وکیل متخصص در دعاوی شهرداری

وکیل متخصص در دعاوی شهرداری

دپارتمان هموکیل

  وکیل متخصص در دعاوی شهرداری 

از ویژگی های وکیل متخصص در امور شهرداری این است که به موضوعات حوزه شهرداری آشنایی لازم را داشته و به خوبی می تواند از حقوق موکل خود در امور شهرداری دفاع کند.

اگر به وکیل مجـــرب در این زمینـه
نیاز دارید، هموکیل همراه شماست

شهرداری دارای قوانین زیادی می باشد که پیچیدگی های فراوانی نیز دارند عدم تسلط وکیل به این امور سبب می شود که موکل نتواند به حق خود برسد در هموکیل ما مقالات بسیار زیادی را در حوزه شهرداری به رشته تحریر درآوردیم.

مقدمه

شهرداری ها از سازمان های عمومی می باشد که وابسته به دولت است و در صورتی که اقدامات و تصمیمات این مرجع اشخاصی معترض باشند مرجع اعتراض به دعاوی شهرداری دیوان عدالت اداری می باشد. وکلای متخصص در دعاوی شهرداری با اشراف کامل به قوانین و مقررات از پیچیدگی ها و ظرافت های دعاوی شهرداری نیز مطلع اند. چرا که اگر وکیل تخصص لازم در دعاوی شهرداری را نداشته باشد به دلیل خاص بودن دعاوی این حوزه با عدم تسلط به ضوابط و مقررات وکیل قادر به احقاق حق موکل نخواهد بود.

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

 وکلای متخصص مجموعه هم وکیل در زمینه دعاوی شهرداری به دلیل تسلط کامل به قوانین و مقررات مربوط به این دعاوی دردیوان عدالت اداری همچنین انجام پرونده های متعدد در این حوزه از توانایی لازم برای طرح دعوا در دعاوی شهرداری و احقاق حق موکل برخوردار است. 

در سایت هموکیل جواب سوالات حوزه شهرداری و همچنین مقالات شهرداری قرار داده است که می توانید که کمک فراوانی به دانش کاربران عزیز می کند.

نکات مهم در دعاوی مربوط به دعاوی شهرداری :

نکته ۱) در صورتی که مالک برخلاف پروانه ساختمانی بنایی زائد بر پروانه ساختمانی ایجاد کرده باشد کمیسیون ماده صد شهرداری در صورتی می تواند حکم به تخریب بنا دهد که از لحاظ اصول شهرساری تخریب بنا ضرورت داشته باشد به طور مثال بنائی که زائد بر پروانه ساخت احداث شده به زیبایی شهر آسیب وارد آورد یا اینکه استحکام بنا در آن رعایت نشده باشد و موارد دیگری که در قانون به آن تصریح شده باشد در غیر این صورت کمیسیون ماده صد با توجه به تبصره ۲ قانون شهرداری می بایست حکم بر جریمه دهد در صورتی که کمیسیون بدون در نظر گرفتن این موضوع حکم به تخریب دهد با طرح دعوی مناسب در دیوان عدالت اداری شما می توانید رای کمیسیون را در دیوان نقض نمایید.

نکته ۲) در صورتی که شخص بدون دریافت پروانه ساختمان اقدام به احداث بنا نماید در صورتی که بنا احداث شده اصول فنی، بداشتی،شهرسازی (رعایت تراکم مجاز یعنی عدم اضافه بنا و حفظ کاربری) را رعایت کرده باشد در این صورت کمیسیون می تواند اقدام به صدور رای جریمه نماید.

نکته۳) در صورتی که مالک برخلاف مفاد پروانه ساختمانی پارکینگ تامین نکند و یا پارکینگ تعبیه شده غیر قابل استفاده باشد کمیسیون مربوطه می تواند با توجه به استفاده ای که از فضای پارکینگ شده است رای به جریمه دهد البته برخی بر این باورند که تغییر کاربری پارکینگ به مسکونی یا تجاری خلاف اصول شهرسازی است و میبایست در این مورد حکم به تخریب صادر شود ولی برخی دیگر از حقوق دانان بر این اعتقاد می باشند که چون تخریب پارکینگ لطمات جبران ناپذیری به استحکام بنا وارد می آورد و با توجه به تبصره ۱ ماده ۱۰۰ در صورتی که ضرورت تخریب احراز نشود حکم به تخریب مردود است همچنین در این خصوص بر این باور می باشند به جهت تجربه که در بسیاری از موارد رای تخریب صادر شده است ولی شهرداری ها در اجرای رای به خاطر اینکه تردید در این موضوع داشته اند که بنای احداث شده ویران نشود اجرای رای را انجام نداده و در این مورد ها عملا با ساختمانی مواجه هستیم که نه رای کمیسیون ماده ۱۰۰ اجرا شده است و نه برای این ساختمان می توان پایان کار دیگر صادر نممود پس دفاع وکیل مسلط به حقوق شهرداری ها بسیار می تواند راهگشا باشد.

نکته ۴) در خصوص رعایت بر های اصلاحی و عقب نشینی املاک به نفع معابر شهری باید گفت عده ای از صاحب نظران در این حوزه بر این باورند که در صورتی که مالک به اختیار در هنگام نوسازی و یا احداث ساختمان مطابق با پروانه ساختمانی اقدام به رعایت بر های اصلاحی نماید و به بیان دیگر داوطلبانه عقب نشینی را انجام دهد با توجه به تبصره ۶ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها نمی تواند بهای قسمتی از زمین را که به معابر اختصاص داده شده را مطالبه نماید ولی اگر شهرداری خود و راسا اقدام به تملک زمین نماید می بایست بهای روز آن را پرداخت نماید به نظر دپارتمان حقوق شهرداری های هم وکیل در هر دو صورت شهرداری موظف به پرداخت قیمت عادله روز می باشد و با دفاع مناسب در دیوان عدالت اداری می توان شهرداری را مکلف به پرداخت نمود.

و صد ها نکته دیگر که درج آن خارج از حوصله کاربران گرامی می باشد.

آیا مامورین شهرداری برای جلوگیری ساخت و ساز غیر مجاز می توانند اقدام به تخریب ساختمان نماید؟

جلوگیری مامورین شهرداری شامل جلو گیری از عملیات غیر مجاز ساختمانی است و در صورتی که عملیات ساختمانی غیر مجاز پایان یافته باشد و ساختمان یا قسمتی از آن احداث شده باشد مامورین شهرداری دیگر نمی توانند به عنوان جلوگیری از تخلف ساختمانی بنا را تخریب نمایند . اما ماموران شهرداری اختیار دارند که از ادامه عملیات ساختمانی بنا جلو گیری کنند . و زمانی شهرداری می تواند اقدام به تخریب بنا نماید که رای مبنی بر تخریب توسط کمیسیون ماده صد صادر شده باشد و این رای قطعی شده باشد .

سوال : در صورتی که مامورین شهرداری به طور غیر مجاز اقدام به تخریب ساختمان نماید آیا می توان علیه مامورین شکایت نمود ؟

پاسخ: بله در صورتی که بدون مجوز مامورین شهرداری اقدام به تخریب بنا نماید مرتکب جرم تخریب شده اند 

سوال:آیا مامورین شهرداری برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز می توانند وسایل ساخت و ساز را با خود ببرند؟

پاسخ: در این خصوص با توجه به اینکه مامورین شهرداری وظیفه جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز را بر عهده دارند بردن وسایل ساخت و ساز از سوی مامورین شهرداری وسیله ای برای جلوگیری از انجام عملیات غیر مجاز ساختمانی می باشد و همچنین این افراد قصد سرقت و تصرف عدوانی را نداشته و تنها وسایل را به طور موقت برای جلوگیری از عملیات ساخت و ساز می برند به نظر می رسد که نتوان این عمل آن ها را ممنوع و یا جرم شمرد . اما به هر حال باید پذیرفت که قانون شهرداری در بیان اختیارات ماموران شهرداری در جلوگیری از تخلفات ساختمانی ساکت و مبهم است و این قانون نیاز به تصحیح و یا آیین نامه ای دارد که ابهامات آن را برطرف نماید 

 

نقش وکیل شهرداری در دعاوی شهرداری

قبل از این که اجتماعات شهری ایجاد شود حقوق و حق مفهوم امروزه را داشته از همین رو با تشکیل شهر ها برای این که حقوق  اشخاص در شهر ها رعایت شود شهرداری ایجاد شد.

وکیل در امور شهرداری نیز تکلیف قانونی خود را در مقام تأمین حفظ نفع عمومی و اعمال قوانین شهرداری دانسته و زمانی که به جهت حفظ منابع عمومی یا اعمال حقوق عامه مردم با حقوق خصوصی اشخاص در تعارض باشد دعاوی علیه شهرداری نیز دیده می شود. 

وکلای متخصص مجموعه هم وکیل در دعاوی شهرداری به دلیل انبوه پرونده در این حوزه صرفاً به دعاوی شهرداری پرداخته از این رو علاوه بر تسلط کامل به قوانین و مقررات شهرداری که از پیچیدگی های خاصی برخوردار است با رویه موجود نیز آشنایی لازم را داشته و با تسلط کامل بر جزئیات قوانین موجب تسریع در پیگیری و رسیدگی دعوا شده و طرح دعاوی توسط این وکلا احتمال پیروزی موکل در پرونده های دعاوی شهرداری را افزایش می دهد.

اگر به وکیل مجـــرب در این زمینـه
نیاز دارید، هموکیل همراه شماست

 اقسام دعاوی شهرداری در دیوان عدالت اداری 

همان طور که می دانید دعاوی شهرداری قابل طرح در دیوانعدالت اداری می باشد که از مهم ترین این دعاوی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

      1) شکایت در خصوص رأی کمیسیون ماده 100 شهرداری 

اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده 100 یکی از انبوه ترین و مهم ترین دعاوی مربوط به شهرداری در دیوان عدالت اداری می باشد. کمیسیون ماده 100 برای انجام تخلفات ساختمانی در حومه شهر تشکیل می گردد و باید تشریفات و ضمانت اجرا های خاص خود را رعایت کند از همین رو وکلای متخصص هم وکیل به دلیل آشنایی لازم با تشریفات و مقررات این کمیسیون در صورت طرح دعوا به وسیله ی آنان احتمال پیروزی و نقض رأی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری افزایش می یابد.  

       2) شکایت در خصوص رأی کمیسیون ماده 99 شهرداری 

       3) شکایت در خصوص رأی کمیسیون ماده 5 شهرداری 

       4) شکایت در خصوص تصمیم کمیسیون باغات 

       5) شکایت در خصوص تصمیم کمیسیون مشاغل مزاحم 

       6) شکایت در خصوص کمیسیون ماده 77 شهرداری

       7) شکایت در خصوص شورای عالی شهر سازی 

   8) و دعاوی دیگر شهرداری

این دعاوی در شعبات یا هیأت های عمومی دیوان عدالت اداری قبل طرح و رسیدگی می باشند . البته برخی از دعاوی شهرداری در دادگاه ها رسیدگی می شود. از جمله دعاوی مربوط به شهرداری که در دادگاه های حقوقی به آن رسیدگی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1)  ابطال قرارداد که با شهرداری منعقد شده است 

2) ابطال صلح نامه یا حبه نامه که با شهرداری منعقد شده است 

3) دعاوی مزاحمت، ممانعت از حق و تصرف عدوانی 

4) دعاوی خلع ید و...

در صورت نــیاز به وکیـــــل متخصـــص
این موضوع درخواست خود را ثبت نمایید

نکته : درخصوص مطالبه ی خسارت سابقاً این مطالبه ی خسارت باید در دادگاه عمومی رسیدگی می شد اما با اصلاح قانون دیوان عدالت اداری در سال 1402 این مطالبه ی خسارت در خود دیوان عدالت اداری که در خصوص دعاوی علیه شهرداری که منجر به خسارت شده رسیدگی می کند مطرح می شود.

دعاوی علیه شهرداری گاهی اوقات در دادگاه های کیفری نیز رسیدگی می شود. از جمله دعاوی کیفری در خصوص شهرداری می توان به مزاحمت و ممانعت از حق و تصرف عدوانی همچنین ورود غیر قانونی یا تخریب یا رشوه می توان اشاره کرد.

وکیل متخصص در امور شهرداری چه کمکی می تواند انجام دهد 

۱- انتخاب صحیح عنوان دعوی :

طرح شکایت اولیه در دادرسی های حقوقی بسیار مهم می باشد به طور مثال زمانی که شهرداری اقدام به تصرف ملک شخصی می نماید بدون اینکه مالکیت شهرداری بر آن زمین اثبات شده باشد در این جور مواقع می بایست دعوی خلع ید در دادگاه عمومی حقوقی مطرح نمود یا زمانی که ملکی در طرح شهرسازی قرار گرفته است و شهرداری در پرداخت قیمت زمین تعلل می نماید یا قیمت واقعی زمین را قصد پرداخت آن را ندارد در این صورت می بایست اقدام به طرح دعوی درست در مرجع صلاحیت دار نمود . یا زمانی که شهرداری اقدام به تعیین عوارض بالاتر از مصوبات می نماید وکیل متخصص در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری اقدام به باطل نمودن آن مصوبه می نماید.

۲-تنظیم دادخواست و لایحه حقوقی به صورت دقیق 

گاهی اوقات مردم به سبب عدم دانش کافی نسبت به موضوعات حقوقی آن هم در مسائل حقوقی شهرداری در بیان مقصود خود دچار مشکل می شوند علاوه بر آن در این حوزه ، علاوه بر قانون هر ساله آیین نامه های بسیاری صادر می شود که مردم عادی از وجود چنین آیین نامه هایی بی خبر می باشند ولی وکیل متخصص در این موضوع قطعا به تمامی این مسائل آشناییت و اشراف کامل دارد و در تنظیم دادخواست یا لایحه دفاعیه می تواند به درستی احقاق حق نماید.

هرینه وکیل شهرداری چقدر می باشد 

این موضوع بستگی به پیچیدگی پرونده شما دارد که می تواند رقم آن را متفاوت نماید ولی در هم وکیل با توجه به پذیرش پرونده بر اساس تخصص وکلا قطعا حق الزحمه عادلانه ای به شما اعلام می شود همچنین در بسیاری از موارد اگر نیاز به استخدام وکیل نباشد و صرف انجام مشاوره یا تنظیم لایحه یا دادخواست کفایت کند به شما این موضوع اعلام می شود تا باعث صرفه جویی در هزینه های شما شود.

بهترین وکیل شهرداری در تهران را چگونه پیدا نماییم ؟

این را بدانید در صورتی که در تهران حضور دارید مجموعه هم وکیل در موضوعات مختلف حقوقی بهترین وکلای تهران را گرد هم آورده است تا مردم در خصوص پرونده های حقوقی خود نگرانی از بابت تخصص وکیل نداشته باشند و در خصوص کاربرانی که در شهرستان می باشند جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد ما می توانیم بنا به درخواست شما اقدام به معرفی بهترین وکیل در حوزه شهرداری از وکلای هم وکیل نماییم.

وکلای متخصص در امور شهرداری

وکیل متخصص در امور شهرداری به وکلایی گفته می شود که به موضوعات حوزه شهرداری آشنایی لازم را داشته و به خوبی می تواند از حقوق موکل خود در امور شهرداری دفاع کند. گروه وکلای هم وکیل که در زمینه ی دعاوی شهرداری تخصص لازم را دارند آماده ی ازئه ی خدمات حقوقی در حوزه شهرداری به شما دوستان عزیز در سراسر کشور می باشد. همچنین در صورت وجود پرونده در دیوان عدالت اداری مشاوره و راهنمایی های لازم برای رسیدن به مقصود شما را انجام می دهند. 

 

گروه وکلای تخصصی هم وکیل در هر زمینه ای مربوط به شهرداری اعم از اعتراض به آرای کمیسیون های مربوطه یا اعتراض در خصوص شعب بدوی تجدید نظر و سایر موارد مربوط به شهرداری آماده ارائه انواع خدمات ومشاوره به شما عزیزان می باشند.

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید. مجموعه هم وکیل با دید تخصصی به موضوعات حقوقی می تواند بهترین مشاوره حقوقی توسط وکلای متخصص در حوزه شهرداری ها را به شما بدهد لذا اگر نیاز به دریافت مشاوره تخصصی دارید از طریق لینک بالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید.