نحوه طرح دعوی الزام خریدار به تخلیه و استردادملک
نحوه طرح دعوی الزام خریدار به تخلیه و استردادملک
مقدمه
زمانی که مبایعه نامه ای بین خریدار و فروشنده منعقد می شود تحت شرایطی برای طرفین قرارداد حق فسخ در نظر گرفته می شود یا انکه اصلا مبایعه نامه باطل می شود به طور مثال مشخص می شود فروشنده ملک متعلق به دیگری را فروخته است و مالک اصلی اقدام به طرح دعوی علیه خریدار مینماید.
اگر فروشنده مدعی می باشد که به دلایل شرایط قراردادی معامله قابل فسخ است می بایست اقدام به طرح دعوای اعلام فسخ قرارداد و تخلیه و استرداد ملک علیه خریدار نماید تا دادگاه با بررسی محتویات پرونده اگر دعوی فسخ را وارد دانست حکم به تخلیه و استرداد ملک نیز می دهد.
در این نوشتار به بررسی موضوع نحوه طرح دعوی الزام خریدار به تخلیه و استردادملک می پردازیم
سایر نکات مرتبط با دعوی
۱-پس از انکه فروشنده فسخ قرارداد و استردادملک را از خریدار خواست و اگر خریدار ملک را به فروشنده مسترد ننمود، خریدار در حکم غاصب است و در صورتی که هر خسارتی به ملک وارد شود ولو آنکه خریدار مرتکب تقصیری نشده باشد مسئول می باشد.
۲-اگر خریدار پس از اطلاع از خواسته فروشنده مبنی بر فسخ قرارداد و تقاضای استردادملک، از استرداد امتناع بورزد از تاریخ امتناع فروشنده می تواند دادخواست مطالبه اجرت المثل را در دادگاه مطرح نماید.
دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوی
دادگاه محل وقوع ملک صالح به رسیدگی به این دعوی می باشد.
توصیه آخر در مورد نحوه طرح دعوی الزام خریدار به تخلیه و استردادملک
به طور کلی پرونده های ملکی علی الخصوص این دعوی دارای پیچیدگی های بسیاری می باشد لذا به دوستان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص در حوزه املاک مشورت نماید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.