اعتراض در خصوص عدم پذیرش تابعیت

اعتراض در خصوص عدم پذیرش تابعیت

وحید نراقی پور

 اعتراض در خصوص عدم پذیرش تابعیت 

در این مقاله قصد داریم در مورد تابعیت، شرایط پذیرش تابعیت و مراحل آن همچنین اعتراض در مورد آن نیز صحبت کنیم.

 

مقدمه

در برخی مواقع ممکن است اشخاص تقاضای دریافت تابعیت کشور ایران را انجام دهند. به همین منظور این اشخاص باید یکسری مدارک و شرایطی که برای این درخواست لازم است فراهم نموده و به مراجع صالح ارائه دهند. بعد از ارائه مدارک به مراجع صالح ممکن است که با درخواست تابعیت وی موافقت نشود. در این مواقع اشخاص اعتراض خود را به این تصمیم در مراجع مربوطه ارسال می کنند. 

منظور از تابعیت چیست؟

وقتی از تابعیت صحبت می کنیم در واقع منظورمان نوعی از رابطه ای که شخص با دولت دارد مد نظر می باشد که این رابطه چه به صورت سیاسی یا معنوی یا حقوقی می تواند باشد. تابعیت ایرانی یعنی اشخاصی که در ایران ساکن هستند از تمامی امکانات و خدمات کشور ایران می توانند بهره مند شوند.

شرایط پذیرش تابعیت 

برای درخواست تابعیت اشخاص باید شرایطی داشته باشند از جمله این شرایط می توان به این موارد اشاره کرد:

1)داشتن حداقل 18 سال سن برای متقاضی 

2)نداشتن سابقه ی کیفری و جنایی در کشور های دیگر 

3)داشت حداقل 5 سال سابقه فعالیت شغلی در ایران 

4)نداشتن سابقه ی فرار از خدمت

پس متقاضیان می توانند در صورت داشتن شرایط گفته شده تقاضای اخذ تابعیت ایران را از مراجع مربوطه بنمایند. 

اگر در این زمینه به راهنمایی بیشتر
نیاز داریــد با ما در تـماس باشــید

مراحل دریافت تابعیت 

متقاضی تابعیت در اولین قدم باید به استانداری محل اقامت خود مراجعه و درخواست خود را بدین منظور ارائه دهد. بعد از بررسی درخواست متقاضی در دفتر امور مهاجرین خارجی و اتباع موضوع به کمیسیون ماده 3 نظام نامه ی تابعیت ارسال می شود که بعد از بررسی کمیسیون استعلامات لازم به وسیله ی پلیس صورت گیرد و در صورت تائید کمیسیون تصدیق نامه ای بدین منظور صادر می گردد. 

سپس متقاضی باید تقاضای خود را برای هیأت وزیران ارسال کند تا در آن جا نیز بررسی های لازم صورت گیرد. چنانچه بعد از بررسی و تائید هیأت وزیران از وی آزمونی تحت عنوان موضوعات قانون اساسی گرفته می شود و همچنین مراسم سوگند نیز برای او برگزار می شود. بعد از سپری شدن تمام این مراحل متقاضی مدارک خود را به وزارت خارجه ارائه می دهد که برای اخذ مدارک شناسایی به ثبت احوال مراجعه کند.

 

اعتراض به درخواست تابعیت 

در برخی مواقع با تقاضای متقاضی در خصوص پذیرش تابعیت موافقت نمی شود در این حالت اگر متقاضی شرایط لازم را برای اخذ تابعیت داشته باشد می تواند در مورد تصمیم عدم پذیرش تابعیت خود اعتراض کند بدین منظور باید دادخواست اعتراضی خود را یا خود یا به وسیله ی وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت در دیوان عدالت اداری مطرح کند.

اشخاصی که متقاض پذیرش تابعیت می باشند برای دریافت تابعیت خود به صورت قانونی و برای پیش بردن مراحل پذیرش تابعیت بهتر است از وکلای که در زمینه ی حقوقی تخصص دارند استفاده نمایند چرا که پذیرش تابعیت دارای ظرافت هایی می باشد که وکلای متخصص بر آن واقف اند. 

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان عزیز و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.