دیه و ارش کنده شدن یا ازبین رفتن موی ابرو ، پلک و سایر موهای بدن
دیه و ارش کنده شدن یا ازبین رفتن موی ابرو ، پلک و سایر موهای بدن
جالب است بدانید که آنچه در این مقاله در خصوص دیه یا ارش کنده شدن یا ازبین بردن اعضای بدن رخ می دهد در خصوص غیر از موی سر در زنان و مردان و غیر از کنده یا ازبین رفتن در ریش آقایان است پس موضوع این مقاله در خصوص کندن یا ازبین رفتن موی روییده شده بر پلک که در عرف مژه نام دارد و همچنین موی رشد کرده در سایرقسمت های بدن است.
مقدمه
به موضوع دیه و ارش کنده شدن یا ازبین رفتن موی ابرو،پلک و سایر موهای بدن می پردازیم. چنین آسیب هایی با حوادث رانندگی قابل رخ دادن نیست در خصوص چنین صدماتی باید به صورت عمدی یا غیرعمدی توسط فرد یا افراد دیگر بر روی مجنی علیه انجام بگیرد همه ی عضو های بدن هم مورد این جنایت واقع نمی شوند مثل استخوان و...بلکه ان قسمت هایی از بدن که دارای رشد مو هستند این گونه آسیب ها را ممکن است تجربه کنند.
دیه کنده شدن ابروها و یا دیه از بین رفتن ابروها چه میزان است ؟
ابرو ها عضوی از بدن است که در قسمت فوقانی چشم و یا همان بالای چشم قرار دارند. حال اگر موی روییده شده بر روی قسمت ابرو از موی طبیعی خود مجنی علیه باشد و موی مصنوعی کاشته شده نباشد در این صورت دیه ی پرداختی شامل چند فرض می شود:
در صورتی که بعد از ورود جنایت دیگر ابرو ها رشد نکنند این طور باید ان را محاسبه کنیم که ابتدا دیه ی ان عضو را درنظر می گیریم سپس یک چهارم ان را با ضرب در دیه ان عضو محاسبه می نماییم و همین عدد که حاصل می شود دیه ی این عضو است.
اگر ابرویی که موهای ان ازبین رفته یا کنده شده است دوباره بعد از مدتی این موها رشد کنند و به حالت سابق برگردند باید نسبت به ان طبق نظر پرزشکی قانونی ارش برای ان مشخص می گردد.
اگر فقط قسمتی از ابرو ها ازبین برود و قسمت دیگر سالم باشد در این خصوص باید نسبت به ان قسمتی که رشد کرده است ارش تعلق بگیرد
اگر تنها بخشی از موهای ابرو به صورت سالم رشد کنند و بخش دیگر یا درنیاید یا به شکل نصفه و نیمه رشد بررسی می کنیم و نسبت به ان بخش هایی که موی ابرو رشد نکرده است دیه باید تعیین بشود نه ارش و در ان هم مساحت را درنظر می گیرند.
ماده قانونی در خصوص از بین رفتن موی پلک
ماده 548 قانون مجازات اسلامی صراحتا از بین رفتن یا کندن موی پلک یا همان مژه و یا مو در سایر نقاط بدن را بیان می کند مطابق این ماده باید برای چنین آسیبی ارش تعیین شود و دیه مقدر برای آن تعیین نگریده است.
اختلاف نظر فقها در خصوص تفاوت دیه یا ارش
ان چه فقها و عالمان علوم اسلامی بر ان اشتراک نظر دارند این است که فرقی نمی کند که عیب و نقصی در عضو ایجاد بشود یا نه به هر حال باید دیه یا ارش به مجنی علیه پرداخت بشود.(روشهای پرداخت دیه)
اما ان موضوعی که باعث اختلاف نظر میان فقها است این است که در چنین مواقعی باید ارش محاسبه بشود یا دیه.بهتر است بدانیم که در رویه قضایی در خصوص آسیب ها و صدمات این چنینی این است که برای ان ها ارش در نظر می گیرند.
مثال:
در میان بانوان ازبین بردن موهای بدن بسیار رواج دارد اگر این اقدام را با استفاده از دستگاه های لیزری و اشعه ی ان و یا بااستفاده از ابزار موم که گیاهی است انجام بشود و در این مسیر به اعضای بدن دارای مو آسیب برسد در این صورت دیه یا ارش ان عضو باید مورد محاسبه قرار گیرد.البته در چنین مواقعی اگر این گونه اقدامات توسط کلینیک ها یا مطب های پزشکی انجام بشود معمولا قبل از ان از مراجعه کننده رضایت کامل گرفته می شود ولی اگر این اقدامات در ارایشگاه ها یا مکان های فاقد مجوز انجام می شود اثبات آسیب دارد این نقاط کمی سخت است.یا مثل زمانی که صورت انسان در اثر برخورد با اتش یا اسید می سوزد و موهای پلک او یا ابروهای او هم از بین می رود .
پرسش : آیا تفاوتی هست بین زمانی که فقط یکی از ابروها یا مژه های یک چشم ازبین رفته باشد با زمانی که هر دو مژه ها یا موی پلک یا هر دو ابرو آسیب ببنند؟
قطعا آسیب به هر دو عضوی که زوج هستند دیه یا ارش بیش تری در مقایسه با زمانی دارد که صرفا موی یک عضو آسیب ببییند در خصوص آسیب به هردو قاعدتا دیه یا ارش تعیینی نسبت به قسمت ها ی صدمه دیده محاسبه خواهد شد.
پرسش : اگر موی پلک یا سایر نقاط بدن کنده بشود یا ازبین برود؟
در صورت عدم آسیب، دو حالت برای عضو متصور است یکی این که در ان عضو عیب و نقصی رخ ندهد و پس از بهبود سالم شود در این صورت باید جانی ارش ان را بپردازد.
اگر هیچگونه معیوبی یا ناقصی ای نداشته باشد پس در این صورت میان فقها و علما اختلاف نظر است و برخی از فقها معتقدند که باید ارش پرداخت شود و گروهی دیگر می گویند که دیه در این خصوص از ارش مقدم تر است.قانون جزا در این خصوص هیچ نظریه ای ندارد ولی معمولا مطابق نظری که پزشکی قانونی صادر می کنند قضات نیز برای چنین موارد ارش در نظر می گیرند.
پرسش : اگر کندن و ازبین بردن موی پلک یا باقی اعضای بدن موجب آسیب به خود عضو یا پوست پلک بشود؟
در این صورت باید بحث تداخل را بیان کنیم چرا که دیه ی آسیب شدیدتر باید محاسبه بگردد.پس چون کنده شدن پوست پلک یا ازبین رفتن ان عضو از بدن هولناک تر از کنده شدن موها است و درد ان هم بیش تر است بنابراین دیه ی ان باید محاسبه و پرداخت بشود
ننیجه گیری
در مورد کنده شدن یا ازبین رفتن موهای بدن همانطور که مطالعه نمودید قابل جبران هستند و خسارات ان ها باید از طریق واریز وجه تحت عنوان دیه یا ارش پرداخت گردد اما نمی توان برای چنین ارتکابی جانی را قصاص نمود .در این مسیر بهتر است کار خود را به وکلای سایت هم وکیل بسپارید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.