دیه اعضای داخلی بدن، بیضه، عانه و پستان
دیه اعضای داخلی بدن، بیضه، عانه و پستان
در این مقاله در خصوص دیه چندین عضو بدن بحث مانند بیضه در مردان و پستان در زنان از اعضای مهم بدن هستند که آسیب به آن ها گاهی خطرناک است. قانونگذار تمام فروض مربوط به آن ها را در قانون بیان نموده است.در خصوص آسیب به سایر اعضای داخلی و دیه ان ها مطالب مهمی در این مقاله بیان شده است و بهتر است که به توصیه ما برای همراه بودن با وکلای سایت هم وکیل که متخصص در زمینه های کیفری نیز هستند.عمل نمایید.
دیه قطع بیضه در مردان چقدر است؟
ماده ۶۶۵ قانون مجازات اسلامی در خصوص قطع بیضه میباشد که بیان نموده است اگر دو بیضه قطع بشوند باید جانی دیه کامل را به مجنی علیه بپردازد ولی اگر فقط بیضه چپ قطع شود باید جانی را به پرداخت دو سوم دیه کامل آن عضو محکوم نماییم اما اگر بیضه راست مجنی علیه قطع بشود در این صورت باید یک سوم دیه کامل را جانی بپردازد.
دیه قطع بیضه در خصوص خنثی چقدر است؟
اگر خنثی ملحق به مرد باشد دیه به قطع بیضهها چقدر است؟ در این صورت باید دیه ی آن مانند مجنی علیهی که مرد است محاسبه شود پس دیه ی چنین مجنی علیهی هم باید دیه کامل باشد ولی اگر خنثی ملحق به زن باشد یا خنثی مشکله باشد پس جانی باید ارش را به مجنی علیه بپردازد
دیه تورم در بیضهها چیست؟
اگر بیضهها در اثر ورود ضربه از طرف جانی یا در اثر تصادف و غیره متورم شود در صورتی که هر دو بیضه متورم شده چهل درصد دیه کامل آن عضو و تورم یک بیضه بیست درصد دیه کامل آن عضو است ذکر این نکته بسیار مهم است که تفاوتی ندارد که بیضه راست متورم شود یا بیضه چپ چرا که هر کدام که متورم شوند دیه ی مشخص دارند.
پرسش : دیه تورم مانع از حرکت در بیضه ها چقدر است؟
اگر آسیب وارد شده به مجنی علیه در حدی باشد که او نتواند حرکت کند پس هشتاد درصد دیه کامل آن عضو را باید حکم کنیم.
دیه جراحت بر کیسه بیضه ها چقدر است؟
جراحت بر کیسه ی بیضه مانند جراحت به تنه محسوب شده است و بین فقها اختلاف است که باید دیه کامل داشته باشد یا ارش. ولی قانونگذار قائل به پرداخت ارش در چنین مواردی شده است.
استخوان عانه کدام قسمت اعضای بدن است؟
بالای آلت تناسلی استخوان قرار دارد که محل روییدن موی بدن است که به این استخوان زهارهم میگویند .ماده ۶۶۸ قانون مجازات اسلامی بیان نموده است که به نسبت آسیب وارده به این استخوان جانی باید ارش بپردازد پزشکی قانونی چهار یا دو درصد دیه کامل آن عضو را برای چنین آسیبی در نظر میگیرد.
دیه قطع پستان چقدر است؟
پستان در بدن زنان عضو مهمی است که اگر قطع شود یا از بین برود موجب ازبین رفتن منافع بسیاری می شود .دیه قطع هر یک از پستانها نصف دیه کامل زن و اگر هر یک از پستانها از بین بروند دیه نسبت به مساحت از بین رفتن آن ها دیه کامل است. اگر پستان زنی قطع شود بالتبع موجب قطع شیر هم در او می گردد یا این که اگر به واسطه این آسیب، مجنی علیه زن دیگر نتواند شیر دهد یا شیر از او خارج نگردد و نقصهای این چنینی باید مطابق مواد ۶۶۹ و ۶۷۰ قانون مجازات اسلامی ارش پرداخت شود.
دیه طحال چقدر است؟
طحال در بزرگسال و طحال در کودکان نقش متفاوتی ایفا می نماید بنابراین اگر مجنی علیه بزرگسال باشد و طحال او آسیب ببیند پزشکان موظف به خروج این عضو از بدن مجنی علیه هستند چراکه پاره شدن این عضو در بدن بسیار خطرناک است و مرگ را در پی دارد میان فقها همچنان در این خصوص اختلاف است که موجب بروز اختلاف در رویه قضایی هم شده است .به اعتقاد برخی از قضات باید در صورت آسیب در طحال ارش از جانی دریافت شود ولی برخی دیگر از قضات معتقدند که این عضو اگر آسیب ببیند باید جانی دیه کامل آن را بپردازد که یک رای وحدت رویه در خصوص طحال هم صادر شده است که بیان مینمود که برای آسیب به طحال باید ارش تعیین بشود .
اعضای رئیس و غیر رئیس در بدن کدامند؟
معده ،روده ،کلیه در صورت آسیب، سابقاً ارش داشتند ولی در ماده ۵۶۳ قانون مجازات اسلامی بیان شده است که اگر عضوی که از بین رفته است فرد باشد باید دیه کامل را برای آن محاسبه نمود ولی اگر عضو از جمله اعضای بدن باشد که دوتایی است یعنی زوج باشد مانند دو کلیه در این صورت به هر یک از اعضای زوج اگر آسیب برسد نصف دیه کامل باید محاسبه گردد. اعضای رئیس اعضایی هستند که در بدن زوج هستند مثل چشم و کلیه اما اعضای غیر رئیسه مثل طحال هستند و تعداد آنها فرد است اعضای رئیس اگر آسیب ببینند جانی باید دیه کامل بپردازد اما آسیب به اعضای غیر رئیس در بدن، منجر به محکوم شدن جانی به پرداخت ارش است.
دیه یا ارش کیسه صفرا یا آپاندیس چیست؟
ماده ۵۶۳ قانون مجازات اسلامی بیان نموده است که در این دو مورد باید دیه کامل به مجنی علیه پرداخت بشود و برای چنین آسیبی ارش قرار نداده است.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.