وکیل متخصص در دعاوی اداره کار
وکیل متخصص در دعاوی اداره کار
از ویژگی های وکیل متخصص اداره ی کار این است که در مورد همه ی امور حقوقی و مقررات اداره ی کار آگاهی و تسلط لازم را داشته و همواره دارای اطلاعات به روز در خصوص دعاوی و مقررات اداره ی کار می باشد.
مقدمه
اختلافات بین کارفرما و کارگر در قانون کار علاوه بر وکلای دادگستری می توان به وسیله ی نماینده های تام الاختیار پیگیری شود؛ چرا که مطابق (ماده ی 22 آیین دادرسی کار) طرفین می توانند برای رسیدگی به دعوا نماینده انتخاب کنند. همچنین مطابق ماده 23 این قانون این نماینده باید شخص حقیقی باشد و به وسیله ی سند عادی یا رسمی معرفی شود.
در خصوص نماینده باید اشاره کرد برای پیگیری وی حتماً تصریح حضور در تمام جلسات یا یکی از جلسات در معرفی نامه ضروری است . اما دلیل پذیرفتن نماینده در این گونه دعاوی به خاطر انعطاف بیشتر این دعاوی بوده و قانون گذار سعی در حل اختلاف کارگر و کارفرما با کمترین هزینه و بدون تشریفات بوده ؛ از همین رو علاوه بر استفاده از وکیل در اداره کار ورود نماینده نیز به این دعاوی پذیرفته شده است.
در سایت هموکیل جواب سوالات اداره کار و همچنین مقالات اداره کار قرار داده است که می توانید که کمک فراوانی به دانش کاربران عزیر می کند.
ویژگی های وکیل متخصص در اداره ی کار
وکلای متخصص اداره ی کار به وکلایی گفته می شوند که در مورد همه ی امور حقوقی و مقررات اداره ی کار آگاهی و تسلط لازم را داشته و همواره دارای اطلاعات به روز در خصوص دعاوی و مقررات اداره ی کار می باشد. چنانچه در صورت بروز اختلاف بین کارگر و کارفرما وکلای متخصص در این حوزه می توانند به دلیل تخصص لازم به صحیح ترین شکل ممکن از حقوق موکلین دفاع نمایند.
در صورتی که بین کارگر و کارفرما اختلاف ایجاد شود هر یک از آن ها می توانند شکایتی تنظیم نمایند و چه کارگر و یا کارفرما اگر از ابتدا طرح یا پیگیری پرونده را به وکلای متخصص سپرده باشند پرونده به وسیله ی این وکلا به بهترین نحو ممکن انجام می شود؛ چرا که وکلای متخصص در اداره ی کار با داشتن اشراف کامل و انجام پرونده های مشابه متعدد رویه ی حقوقی را به صورت صحیح انجام می دهند.
چگونگی درخواست وکیل یا نماینده ی قانونی
معرفی نماینده فقط به وسیله ی سامانه ی روابط کار انجام می شود. در این خصوص علاوه بر احراز هویت طرفین نماینده نیز باید احراز هویت بشود.
همچنین در معرفی نامه ای که نماینده در این سامانه بارگذاری کرده باید تام الاختیار بودن یا نبودن نماینده تصریح شود؛ چرا که برای مشخص شدن حدود اختیارات وی لازم است مثلا آیا نماینده می تواند به رأی هیأت تشخیص در مرجع حل اختلاف اداره کار تجدید نظر نماید یا خیر؟
در این گونه موارد اگر نماینده تام الاختیار نباشد هیأت تشخیص بدون حضور شخص رسیدگی می نماید. اما در صورت تام الاختیار بودن نماینده حضور شخص اصلی برای جلسه درخواست می شود.
تنظیم قرارداد کار
برای این که اختلافات بین کارگر و کارفرما جلوگیری بشود یا حداقل کمتر شود قرارداد فی ما بین آن ها بسیار تأثیر گذار است.
وکلای متخصص در اداره ی کار با تنظیم قرارداد کار بین کارگر و کارفرما و رعایت اصول نگارش آن و مقررات قانونی اداره کار مخصوصاً ماده 10 این قانون بسیار در بروز اختلافات بین کارگر و کار فرما پیش گیری می شود ؛ چرا که از دیدگاه این وکلا قرارداد کار باید به شکل زیر تنظیم شود:
1)معین نمودن موضوع قرارداد کار
2)معین نمودن میزان حقوق و پاداش
3)معین نمودن ساعت کاری در قراداد کار ، تعطیلات و مرخصی
4)معین نمودن مکان و محل انجام قرارداد کار
5)معین نمودن مدت قراداد کار
6)معین نمودن زمان انعقاد قرارداد
شکایت از کارفرما
کارگران در برخی موارد از کارفرمای خویش شکایت می کنند این موارد را می توان به:
1)اگر کارفرما حقوق کارگر را پرداخت نکرده باشد.
در قرارداد کار تنظیم شده بین کارگر و کارفرما باید تکالیف هر یک از طرفین معیین شود و کارفرما در قبال تعهداتی که کارگر برای انجام کار داده مکلف است به وی حق الزحمه پرداخت کند . چنانچه وی از این تکلیف خود سر باز زند کارگر می تواند از کارفرمای خویش شکایت کند.
2)چنانچه کارفرما کارگر را بدون دلیل قانونی اخراج نماید.
در مواقعی که کارفرما کارگر را اخراج می کند بدون هیچ دلیل قانونی مثلاً اگر قرارداد بین کارگر و کارفرما برای مدت یک سال تنظیم شده باشد و کارفرما قبل از موعد یک ساله کارگر را اخراج کند بدون اینکه دلیل قانونی برای اخراج وی داشته باشد در این جا کارگر می تواند از کارفرمای خویش شکایت کند.
3)زمانی که کارفرما شرایط امنیت کار گر را فراهم ننموده و منجر به خسارت می شود.
در مواقعی که کارفرما باید شرایط ایمنی کارگران در محیط کار را فراهم نماید و از این تکلیف خود خودداری کند و منجر به بروز خسارت شود کارگر می تواند از کارفرمای خویش شکایت کند.
شکایت کارفرما از کارگر
1)چنانچه کارگر بدون دلیل قانونی ترک کار کند.
2)اگر کارگر مکلف به امانت داری باشد اما تخلف کند.
مرجع رسیدگی به شکایات کارگر و کارفرما
اختلافات بین کارگر و کارفرما از قبیل حق سنوات ، اخراج ، حقوق یا حق بیمه در هیأت های حل اختلاف و هیأت تشخیص رسیدگی می شود. البته در صورت بروز آسیب جسمی برای کارگران در صورت عدم رعایت شرایط ایمنی توسط کارفرما این شکایت ها در دادسرا و دادگاه های عمومی رسیدگی می شود.
هیأت تشخیص مرحلهی بدوی رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما می باشد و تصمیم این هیأت قابل تجدید نظر در هیأت حل اختلاف اداره ی کار می باشد و تصمیم هیأت حل اختلاف قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد.
گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی اداره ی کار با اشراف کامل به قوانین اداره ی کار و رویه ی رسیدگی در هیأت های تشخیص، حل اختلاف اداره کار و دیوان عدالت اداری و همچنین با داشتن پرونده های مشابه بسیار می توانند به شکل درستی به جهت احقاق حقوق موکلین اقدام نمایند.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید تا از تضیع حق خود در این خصوص جلوگیری کنید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.