اعتراض به تخصیص سهمیه آرد نانوایی

اعتراض به تخصیص سهمیه آرد نانوایی

وحید نراقی پور

 اعتراض به تخصیص سهمیه آرد نانوایی  

همان طور که می دانیم برای تولید گندم و آرد محدودیت هایی وجود دارد . به همین جهت میزان آردی که به نانوایی ها برای تولید نان داده می شود باید کنترل شود . در واقع منظور از سهمیه بندی آرد تعیین میزان معیین آرد برای نانوایی ها به صورت ماهانه می باشد آن هم فقط نانوایی هایی که مجوز دارند . در این نوشتار به تخصیص آرد و همچنین نحوه اعتراض به آن صحبت می کنیم.

 

آیا سهمیه آرد الزامی است؟

با توجه به مقدمه ی گفته شده نانوایی هایی که دارای مجوز می باشند از سهمیه ی آرد برخورداند . این هم به دلیل آن است که تولید گندم و آرد در کشور محدودیت هایی دارد به همین دلیل سهمیه بندی آرد الزامی می باشد . البته در برخی موارد امکان فروش آرد به نانوایی ها به صورت آزاد نیز وجود دارد که چنان چه در این گونه موارد این مراکز تخلفاتی را انجام دهند و یا تخلفاتی مثل خام فروشی یا در اختیار قرار دادن آرد به دیگران به صورت غیر قانونی انجام دهند به همین جهت برای این که از این گونه تخلفات پیش گیری شود و همچنین فعالیت نانوایی ها کنترل شود سهمیه بندی آرد برای نانوایی ها صورت می گیرد .

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

مراکز عهده دار سهمیه آرد 

برای اینکه فعالیت های اصناف مختلف کنترل و بررسی بشود اتحادیه هایی برای این اصناف ایجاد شده که وظیفه ی این اتحادیه کنترل و بررسی فعالیت های اصناف می باشد و این اتحادیه ها با نظارت بر فعالیت های صنفی از کم کاری یا تخلفات در حوزه ی صنفی آن ها پیش گیری می کند . 

همچنین اتحادیه ها مکلف به تعیین ضوابط و مقرراتی به جهت اجرای صحیح وظایف خود می نماید . این اتحادیه ها برای فعالیت نانوایی ها به عنوان اتحادیه ی آرد و نان شناخته می شوند و از تکالیف مهم اتحادیه ی آرد و نان سهمیه بندی آرد برای نانوایی ها می باشد که میزان سهمیه ی هر نانوایی مطابق ظرفیت آن نانوایی و نانوایی های موجود در آن منطقه تعیین می شود .

در صورتی که اتحادیه ی آرد و نان برای نانوایی هایی سهمیه ی آرد را برای آن ها تعیین نکند در این صورت با توجه به الزامی بودن داشتن سهمیه ی آرد برای نانوایی هایی که مجوز دارند این نانوایی های می توانند به تصمیم اتحادیه اعتراض نمایند . 

اعتراض به تخصیص سهمیه آرد در دیوان عدالت اداری

همان گونه که گفته شد در برخی موارد اتحادیه ی آرد و نان برای بعضی از نانوایی هایی که مجوز هم دارند سهمیه ی آرد تعیین نمی کند یا اینکه سهمیه ی آرد آن ها به طور کامل داده نمی شود در این حالت متقاضی می تواند دادخواستی تنظیم و به اتحادیه ی آرد و نان ارائه دهد البته با توجه به تخصصی بودن این موضوع پیشنهاد می شود از وکلای متخصص در این زمینه مشورت گرفته شود . 

بعد از ارسال دادخواست به اتحادیه ، اتحادیه موضوع را بررسی کرده و چنانچه متقاضی همچنان به تصمیم اتحادیه معترض باشند و به نتیجه ی مطلوب خود نرسیده باشند می توانند از تصمیم اتحادیه در کمیسیون تجدید نظر اعتراض خود را مطرح نمایند . بعد از تصمیم کمیسیون چنانچه متقاضی همچنان به نتیجهی دلخواه خود نرسیده باشد این بار می تواند از تصمیم کمیسیون مربوطه در خصوص الزام به برقراری آرد یا پرداخت کامل آن در دیوان عدالت اداری طرح دعوا کنند . 

توصیه ی آخر 

به تمامی دوستان عزیز و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.