
وکیل متخصص در دعاوی گمرک
وکیل متخصص در دعاوی گمرک
امور گمرگی دارای قوانین و مقررات و آیین نامه هایی در خصوص فرآیند ترخیص کالا می باشد ، وکیل متخصص در دعاوی گمرک باید علاوه بر تخصص امور گمرکی، بر قوانین حمل و نقل و امور مالیاتی و انبارداری نیز مسلط باشد.
مقدمه
گمرک جمهوری اسلامی ایران دارای قوانین و مقررات و آیین نامه هایی می باشد به جهت ترخیص کالا و موارد مربوط به آن. مثلاً اگر شخصی قصد ترخیص کالایی را در گمرک دارد ابتدا باید اظهار نامه ای برای واردات خود در سیستم ثبت نماید و در اظهار نامه شماره ی اعلامیه ی هواپیما یا کشتی حمل کننده کالا نیز باید ذکر گردد و بعد با ارائه این مدارک همچون بار نامه، قبض انبار، پیش فاکتور، گواهی مبدا کالای خود را ترخیص کند.
ویژگی های وکیل متخصص در گمرک
وکلای متخصص در امور گمرکی علاوه بر تسلط لازم بر اختلافات گمرکی دارای تخصص و دانش حقوقی لازم در زمینه ی ترخیص کالا، مسائل مربوط به حمل و نقل، تعرفه گمرکی و تعرفه های انبار داری می باشد. همچنین وکیل متخصص در امور کمرگی از آخرین تغییرات ایجاد شده در موضوع واردات و صادرات و ضوابط و مقررات مربوط به آن و یا ممنوعیت هایی ایجاد شده در این زمینه به روز بوده و آگاهی لازم را در این مسائل داشته چرا که برای پیش برد پرونده های گمرکی بسیار ضروری است.
از دیگر لزومات برای وکیل در دعاوی گمرک می توان به اشراف کامل به کمیسیون ها و نهاد های حوزه ی مربوطه و صلاحیت آن ها نام برد چرا که پیگیری پرونده های گمرکی ابتداء باید در سازمان گمرک و کمیسیون های مربوطه ی آن انجام شود و در صورتی که این گونه پرونده ها در گمرک یا کمیسیون های آن منتهی به نتیجه ی مطلوب نشود باید به وسیله ی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام نمود با این وجود گروه وکلای هم وکیل متخصص در امور گمرکی علاوه بر داشتن تسلط بر قوانین و مقررات راجع به سازمان گمرک و کمیسیون های مربوطه به آن اشراف کاملی به طرح دعوا در این خصوص در دیوان عدالت اداری دارند و با داشتن پرونده های مشابه یا در کمیسیون های مربوطه یا در دیوان عدالت اداری به احقاق حق موکلین کمک شایانی می کند.
لازم به توضیح است به دلیل اینکه در دانشگاه های کشور موضوعات گمرکی مطرح نمی باشد این روند باعث محدود بودن وکلای متخصص در امور گمرک شده است و اندک وکلای متخصصی که در این زمینه فعالیت می کنند به دلیل استعداد و علاقه ی خود مهرات ها و تجربه های لازم را در این خصوص کسب نموده اند.
انواع تخلفات گمرکی
منظور از تخلفات گمرکی یعنی خلاف مقررات سازمان گمرک عمل نمودن که تخلفات گمرکی را می توان به سه حالت تقسیم کرد:
حالت اول : تخلفات انتظامی گمرک که ناشی از نقض قوانین آیین نامه ها می باشد .
وقتی اشخاصی قصد ورود کالایی به کشور را دارند گاهی برای نپرداختن هزینه های گمرکی و ترخیص کالای خود اقدام به ورود غیر قانونی کالای خود به کشور می نمایند در این گونه موارد خود کالای وارداتی ورود اش ممنوع نمی باشد بلکه اقدام وارد کننده به صورت غیر قانونی و قاچاق بوده که در این صورت با پرداخت نصف مبلغ کالا، کالای مربوطه ترخیص می شود.
حالت دوم : تخلف عدم اظهارقانونی گمرک
زمانی که اشخاصی که قصد ورود کالا به کشور را دارند و کالا های قانونی را مطابق مقررات وارد کرده اند در میان این کالا ها اقدام به ورود کالا های غیر قانونی می نمایند. یعنی وارد کننده اقدام به ورود کالایی با مجوز اظهار کرده اما اجناسی که غیر قانونی بوده را وارد نموده که این کالا های غیر قانونی اظهار نشده.
حالت سوم : اقدام عملی مغایر با قوانین گمرک
گاهی اشخاصی که قصد ورود کالا به کشور را دارند بدون این که اظهار نامه ای مبنی بر ورود کالا های مجاز تسلیم گمرک کنند کالایی را وارد می کنند.
سایر تخلفات گمرکی را می توان اقدام به ورود کالا بیشتر از حد مجاز ، نپرداختن عوارض گمرک ، عدم رعایت تشریفات گمرکی ، تسلیم اظهار نامه ی تقلبی و ... نام برد.
تکلیف وکیل گمرکی
گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی گمرک از با سواد ترین وکلا با داشتن تجربه های بسیار در این گونه پرونده ها اقدامات لازم برای مشاوره های تخصصی و یا قبول وکالت انجام می دهند. وکلای گمرک تخصص لازم را در اختلافات و درگیری های گمرکی، نحوه ی ترخیص کالا و تسلط لازم به قوانین داخلی برای واردات و صادرات و همچنین شروط داوری در این گونه پرونده ها را دارند.
این وکلا به علاوه ی موارد گفته شده آشنایی لازم را با قوانین مناطق تجاری آزاد نیز دارند با این وجود از بارز ترین وظایف وکلای گمرک توانایی لازم برای حل مسائل گمرکی است از جمله پرونده هایی که در کمیسون های گمرکی مورد اختلاف می باشد یا گاهاً اعتراض پرونده های گمرکی در دیوان عدالت اداری با اقدام وکلای متخصص نقش بسیار مهمی برای احقاق حق موکلین ایفا می کند. از جمله اقداماتی که وکیل گمرک برای موکل خود انجام می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1)مشاوره های لازم در امور گمرکی مثل ترخیص کالا و حمل و نقل
2)در صورت قبول وکالت اقدام به ترخیص کالا در مورد کالا های ضبط شده
3)مشاوره ی تخصصی راجع به آخرین تغییرات در حوزه ی مربوطه همچنین ممنوعیت های گمرکی
4)مشاوره ها تخصصی در خصوص دریافت کارت بازرگانی ، ثبت شرکت و ...
5)مشاوره های تخصصی در خصوص واردات و صادرات و راهنمایی لازم راجع به قوانین مناطق تجاری آزاد
6)پیگیری پرونده در کمیسیون های گمرکی یا دیوان عدالت اداری
7)دریافت معافیت های گمرکی و معرفی کارگذار
اعتراض به امور گمرکی در دیوان عدالت اداری
اعتراض به موارد امور گمرکی در دیوان عدالت اداری مطرح می شود ، در سایت هموکیل مقالاتی در خصوص اعتراض به امور گمرکی به رشته تحریر درآمده است از جمله اعتراض در مورد مبالغ اضافه ی دریافتی گمرکی ، اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک، اعتراض در خصوص ضبط ضمانت نامه یا وثیقه ی گمرکی و اعتراض به متروکه شدن کالای وارداتی در گمرک .
مهم ترین و رایج ترین دعاوی گمرکی کدام است؟
مهم ترین دعاوی گمرکی عبارت است از :
-دعاوی مربوط به جریمه ها و اظهارنامه تقلبی
-دعاوی مربوط به نگهداری کالا در انبار گمرک
-رسیدگی به اختلافات موجود در امور گمرکی
-دعاوی ناشی از تعیین تعرفه های گمرکی
معمولا رسیدگی به این دعاوی سریع انجام میشود و جهت طرح شکایت می بایست به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید. به جهت تخصصی بودن مسائل و قوانین گمرکی، ضروری است در این مسیر، با وکیل متخصص در این حوزه مشورت کنید در غیراین صورت ممکن است مشمول هزینه های اضافی شوید.
وکلای مجرب در زمینه حقوق گمرکی در مجموعه هم وکیل آماده ارائه خدمات مشاوره به صورت حرفه ای و جامع، میباشند. جهت مشاوره با وکیل با تجربه، لازم است شماره تماس خود را ثبت نمایید.
طرح شکایت در دعاوی گمرکی به چه صورت می باشد؟
جهت طرح دعاوی گمرکی ابتدا توصیه میشود با وکیل باتجربه و متبحر در این زمینه مشورت کنید.
پس از مشورت با وکیل، برای طرح شکایت باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کرده و شکایت خود را نسبت به آرای صادره از کمیسیون گمرک و یا سایر اختلافات گمرکی ثبت نمایید.
البته لازم است در این زمان ( ثبت شکایت )، به قوانین و مقررات موجود در این زمینه استناد کرده و تمامی مدارک لازم را به همراه داشته باشید.
پس از ثبت شکایت، کمیسیون گمرک (متشکل از 7 عضو اصلی و 5 عضو علی البدل )، به پرونده رسیدگی کرده و رای اولیه را صادر میکند.
اگر چنانچه به رای صادره اعتراضی داشته باشید، میتوانید اعتراض خود را به همراه ادله و مدارک مربوطه، در دیوان عدالت اداری ثبت کنید.
مراحل اظهار و ترخیص کالا شامل چه مواردی می باشد؟
ثبت اظهارنامه: در ابتدا باید اظهارنامه واردات را تکمیل و سپس آن را در سیستم گمرک ثبت نمایید که این امر به صورت آنلاین در سیستم مذکور انجام میشود.
هنگام ورود کالا به گمرک، مواردی از جمله نوع کالا، علامت تجاری، تعداد، ارزش و وزن آن مورد بررسی قرار میگیرد.
در صورت عدم وجود مشکلی، شماره اعلامی هواپیما یا کشتی از طریق سیستم الکترونیکی گمرک، به شرکت حمل و نقل ارسال میشود.
در مرحله بعد، هنگامی که کالا به بندر میرسد، شخص وارد کننده، اظهارنامه را به سیستم الکترونیکی گمرک ارسال مینماید.
پس از این، واردکننده اسناد و مدارک را بررسی و تایید کرده و اعتبار سنجی اطلاعات را از طریق سیستم الکترونیکی گمرک انجام میدهد و هزینه را به صورت الکترونیکی پرداخت مینماید.
در مرحله ی بعدی، جهت ترخیص کالا از گمرک، عوارض و مالیات باید پرداخت شود که از دو روش میتوان این اقدام را انجام داد:
1-پرداخت از طریق فیش بانکی
2-پرداخت به صورت الکترونیکی
علاوه براین جهت ترخیص کالا باید اسناد و مدارکی را آماده و ارائه نمود از جمله:
مجوز های مربوطه، فاکتور خرید کالا، مانیفست، بارنامه و ...
مرحله آخر، ارزیابی و بررسی اسناد و مدارک ارائه شده توسط تاجران و صاحبان کالا میباشد که به حسابداری ارائه میگردد.
ارائه مشاوره تخصصی دعاوی گمرکی در مجموعه هم وکیل
1-وکلای هم وکیل میتوانند به طور جامع و کارآمد در زمینه های مختلف گمرکی، نحوه دریافت کارت بازرگانی، فرآیند حمل و نقل وترخیص و ... شمارا راهنمایی نمایند.
2-انجام امور مربوط به گمرک در سریع ترین زمان مانند صادرات و واردات محصولات و کالا
3-ترخیص و آزادسازی فوری کالاهای ضبط شده
4-تحلیل و تنظیم قراردادهای مربوط به خرید و فروش محصولات به صورت حرفه ای.
5-ارائه مشاوره حرفه ای و دقیق در خصوص مسائل مربوط به بیمه، نگهداری کالا و حق العمل کاری و ...
6-تهیه و تنظیم لوایح به صورت تخصصی، مستند و مستدل توسط وکیل متخصص و مجرب
7-تلاش برای حل اختلافات گمرکی از طریق مذاکره و یا داوری
8-در صورت نیاز، طرح دعوا و تنظیم دادخواست دقیق و حرفه ای
9-ارائه دفاعیات قوی در نهاد های مربوطه مانند دیوان عدالت اداری، کمیسیون ها، سازمان تعزیرات حکومتی و...
10-انجام امور تخصصی و کسب مجوز های لازم از مراجع مربوطه مانند وزارت صنایع و بازرگانی و در صورت امکان، دریافت معافیت های صادراتی و گمرکی.
جهت رزو وقت مشاوره با وکیل حوزه امور گمرکی در مجموعه هم وکیل، لازم است شماره تماس خود را ثبت نمایید و یا با شماره تلفن مندرج در مقاله، به صورت مستقیم تماس بگیرید.
سوالات متداول در حوزه دعاوی گمرکی
سوال: خودرویی از گمرک تحویل گرفتم و تا یک ماه اعتبار پروانه دارد آیا میتوانم بعد از آن یک ماه خود را تحویل ندهم؟
پاسخ: دقت فرمایید زمانی که کالایی را برای مدت اعتبار خاصی از گمرک تحویل میگیرید باید بعد از اتمام آن مدت آن کالا را به گمرک تحویل دهید و یا از گمرک خارج نمایید در غیر این صورت مشمول مقررات قاچاق گمرک خواهید شد و جرم قاچاق گمرک را مرتکب گردیدهاید.
سوال: به چه شکل هایی کالا وارد قلمرو گمرک خواهد شد؟
پاسخ: زمانی که کالا وارد گمرک میشود به پنج طریق میتوان آن را وارد نمود : 1- ورود قطعی ۲- ورود موقت به مدت خاصی
3- ورود مرجوعی که به خارج از کشور باید برگردانده شود ۴- ورود موقت برای مدت خاصی به هدف پردازش و 5- عبور خارجی میباشد
سوال: کالای گمرکی که صادر می شودچه ارزش و قیمتی دارد؟
پاسخ: کالای گمرکی که صدوری هستند ارزش آن همان قیمتی است که برای فروش صادر میشود به اضافه هزینههایی از جمله باربری و حمل و نقل و بیمه و هر هزینهای که داخل در خروج کالا باشد که این هزینه ها توسط اسناد صادر کننده مشخص خواهد شد.دقت داشته باشید که اگر اسنادی که قیمت را تعیین میکند، وجود نداشته باشد یا ارزش و قیمت آن با قیمت اظهار شده متناسب نباشد،گمرک ارزش کالای صدوری را استعلام مینماید و این استعلام از مراجع ذی صلاح انجام خواهد شد.
سوال: اگر کالایی را بخواهیم از طریق گمرک وارد کنیم مبلغ و قیمت آن چه مقدار است؟
پاسخ: برای اینکه بتوانیم این مبلغ را تعیین کنیم باید قیمت خرید آن کالا در کشور مبدا را اضافه نماییم و هزینههای حمل و نقل، بیمه و کلیه هزینههایی که برای ورود به اولین دفتر گمرک باید پرداخت شود را محاسبه کنیم که این هزینهها از روی لیست و اسنادی که توسط صاحب کالا مشخص میگردد، تعیین میشود و همچنین اعلام آن بر اساس نرخ ارز میباشد که توسط بانک مرکزی اعلام خواهد شد
توصیه آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید تا از تضیع حق خود در این خصوص جلوگیری کنید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.