وکیل متخصص در دعاوی کمیسیون ماده 5 شهرداری

وکیل متخصص در دعاوی کمیسیون ماده 5 شهرداری

دپارتمان هموکیل

 وکیل متخصص در دعاوی کمیسیون ماده 5 شهرداری 

این کمیسیون از کمیسیون هایی می باشد که به طور خاص به امور شهری می پردازد . مطابق قانون نو سازی تهیه ی نقشه های طرح های تفصیلی از جمله تکالیف شهرداری ها به شمار می آید . به موضوع وکیل متخصص در دعاوی کمیسیون ماده 5 شهرداری در این پژوهش می پردازیم.

کمیسیون ماده 5 شهرداری 

شهرداری نیز به جهت انجام این تکلیف واحدی ایجاد کرده که در آن نقشه های طرح های تفصیلی را تهیه کند و با تصویب قوانین بعدی این واحد تغییر کرده و به کمیسیون ماده 5 تبدیل شده است که دارای شخصیت حقوقی مسقل می باشد .

 بر اساس ماده 5 قانون شهرداری  تمامی طرح های تفصیلی و تغییرات آن همچنین نظریه ها راجع به سیاست شهر سازی که در هیأتی تحت عنوان هیأت وزیران طرح می شود و در کمیسون شورای عالی شهر سازی مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد . 

کمیسیون شورای عالی شهرسازی با حضور استاندار یا فرماندار به عنوان رئیس کمیسیون شهردار ، رئیس انجمن شهر ، نماینده ی وزارت و فرهنگ ، نماینده وزارت مسکن و نماینده ی مهندسین تهیه کننده ی طرح تشکیل می شود و به موضوعات زیر رسیدگی می کنند . 

مصوبات طرح های جامع شهری ، ضوابط شهر سازی ، معیین نموده شیوه ی بهره برداری از اراضی ، معین نمودن مناطق مسکونی ، فضای سبز ، اداری، معابر عمومی ، پیاده رو و مناطق بازرگانی از این موارد هستند . مطابق ماده واحده ی تبصره ی ماده 5 این قانون شورای عالی شهر سازی در شهر تهران این کمیسیون با حضور این اعضا تشکیل می گردد:

شهردار تهران ، رئیس یا نماینده شورای شهر ، نماینده سازمان محیط زیست و معاون وزیر مسکن و نیرو.

تنها مجری مصوبات شورای عالی شهرداری است و طرح تفصیلی عبارت اند از طرحی که بر اساس معیار جامع شهر و طریقه ی بهره مندی از اراضی شهری که معیین کننده ی عوامل مختلف شهری می باشد همچنین مساحت زمین و موقعیت آن میزان تراکم ساختمان در واحد ها ، وضعیت سیستم عبور و مرور ، نو سازی و حل مشکلات شهر را در بر می گیرد به شکلی که نقشه ای برای شیوه ی ساخت و ساز و معیین نمودن کاربری اراضی شهری می باشد. 

وکیــل آگاه می توانـــد در پیگیــــری روند
پرونده و پیشرفت آن تاثیر زیادی داشته باشد

کمیسیون در خصوص میزان تراکم و سطح اشغال ساختمان همچنین تعیین کاربری صلاحیت دارد اما در مورد تغییر کاربری هیچ گونه اختیاری ندارد با تصویب طرح های تفصیلی به وسیله ی انجمن شهر شهرداری را مکلف به اجرای آن می کند و تغییرات در طرح های تفصیلی موثر در طرح جامع شهری می باشد که باید در شورای عالی شهر سازی تائید شود و چنانچه شکایتی راجع به آرای کمیسیون وجود داشته باشد معترضین می توانند دادخواست خود را در سایت سامانه سجاد در دیوان عدالت اداری طرح نمایند . اعتراض در مورد این مصوبات همچنین ابطال آن در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود. 

به دلیل خاص و مبهم بودن ضوابط و مقررات شهرداری و شهر سازی و داشتن ریسک بالای این دعاوی انجام این امور به وسیله ی گروه وکلای هم وکیل متخصص در زمینه کمیسیون ماده 5 شهرداری که به تسلط و آشنایی لازم با آیین نامه ها و مقررات مربوطه در این حوزه و چگونگی رسیدگی و بررسی کمیسیون های شهرداری با اقدامی موثر راه حلی کاربردی ارائه داده و با تنظیم و ارائه ی دادخواست تخصصی در این زمینه به جهت احقاق حق موکل عمل می نماید. 

نکات مهم در مورد کمیسیون ماده ۵ شهرداری

۱) باید بدانید سلب مالکیت قانونی اشخاص و یا اجبار آن ها به انتقال قسمتی از زمین به طور مجانی و پرداخت قیمت معادل آن به منظور تفکیک زمین در قانون تجویز نشده است و اساسا حق چنین کاری را ندرد و بار ها سازمان بازرسی کل کشور در گزارشات خود به این موضوع تصریح داشته است که وظیفه شورای عالی شهرسازی و معماری صرفا بررسی و تصویب نهایی طرح های جامع شهری و تغییرات آن می باشد .و اصلا کمیسیون ماده ۵ اختیاری برای واگذاری زمین و یا تعیین قیمت ندارد .

۲) همچنین باتوجه به اصل تسلیط که اصول مهم فقهی می باشد باید گفت خرید و فروش املاک باید اختیاری باشدو همچنین با توجه به موازین اسلامی و قوانین شهرداری حق گرفتن زمین به طور مجانی را ندارد .به بیان دیگر تملک رایگان و آن هم به طور اجباری خلاف شرع می باشد .

۳)کمیسیون ماده ۵ شهرداری صرفا وظیفه بررسی و تصویب طرح های تفضیلی و تغییرات آن ها را دارد و در هیچ قانونی اختیاری برای این کمیسیون برای تعیین مهلت برای متقاضیان تغییر کاربری زمین در جهت اخذ پروانه و شروع عملیات ساختمانی ظرف یک سال از تاریخ مصوبه تغییر کاربری زمین وجود ندارد . 

پس اگر کمیسیون ماده پنج شهرداری بر خلاف موارد بالا عمل نموده است شما می توانید به تصمیمات اتخاذ شده از سوی این کمیسیون در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایید .

 اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده 5 شهرداری 

 با ارائه ی درخواست ابطال مصوبات کمیسیون ماده 5 به هیأت عمومی دیوان عدالت اداری  ذکر موارد زیر ضروری است :

1)مشخصات درخواست دهنده و اقامتگاه وی 

2)مشخصات مصوبه ای که نسبت به آن معترض هستیم 

3)اگر ادعای ما مغایرت مصوبه با شرع یا قانون می باشد ذکر حکم شرعی یا مواد قانون

4)جهات و دلایل مورد اعتراض 

5)امضاء و اثر انگشت 

همچنین می توانید مقاله مفصل اعتراض به رای کمیسیون ماده 5  را مطالعه نمایید . 

 کمیسیون جامع شهری 

 کمیسیون بعد از تشکیل به جهت رسیدگی طرح های مذکور اقدام به تصویب طرح تفصیلی می کند . طرح تفصیلی بعد از تصویب در کمیسیون به شهرداری برای اجرا ابلاغ می شود و شهرداری مکلف به اجرای آن است اما چون این کمیسیون با وجود این که هر طرحی که باعث تضرر به تغییرات شهری و منافع آن شود احتمالاً بسیاری از شهروندان به آن معترض باشند چرا که ممکن است برخی از شهروندان به دلایل مختلف از این طرح ها دچار ضرر شوند به همین دلیل می توانند از طرح مربوطه در دیوان عدالت اداری به حضانت احقاق حق خود شکایت کنند از همین رو وکلای کمیسیون ماده 5 شهرداری در این زمینه با داشتن پرونده های متعدد و تسلط کافی به قوانین مربوط به این موضوع می توانند کمک شایانی به احقاق حق موکلین خود کنند. 

 وکلای متخصص در کمیسیون ماده 5 شهرداری 

گروه وکلای هم وکیل متخصص در کمیسیون ماده 5 شهرداری با داشتن تجربه ی فراوان و تخصص لازم آماده ی ارائه ی هر گونه خدمات حقوقی در این زمینه به مراجعه کنندگان گرامی می باشند.

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن و  پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید  تا از تضیع حق خود در  این خصوص جلوگیری کنید.