
دفن غیرقانونی مرده
جرم دفن غیر قانونی مرده چیست؟
نکته ۱، دفن غیرقانونی مرده
دفن غیرقانونی قانونی اموات یا مردگان جرم است و ماده ۶۳۵ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ آن را جرم انگاری کرده است. ماده پیشگفته بیان می کند؛" هر کس بدون رعایت نظامات مربوط به دفن اموات جنازه ای را دفن کند یا سبب دفن آن شود یا آن را مخفی نماید به جزای نقدی از ۴ تا ۳۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد. "
شرایط تحقق جرم دفن غیر قانونی مرده
نکته ۲: شرایط تحقق جرم دفن غیرقانونی مرده
۱. مرتکب جرم هر شخصی اعم از اشخاص عادی یا کارکنان دولتی می تواند باشد. این امر از واژه " هرکس" در صدر ماده برداشت می شود.
موضوع جرم دفن غیر قانونی اموات
۲. موضوع جرم " اموات " می باشد. بنابراین اگر شخصی انسان زنده ای را دفن کند موضوع مشمول ماده پیشگفته نیست و حسب مورد ممکن است مشمول جنایت اعم از قتل یا مادون آن باشد.
رفتار فیزیکی جرم دفن غیر قانونی مرده
۳. رفتار فیزیکی جرم " دفن کردن " یا " سبب دفن کردن " است. بنابراین جرم می تواند مباشرتا روی دهد مانند آنکه شخصی فرزندش در خانه بمیرد و بدون تایید پزشک قانونی و بازپرس ، فرزندش را شخصا دفن کند یا آنکه به تسبیب باشد و فرزندش را به گورکن بسپارد و گورکن فرزند را دفن کند. در این جا مجازات پدر چه در جایی که شخصا فرزندش را با دستان خود به گور می سپارد و چه توسط گورکن این کار را می کند مشمول ماده پیشگفته است.
۴. برای تحقق جرم عمل دفن کردن باید " بدون رعایت نظامات " باشد. منظور از نظامات و مقررات دولتی ، تشریفات قانونی است که قبل از صدور جواز دفن باید رعایت شود . بعنوان مثال اگر مرگی در خانه یا بیمارستان یا در بیابان یا در خیابان و غیره روی دهد باید پزشک قانونی به دستور بازپرس علت تامه فوت را مشخص کند و سپس جواز دفن را بازپرس بدهد پس اگر این تشریفات رعایت نشود مباشر دفن یا مسبب آن به موجب این ماده محکوم می شود.اما بنظر می رسد عدم رعایت نظامات دولتی شامل مقررات شرعی کفن و دفن نیست. پس اگر شخصی مرده ای را بدون غسل و کفن و نماز میت و تلقین دفن کند مشمول ماده نیست.
مجازات جرم دفن غیر قانونی مرده
۵. مجازات مرتکب ۴ تا ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی است. درجه تعزیر جرم درجه ۷ بوده و در صلاحیت مستقیم دادگاه کیفری دو است.
۶. عنصر روانی جرم عمد است. مرتکب اولا باید بداند موضوع جرم انسان مرده است و ثانیا عامدا بدون رعایت مقررات دولتی جسد را دفن کند یا سبب دفن شود.
توصیه آخر
کمک گرفتن از وکلای مجرب هموکیل می تواند روند رسیدگی به پرونده شما را تسریع کرده و شما را به نتیجه مطلوب برساند.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
نظرات کاربران
منظور از قرار نظارت قضایی چیست؟
شکیبا کاظمی 1403/04/24
در این مقاله به تحقیق و قرار نظارت قضایی چیست می پردازیم و اینکه منظور از قرار نظارت قضایی چیست؟ و اینکه قرارهای نظارت قضایی شامل چه مواردی میشوند؟
استرداد مجرمین به کشور محل وقوع جرم
شکیبا کاظمی 1402/06/07
چه مجرمینی باید به کشور محل وقوع جرم بازگردانده شوند؟ مجرمینی که تبعه ی داخلی باشند و همچنین جرم اتفاقی باید در کشور خود شخص نیز جرم باشد . مجرمین جرم های سیاسی و نظامی را نمی شود استرداد کرد.
مجازات قتل شبه عمدی در حقوق ایران
محمد رضا محمدی 1402/06/14
مجازات قتل های شبه عمد شامل تعزیر و دیه می باشد . در مقالات قبلی با جرم قتل عمدی و مجازات های آن آشنا شدیم
نکات خاص مربوط به صدور قرار تامین کیفری
شکیبا کاظمی 1403/01/19
به موضوع نکات خاص مربوط به صدور قرار تامین کیفری در این پژوهش می پردازیم. در خصوص قرار تامین کیفری در سایر مقالات به طور مفصل توضیح داده ایم.
تظاهر به فعل حرام (بی حجابی)
میلاد کریمی 1402/03/01
جریحه دار کردن عفت عمومی از طریق تظاهر به فعل حرام (بی حجابی و ...) ،هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید
چه مقاماتی می توانند برای متهم قرار تامین کیفری صادر نمایند
شکیبا کاظمی 1403/01/27
موضوع این مقاله چه مقاماتی می توانند برای متهم قرار تامین کیفری صادر نمایند می باشد ، بازپرس،دادیار معاون دادستان و دادستان و قاضی اجرای احکام هم می توانند قرار تامین کیفری برای متهم صادره کنند.
قرارهای صادره از دادسرا
شکیبا کاظمی 1402/06/02
انواع قرارهای صادره از دادسرا به چهار دسته قرارمنع تعقیب ، قرار موقوفی تعقیب ، قرار ترک تعقیب و قرار برائت تقسیم می شود ، طبق ماه 270 ق.آ.د.م قرار منع و موقوفی تعقیب را فقط شاکی می تواند اعتراض کند.
ابلاغ الکترونیک و نشر آگهی در خصوص متهم
شکیبا کاظمی 1402/12/05
در این مقاله به تحقیق و بررسی ابلاغ الکترونیک و نشر آگهی در خصوص متهم می پردازیم.ابلاغ عبارت اطلاع رسانی به متهم و شاکی است که به روش های مختلف انجام می شود.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.