اعتراض در خصوص عدم اجرای آیین نامه طبقه بندی مشاغل معلمان
اعتراض در خصوص عدم اجرای آیین نامه طبقه بندی مشاغل معلمان
طبق ضوابط آیین نامه ی اجرایی در خصوص طبقه بندی مشاغل راجع به معلمان کشور، مسئولیت ها و شرایط مشاغل معلمان احراز و تعریف شده است، اگر این آیین نامه اجرا نگردید و یا مورد اشکال بود حال معلمان باید چکار کنند؟به موضوع اعتراض در خصوص عدم اجرای آیین نامه طبقه بندی مشاغل معلمان در این پژوهش می پردازیم.
مقدمه طبقه بندی شغل ها
طبقه بندی شغل ها بر اساس جزئیاتی می باشد از قبیل توانمد بودن افراد در آن شغل، تحصیلات مورد نیاز اشخاص در آن شغل، مسئولیت پذیری اشخاص در خصوص آن شغل، انتظاراتی که در خصوص آن شغل مورد تائید است، حوزه کاری اشخاص و میزان حقوق پرداختی تعیین می شود.
طبقه بندی مشاغل به منظور تقسیم بندی این شغل ها در سازمان های مربوطه از بالا ترین تا پایین ترین سطح شغلی مطابق تخصص، مهارت، اهمیت و وظایف می باشد و همه ی افرادی که در آن سازمان مشغول به کار می باشند بر اساس میزان تخصص، تجربه تحصیل و سابقه ی کار در جایگاه های مخصوص به آن کار دسته بندی می شوند. از همین رو مقدار حقوق اشخاص در پایه های مختلف متفاوت می باشد و اشخاصی که در یک پایه و تخصص هستند حقوق یکسانی دریافت می کنند.
طبقه بندی شغل معلمان
مطابق ضوابط آیین نامه ی اجرایی در خصوص طبقه بندی مشاغل راجع به معلمان کشور تکالیف آن ها به علاوه ی شرایط و مسئولیت های مشاغل معلمان احراز و تعریف شده و تمامی پست های قابل تخصیص را می توان به این صورت نام برد:
1)از پست های بسیار مهم آموزگار می باشد.
2)پست دبیری
3)پست هنر آموزی
4)پست مربی امور تربیتی در مدارس
5)پست مشاور برای واحد های آموزشی
6)پست مربی بهداشت یا مراقبت از سلامت
7)پست مدیر واحد آموزشی
8)از پست های دیگر این مشاغل می توان به کارمندان در وزارت آموزش و پرورش چه به صورت پیمانی یا رسمی که با قرارداد تمام وقت در یکی از مشاغل طبقه بندی شده ی معلمان مشغول به انجام وظیفه می باشد.
در طرح طبقه بندی مشاغل معلمان اگر هنرمندانی در یکی از این مشاغل مشغول به کار باشند در صورت
رعایت مقررات زیر طرح طبقه بندی مشاغل هنرمندان کشور را شامل می شوند:
1)اگر اشتغال به تدریس دارند مکلف اند هر هفته مطابق ضوابط معیین شده مقدار ساعتی که در هفته تدریس می کنند بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور باشد.
2)شخص در رشته ی هنری ای که مشغول به تدریس می باشد آن رشته ی هنری باید هماند رشته ای باشد که شخص در آن کسب درجه ی هنری را دریافت نموده است. یعنی فرد اگر در یک رشته هنری از مراجع ذی صلاح موفق به کسب درجه ای شود در همان رشته که موفقیت کسب کرده تدریس نماید.
همه ی معلمانی که مطابق با امتیازات کسب شده از معیار های گفته شده ی بالا مطابق مقررات با رعایت ترتیب در اولویت و شایستگی های عمومی یا تخصصی، یا اولویت های میان تجربه و یا اولویت های حرفه ای طبقه بندی می شوند. البته این طبقه بندی ای که برای معلمان در نظر گرفته شده قابل اعتراض به وسیله ی معلمان می باشد چراکه چنانچه بر خلاف مقررات قانونی یا اجرای آیین نامه و قوانین مصوب اگر این اوئلویت بندی در هر یک از موارد گفته شده اختلالی در رطبه بندی معلمان ایجاد کند وی می تواند شکایت خود را در این خصوص در دیوان عدالت اداری مطرح نماید.
اعتراض به طبقه بندی معلمان در دیوان عدالت اداری
به دلیل تخصصی بودن این موضوع همچنین عدم آشنایی لازم از ضوابط رتبه بندی و قوانین مربوط به آن اقدام اشخاص به تنهایی علاوه بر طولانی شدن پیگیری پرونده آن ها گاهاً ممکن است به نتیجه ی مطلوبی نیز دست نیابد.
اما بهره مندی از گروه وکلای هم وکیل متخصص در این زمینه به دلیل اشراف کامل به ظرافت های اولویت بندی و رتبه بندی معلمان و تسلط کامل بر مقررات قانونی آن همچنین با داشتن پرونده های مشابه بسیار علاوه بر تسریع روند پرونده کمک شایانی به به موکلین به جهت احقاق حق خود می نماید . چرا که دستورالعمل های اجرایی تأمین اجتماعی و اداره کار همچنین قوانین استخدامی کشور بسیار خاص و پیچیده بوده و تخصص و تجربه ی گروه وکلای هم وکیل در دعاوی دیوان عدالت اداری بهترین انتخاب برای این گونه پرونده ها می باشد.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با گروه وکلای هم وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید تا از تضیع حق خود در این خصوص جلوگیری کنید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.