردیده
۲-رای کمیسیون قطعی است و نسبت به دعوت متخلف و یا عدم دعوت آن به کمیسیون مسکوت می باشد لیکن از عمومات و اصول قانونی می توان استفاده کرد و از شخص متخلف دعوت به عمل می آید.
۳-به محض صدور رای و قطعیت آن لازم الا اجرا بوده که از طریق مقامات ذی صلاح اجرا می شود که نحوه اجرای آن در قانون مصوب بیان گردیده و اگر متخلف نسبت به پرداخت جریمه اقدام نکند باید از طریق اقامه دعوی حقوقی باید از طریق اقامه دعوی حقوقی با تنظیم دادخواست مطالبه وجه عمل نماید.
بهترین وکیل برای کمیسیون ماده ۹۹ می بایست دارای چه ویژگی هایی باشد ؟
۱-وکیل متخصص در این حوزه می بایست سال ها تجربه کاری وکالتی در این زمینه را داشته باشد تا بتواند اقدام به طرح دعوی مناسب در مراجعه قضایی نماید
۲-وکیل متخصص در این حوزه می بایست تسلط بر قوانین حوزه شهرداری داشته باشد .
۳-وکیل متخصص در این نحوزه می بایست به رویه قضایی دیوان عدالت اداری مشرف باشد .
اعتراض به کمیسیون ماده 99
بعد از تصمیم کمیسیون ماده 99 چنان چه شخصی به رأی کمیسیون ماد ه 99 معترض باشد می تواند ظرف مهلت مقرر اعتراض خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید که مطابق قانون این موعد 3 ماه از تاریخ ابلاغ رأی می باشد.
اعتراض به رأی کمیسیون ماده 99 در دیوان عدالت اداری به دلیل خاص بودن و پیچیدگی این موضوع نیاز به آگاهی به مقررات کمیسیون ماده 99 دارد و در صورتی که اشخاص بدون عدم آگاهی از مقررات کمیسیون و قوانین شهرداری همچنین عدم اطلاع از موارد قابل نقض در خصوص تصمیم کمیسیون در دیوان عدالت اداری طرح شکایت و پیگیری پرونده به وسیله ی این اشخاص گاهاً با شکست مواجه می شود اما گروه وکلای هم وکیل در دعاوی کمیسیون ماده 99 با اشراف کامل به مقررات کمیسیون ماده 99 و قوانین شهرداری همچنین آگاهی لازم در خصوص اقدامات قابل نقض رأی کمیسیون در دیوان عدالت اداری به جهت داشتن پرونده های متعدد در خصوص نقض رأی کمیسیون ماده 99 در دیوان عدالت اداری با طرح صحیح شکایت و پیگیری مناسب در خصوص آن کمک شایانی به جهت احقاق حق موکلین خواهند نمود پس در صورت وجود پرونده های در این خصوص حتماً با مشورت یا اقدام وکلای متخصص گروه هم وکیل اقدام درستی در این زمینه انجام دهید.
توصیه ی آخر در مورد وکیل متخصص در کمیسیون ماده 99 شهرداری
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با گروه وکلای هم وکیل، متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید تا از تضییع حق خود در این خصوص جلوگیری کنید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.