وکیل بانکی

وکیل بانکی

دپارتمان هموکیل

وکیل بانکی

  امروزه همه اشخاص به نوعی با خدمات مختلف بانکی سر و کار دارند. از افتتاح حساب و نقل و انتقال پول و انواع تسهیلات و وام های بانکی تا سایر خدماتی که بانک ارائه می کند ممکن است نیازمند مداخله های یک وکیل متخصص درامور قانونی باشد. مجموعه هم وکیل جمعی از وکلای متخصص بانکی را گرد هم آورده تا بصورت تخصصی خدمات حقوقی حوزه بانکی را به شما ارائه دهد.

 

مقدمه وکیل بانکی

امروزه با پیشرفت جوامع بانک ها به عنوان بخش بزرگی از ارایه کنندگان خدمات مالی به یک نهاد ضروری و لازم برای اشخاص تبدیل شده اند و تقریبا شخصی وجود ندارد که به نوعی نیازمند دریافت خدمات بانکی نباشد . نظر به ضرورت استفاده اشخاص از خدمات بانکی گاهی اشخاص به دلیل محدودیت هایی نظیرعدم امکان حضور در بانک ها به واسطه مشغله زیاد یا ترجیحات دیگر یا در خارج از ایران بودن جهت انجام امور اداری خود نیز نیازمند وکیل بانکی می باشند و یا به دلیل وجود اختلافات و تنازعات و دعاوی بانکی میان اشخاص با بانک ها در مورد خدمات مالی بانک ها نیازمند استفاده از وکیل بانکی می باشند. در این نوشته در خصوص وکیل نوع دوم یعنی وکیل بانکی در امور دعاوی بانکی مطالبی جهت راهنمایی ارایه می گردد. امید است این نوشته کمک و راهنمای مفیدی برای اشخاص در انتخاب و بهره مندی از خدمات وکیل بانکی باشد.

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

 

در سایت هموکیل مقاله های متعددی در حوزه بانکی به رشته تحریر درآمده است که می توان به مقاله های شکایت ضامن از وام گیرنده به دلیل عدم پرداخت اقساط وام بانکی، وصیت نامه در امور بانکی، ارث در امور بانکی،  وکالت در امور بانکی، وام جعاله بانک مسکن، انواع سپرده های بانکی، اخذ وام بانکی از طریق اسناد مجعول، کلاهبرداری از طریق کشاندن پای عابر بانک، دستور عدم پرداخت چک به بانک، علت ممنوع الخروجی بدهکاران بانکی و  الزام به رفع اثر از چک های برگشتی توسط بانک ها دولتی  اشاره کرد.

تعریف وکیل بانکی

با توجه به توضیحات بخش مقدمه  وکیل بانکی در معنای خاص (به معنی وکیل بانکی متخصص در امور دعاوی بانکی) کسی است که آشنایی کامل و کافی به مقررات و قوانین خاص بانکی و مقررات و قوانین عام مورد استفاده در دعاوی بانکی دارد و در کنار این دانش تجربه عملی و اجرایی کافی در دعاوی مختلف بانکی دارد و با استفاده از دانش تخصصی خود و تجربه گرانقدری که با انجام مکرر وکالت دردعاوی بانکی دارد به عنوان وکیل بانکی شناخته می شود و به طور تخصصی در حوزه دعاوی بانکی به فعالیت می پردازد. 

ویژگی های وکیل بانکی

1-ویژگی های اختصاصی وکیل امور بانکی 

1-1- آشنایی و تسلط وکیل امور بانکی بر قوانین بانکی

مهمترین ویژگی یک وکیل بانکی که او را از سایر وکلا در حوزه های دیگر متمایز می کند و موجب انتصاب لقب وکیل بانکی به او می شود تسلط و احاطه علمی به قوانین و مقررات بسیار زیاد و پراکنده در حوزه دعاوی بانکی است . از سوی دیگر مقررات حاکم بر دعاوی بانکی به جهت پویا بودن حوزه فعالیت های مالی دائما در حال تغییر است و این تغییرات دائمی باعث می شود وکیل بانکی نیازمند به روزرسانی همیشگی دانش خود در دعاوی بانکی باشد.

1-2-تسلط  وکیل امور بانکی بر قوانین عام مورد نیاز در دعاوی بانکی

 علاوه بر دانش و تسلط وکیل بانکی بر قوانین خاص حاکم بر دعاوی بانکی  یک وکیل بانکی می بایست به مقررات و قوانین عام ناظر بر دعاوی بانکی از جمله قانون مدنی و قانون تجارت و غیره تسلط کافی داشته باشد تا وکیل بانکی از جمع مقررات و قوانین عام و خاص دانش لازم برای استفاده در دعاوی ملکی را داشته باشد.

1-3-تجربه عملی و اجرایی وکیل امور بانکی در دعاوی بانکی

هر چند که داشتن دانش و تسلط کافی بر قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی بانکی برای یک وکیل بانکی شرط لازم است اما کافی نیست. در کنار این دانش ویژگی دیگری که در فن وکالت در دعاوی بانکی توسط وکیل بانکی بسیار ضرورت دارد تجربه ی یک وکیل بانکی است که همچون گوهری گرانبها در حل پیچیدگی های دعاوی بانکی برای یک وکیل بانکی متخصص بسیار کارگشا خواهد بود.

 

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

2-ویژگی های عمومی وکیل امور بانکی

2-1-تعهد  یک وکیل بانکی

از ویژگی های عام یک وکیل خوب تعهد است که یک وکیل بانکی نیز در دعاوی بانکی باید از این ویژگی بهره مند باشد. یک وکیل بانکی علاوه بر ویژگی های اختصاصی باید ویژگی های عمومی مورد نیاز در وکالت حرفه ای نظیر تعهد را داشته باشد. تعهد یک وکیل بانکی به معنی رفتار دلسوزانه و مسیئولیت پذیری او در انجام وظایف است که در قسمت وظایف وکیل بانکی در دعاوی بانکی مطرح گردیده است.

 

2-2-امانتداری یک وکیل بانکی

امانتداری ذات اقدام یک نماینده از جمله وکیل است که قطعا وکیل بانکی نیز به سبب اطلاع از موضوعاتی که جنبه شخصی و محرمانه دارد ملزم به رعایت امانتداری نسبت به تمامی اشخاص و در تمامی موضوعات است. گاهی یک وکیل به جهت دسترسی به اسناد و مدارکی که در دعاوی بانکی ارائه می گردد از موضوعاتی آگاه می شود که رعایت امانتداری نسبت به آنها لازم و ضروری است.

2-3-جدیت و پیگیری و ممارست یک وکیل بانکی

یکی دیگر از ویژگی های یک وکیل خوب که یک وکیل بانکی هم باید در دعاوی بانکی این ویژگی ها را به کار گیرد جدیت در موضوع و پیگیری مداوم و مستمر در دعاوی بانکی و ممارست و خستگی ناپذیری در کشاکش پیچیدگی های دعاوی بانکی است که اخذ نتیجه مطلوب را برای وکیل بانکی نیز با احتمال بیشتری روبرو می سازد.

2-4-نقش وکیل حوزه بانکی در آشنایی با روند رسیدگی محاکم

وکیل متبحر میبایست با نحوه رسیدگی و روند جریان یک پرونده در دادگاه یا هر نوع مرجع رسیدگی آشنایی داشته باشد تا بتواند پرونده را در مسیر درست و مناسب قرار دهد و مانع انحراف پرونده از مسیر صحیح گردد.

2-5-سرعت عمل وکیل حوزه بانکی

یکی از بهترین ویژگی های وکیل سرعت عمل در اقدامات لازم و جلوگیری از هر گونه تعلل و اتلاف وقت است . اما این مهم نباید باعث کاهش کیفیت اقدامات مورد نیاز و عجله غیرضروری گردد و در جای مناسب باید زمان کافی صرف موضوع گردد.

 

وظایف وکیل بانکی

وظایف وکیل بانکی به چهار دسته گردآوری اسناد و مدارک و اطلاعات کافی ، بررسی و تحلیل صحیح اطلاعات و اسناد ، طرح یا دفاع مناسب در دعاوی بانکی و  اقدامات عملی تخصصی تقسیم می شود .

1-گردآوری اسناد و مدارک و اطلاعات کافی 

2-بررسی و تحلیل صحیح اطلاعات و اسناد 

3- طرح یا دفاع مناسب در دعاوی بانکی

4- اقدامات عملی تخصصی

 

1-گردآوری اسناد و مدارک و اطلاعات کافی 

جمع آوری اطلاعات کافی در دعوای بانکی توسط وکیل بانکی و تحقیق کافی در خصوص اسناد و مدارک قابل استناد  از وظایف یک وکیل بانکی است .نکته اینجاست که در دعاوی بانکی استفاده از اطلاعات لازم و به کارگیری این مدارک و مستندات یک امر بسیار فنی و تخصصی است که پیش از هر نوع اقدامی توسط وکیل بانکی میبایست به نحو کافی و مناسب اطلاعات و اسناد لازم تدارک گردد. 

 

2-بررسی و تحلیل صحیح اطلاعات و اسناد 

پس از جمع آوری اطلاعات و مدارک و مستندات لازم وکیل بانکی وظیفه دارد با بکارگیری دانش و تجربه خود در دعاوی ملکی بررسی و تحلیل صحیحی در خصوص این اطلاعات و اسناد به عمل آورد و از جمیع داده هایی که در اختیار وکیل بانکی است به تحلیل مناسبی دست یابد. 

3- طرح یا دفاع مناسب در دعاوی بانکی

گفتیم که وکیل بانکی ابتدا وظیفه گردآوری اطلاعات و اسناد و مدارک و سپس تحلیل و بررسی صحیح آنها را دارد. اکنون اضافه می کنیم که پس از انجام وظایف فوق توسط وکیل بانکی چنانچه موضوع آماده طرح دعوای بانکی باشد یا تدارک لازم برای دفاع در دعوای بانکی توسط وکیل بانکی آماده باشد زمان طرح یک دعوای صحیح قانونی در موضوع دعاوی بانکی توسط وکیل بانکی است و یا چنانچه دعوای بانکی بر علیه شخص یا اشخاصی در جریان است اکنون وکیل بانکی دفاع مناسب را در این دعوای بانکی به عمل خواهد آورد.

4- اقدامات عملی تخصصی

در کنار تمامی وظایف بالا وکیل بانکی یک وظیفه مهم دارد که از جهت تخصصی بودن دعاوی بانکی ممکن است در سایر دعاوی چنین اقداماتی نیاز نباشد. از جمله این اقدامات مراودات و جلسات حقوقی با اشخاص ذی سمت در بانک است و یا گاهی مراجعات به بانک ها اعم از شعبات و مراکز اداری و ستادی را می طلبد که از جمله وظایف مهم یک وکیل بانکی در دعاوی بانکی در کنار سایر وظایف است. جنبه تخصصی این اقدامات صرفا حضور و مراجعه در این جلسات نیست بلکه دانش و تخصص وکیل بانکی و تجربه اوست در این اقدامات برگ برنده ای است که اشخاص عموما فاقد آن هستند.

 

اگر در این زمینه به راهنمایی بیشتر
نیاز داریــد با ما در تـماس باشــید

تعریف دعاوی بانکی

در یک تعریف ساده دعاوی بانکی هر نوع اختلاف میان بانک با سایر اشخاص اعم از بانک یا غیر بانک است که قابل طرح در هر مرجع قانونی اعم از دادگاه است یا قبلا در مراجع قانونی طرح و در حال رسیدگی است یا رسیدگی به آن خاتمه یافته است.

نکته مهم در این تعریف وجود حداقل یک بانک به عنوان یکی از طرفین اختلاف در دعاوی بانکی است. پس گاهی ممکن است طرفین یک دعوای بانکی هر دو شخصیت حقوقی بانک باشند.

قوانین و مقررات اصلی حاکم بر دعاوی بانکی

به طور کلی از حیث مرجع تصویب کننده مقررات حاکم بر دعاوی بانکی را به سه دسته کلی می توان تقسیم نمود که تفکیک این موضوع در دعاوی و اختلافات بانکی و تعیین قانون حاکم و مرجعصالح و نحوه کار وکیل بانکی بسیار تعیین کننده است.

1-مصوبات مجلس شورای اسلامی در دعاوی بانکی

قوانین اصلی و مرجع در حوزه پولی و بانکی مانند قانون پولی و بانکی کشور، قانون عمليات بانکی بدون ربا، لایحه قانونی اداره امور بانک ها، قانون اجازه تاسیس بانک های غیردولتی، قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی که عمدتا مصوب مجلس شورای اسلامی هستند.

2-مصوبات شورای پول و اعتبار در دعاوی بانکی

شورای پول و اعتبار به موجب صلاحیت قانونی خود تا کنون آیین نامه ها و دستور العمل ها و مقررات متعددی را به تصویب رسانده که از آن جمله می توان به 

مقررات پيشگيری از پول‌شويی در مؤسسات مالی 

آیین‌نامه نحوه تأسیس، فعالیت و انحلال دفاتر نمایندگی بانک‌های خارجی در کشور 

آيين نامه ورود و صدور فلزات گران‌بها

ضوابط اجرایی آیین‌نامه ورود و صدور فلزات گران‌بها

مقررات ناظر بر تاسیس و شیوه فعالیت موسسه های اعتباری غیربانکی 

دستورالعمل اجرايی گواهی سپرده مدت دار ويژه سرمايه گذاری عام و خاص 

دستورالعمل اجرائی عمليات پولی و بانكی در مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ايران 

آيين نامه صدور ضمانتنامه و ظهر نويسی از سوی بانک‌ها 

ضوابط صدور کارت پرداخت 

انتقال سپرده‌های سرمايه‌گذاری بلندمدت 

تغيير روش ثبت عقود اسلامي از روش نقدی به تعهدی 

صدور ضمانت‌نامه از محل حساب ذخيره ارزی 

اختيار تعيين حداقل مبلغ حساب پس انداز قرض الحسنه و حساب سپرده سرمايه گذاری کوتاه مدت توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری 

آیین نامه مربوط به سرمایه پایه بانک ها و موسسات اعتباری 

آیین نامه کفایت سرمایه 

آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان 

آیین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط 

اصلاح آيين نامه تسهيلات و تعهدات کلان 

نحوه دريافت کارمزد قرض‌الحسنه اعطايی بانک‌ها و چگونگی اعطای تسهيلات قرض الحسنه از محل وجوه اداره شده

و بسیاری از مقررات دیگر اشاره کرد که بخشی از آن ها در دعاوی بانکی کاربرد دارد و لازم است وکیل بانکی از آنها مطلع باشد

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

3-بخشنامه های بانک مرکزی در دعاوی بانکی 

بخش نامه های بسیار متعددی تا کنون حسب وظیفه قانونی بانک مرکزی صادر گردیده که بعضی از این بخشنامه ها در دعاوی بانکی نیز لازم الرعایه است و یک وکیل بانکی می بایست از آنها اطلاع داشته باشد. از آنجا که گاهی بخشنامه های بانکی به سرعت تغییر می کنند و یا بصورت کلی یا جزئی ابطال می شوند آگاهی و به روز بودن وکیل بانکی در خصوص بخشنامه های معتبر حائز اهمیت است.

4- مصوبات سایر مراجع  در خصوص دعاوی بانکی

مراجعی از قبیل شورای انقلاب و هیات وزیران نیز مصوباتی از جمله  قانون ملی شدن بانکها و ‌لایحه قانونی اداره امور بانکها و آیین نامه اجرایی ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و غیره را به تصویب رسانده اند که لازم الرعایه است و در دعاوی بانکی کاربرد دارد و لازم است وکیل بانکی اینگونه مقررات را بداند.

انواع دعاوی بانکی

1-دعاوی بانک علیه بانک دیگر

گاهی اختلاف بانکی میان دو یا چند بانک حاصل می شود که در مواردیا از جمله جایی که هر دو بانک ایرانی باشند قابل پیگیری و حل و فصل از طریق بانک مرکزی است و در مواردی نیازمند طرح دعوی در دادگاه است که در هر صورت به طور معمول در دعاوی و پروندهای بانکی بانک ها علیه یکدیگر از وکلای زبده بانکی استفاده می شود. اختلافات و دعاوی بانک ها با یکدیگر در سطح بین المللی و میان بانک های دویا چند کشور مختلف نیز به وجود می آید که در این موارد از وکیل بین المللی بانکی استفاده می شود.

2-دعاوی بانک علیه اشخاص دیگر

در مواردی بانک ها جهت احقاق حق خود نسبت به تعهدات اشخاص به بانک نیازمند طرح دعاوی بانکی در مراجع ذیصلاح به وسیله وکیل بانکی هستند . از مهم ترین دعاوی بانکی که بانک علیه اشخاص مطرح می کند دعوای مطالبه طلب علیه مشتری بانک  ، تقاضای اجراییه از اجرای ثبت ، دعوای مطالبه وجه چک یا سفته ، الزام به انجام تعهدات مانند الزام به رهن دادن وثائق ملکی برای وصول طلب بانک ، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک مورد وثیقه به نام بانک ، دعوای بانک علیه اشخاص تحت عناوین ورود ثالث یا جلب ثالث و یا دعوای تقابل و دعوای مربوط به ضمانت نامه ها یا اعتبارات اسنادی است که بانک ها در صورت عدم انجام تعهدات قراردادی از جانب دریافت کنندگان وام یا ضامنین می توانند در دادگاه ها طرح کنند. برخی دعاوی کیفری و عناوین مجرمانه که بانک ها باید علیه اشخاص اعلام جرم نمایند نیز از جمله دعاوی بانک علیه اشخاص است که توسط وکیل بانکی قابل انجام است .

 

3- دعاوی اشخاص علیه بانک 

گاهی اشخاص در مراودات و معاملات خود با بانک متضرر می گردند و چاره کار را در طرح دعاوی بانکی می بینند و در نتیجه مشاوره با وکیل بانکی صلاح کار در طرح دعاوی بانکی است. دعاوی از قبیل الزام به فک رهن و الزام به ارائه مفاصای وام و استرداد اسناد و ابطال قرارداد یا شروط آن و ابطال اجرائیه ثبتی یا عملیات اجرایی و سو استفاده از معاملات دولتی از جمله دعاوی اشخاص علیه بانک ها است که بسته به مورد تشخیص طرح دعوای بانکی صحیح از جمله مهارت های وکیل بانکی است.

اهمیت وکیل بانکی

با مطالعه موارد بالا و در صورت مواجه بودن با مشکلات حقوقی مرتبط با بانک مشخص می گردد موضاعات مشمول دعاوی بانکی از جمله امور تخصصی هستند و احقاق در مورد آنها با مسائل مهم و پیچیده ای همراه است که هر چه بیشتر نقش پر اهمیت یک وکیل بانکی را در دعاوی بانکی برجسته می سازد. طرح صحیح موضوع و اتخاذ تدابیر مناسب حقوقی با ارائه راهکار های مناسب تویط وکیل بانکی ناشی از اهمیت وکیل بانکی در دعاوی بانکی است و استفاده از وکیل بانکی در این موضوعات تضمین وسیله مناسب دستیابی به حق است. 

هزینه وکیل بانکی 

با توجه به اینکه دعاوی بانکی بسیار تخصصی هستند و با کمبود وکیل بانکی متخصص مواجه هستیم و از سوی دیگر گاهی موضوعات دعاوی بانکی از ارزش مالی بالایی برخوردار هستند ممکن است اینگونه تصور شود که هزینه وکیل بانکی بسیار بالا است. اما این یک باور غلط عمومی در جوامع تخصصی است که پرداخت هزینه برای دریافت خدمات تخصصی گران است و به لحاظ غلبه فرهنگ سنتی بعضی اشخاص تمایل دارند خود عهده دار انجام امور شوند. اما باید دانست اولا استفاده از خدمات حقوقی وکیل بانکی در دعاوی بانکی در مجموعه هموکیل با هزینه های کم و بسیار مناسب قابل انجام است و همچنین هزینه وکیل بانکی در مقابل دستاوردی که در نتیجه تلاش یک وکیل بانکی برای اشخاص به دست می آید بسیار ناچیز است.

بهترین وکیل بانکی در تهران 

از آنجا که بیشترین حجم دعاوی بانکی در تهران مطرح است ، ضرورت استفاده از بهترین وکیل بانکی تهران باعث شده تا ویژگی های باعث تمایز این وکیل بانکی باشد. بهترین وکیل تهران کسی است که تجربه بالا با بهترین نتایج ممکن در دعاوی بانکی  تهران را داشته باشد و بطور اختصاصی به عنوان بهترین وکیل بانکی تهران شناخته شده باشد و تسلط او بر مراجع رسیدگی در تهران و مقررات و قواعد ناظر بر دعاوی بانکی آشکار باشد. این وکیل بانکی با تمرکز بر دعاوی بانکی صرفا در تهران نتیجه بهتری را برای اشخاص رقم خواهد زد.

بهترین وکیل بانکی در غرب تهران

گفتیم که بهترین وکیل بانکی تهران میبایست از تجربه بالایی برخوردار باشد. مجموعه هموکیل در غرب تهران امکاناتی را فراهم آورده تا شما به بهترین وکیل بانکی در غرب تهران دسترسی داشته باشید و با استفاده از مشورت و تجارب و تلاش های بهترین وکیل بانکی غرب تهران در دعاوی بانکی خود در سریعترین زمان بزرگترین تاثیر را ببینید. 

سوالات مربوط به وکیل بانکی

آیا ملکی که در رهن بانک بوده و بانک آن را به مالکیت خود درآورده است قابل بازگشت هست؟ 

بطور کلی در موارد زیادی ملکی که در راستای بدهی اشخاص به بانک به تملک بانک درآمده است و یا حتی بانک آن را به اشخاص ثالث منتقل نموده است قابل بازگشت است که بسته مورد و با بررسی توسط وکیل بانکی ارائه راهکار دقیق میسر است. 

پس از پرداخت اقساط یک وام بانکی و تصفیه با بانک متوجه شده ام بانکی مبلغی اضافه تر از اینجانب دریافت نموده است، آیا مبلغ اضافی قابل مطالبه است ؟ 

بله، در صورتی که ظن قوی وجود دارد که مبلغی بیشتر از مبالغ قانونی توسط بانک دریافت شده است موضوع قابل مطالبه از مرجع قضایی است و بطور معمول با تعیین کارشناس رسمی دادگستری نظر کارشناس در خصوص مبالغ اخذ شده دریافت می گردد و و مرجع قضایی چنانچه حکم به پرداخت مازاد دریافتی علیه بانک صادر کند، حکم صادره پس از قطعیت بانک را ملزم به اجرای آن می نماید. 

در صورتی که بانک برخلاف مصوبات شورای پول و اعتبار اقدام به درج سود مازاد نماید تکلیف چیست ؟ 

در این خصوص باید گفت که برخی از دادگاه ها با توجه به ماده ۱۰ قانون مدنی درج سود بانکی حتی بیشتر از آن چیزی را که شورای پول و اعتبار مصوب نموده است را نافذ و قانونی می دانستند و برخی دیگر از دادگاه ها با توجه به اینکه مصوبات شورای پول و اعتبار را در حکم قواعد امره می دانستند که امکان توافق و تراضی مازاد بر آن امکان پذیر نیست و در صورت طرح دعوی از سوی متقاضی حکم بر بطلان چنین رایی را صادر می نمودند به جهت تشتت آرا دیوان عالی کشور طی رای وحدت رویه به شماره ۹۹/۲۲ درج سود توسط بانک ها را بر خلاف مقرارت آمره دانسته است .

در صورتی که بانک ها اقدام به درج سود بانکی مازاد بر مصوبات شورای پول و اعتبار در قرارداد های خود نمایند خواهان چه دعوایی را می بایست در محاکم مطرح کند ؟

در صورتی که وام گیرنده هنوز اقساط بانک را پرداخت ننموده است می بایست اقدام به طرح دعوی با خواسته بطلان شرط سود مازاد بر مصوبات شورای پول اعتبار را در دادگاه صالح مطرح کند . ولی در صورتی که اقدام به پرداخت اقساط نموده و وجهه اضافه نسبت به مصوبات شورای پول و اعتبار پرداخت نموده است علاوه بر خواسته بطلان شرط می بایست اقدام به طرح دعوی مطالبه اضافه دریافتی برخلاف نرخ مصوب شورای پول و اعتبار نماید .

در صورتی که مشتری بابت دریافت تسهیلات ملک در رهن بانک گذاشته باشد و در قرارداد بین بانک و مشتری،بانک اقدام به درج شرط سود مازاد بر مصوبات شورای پول اعتبار نموده باشد و به جهت عدم پرداخت اقساط وام بانک اقدام به فروش ملک از طریق اجرای ثبت نموده باشد بر علیه بانک چه دعوی حقوقی می بایست صورت پذیرد ؟

در خصوص رای وحدت رویه ای که در بالا به آن اشاره شد بعضی از دادگاه ها بر این عقیده هستند که رای وحدت رویه فوق ناظر بر وام هایی است که تسویه نشده است و در خصوص وام هایی که تسویه شده و مدت طولانی از آن گذشته است دیگر امکان طرح دعوی بر علیه بانک وجود ندارد از طرفی می توان در مقابل چنین استدلالی بیان نمود دیوان عالی کشور با صدور رای وحدت رویه اقدام به قانون گذاری نمی نماید که بگوییم اثر رای وحدت رویه ناظر بر آینده است در واقع در رای وحدت رویه قضات دیوان عالی کشور برداشت درست از قانون را بیان می کنند و به همین خاطر در خصوص وام های تسویه شده نیز رای وحدت رویه فوق قابلیت استناد را دارد اما در خصوص پرسش فوق خواهان می بایست اقدام به طرح دعوی بطلان شرط و بطلان عملیات اجرایی اداره ثبت در دادگاه نماید .

در صورتی که فردی برعلیه بانک قصد اقامه دعوی داشته باشد دعوی خود را می بایست به طرفیت شعبه بانک اقامه نماید یا شعبه مرکز بانک ؟

در این خصوص باید گفت به تبصره ماده ۷۵ و ذیل ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی امکان طرح دعوی به طرفیت شعب بانک ها وجود دارد.

 

اگر در این زمینه به راهنمایی بیشتر
نیاز داریــد با ما در تـماس باشــید

جمع بندی در خصوص وکیل بانکی

با توجه به تمامی موارد گفته شده در خصوص وکیل بانکی و دعاوی بانکی مجموعه هموکیل با زیرساخت بسیار وسیع و گسترده شرایطی را فراهم آورده تا از مشاوره چندین وکیل بانکی حرفه ای در دعاوی بانکی با راحت ترین طریقه های دسترسی و صرف کمترین هزینه بهره جسته و در صورت نیاز همراه حقوقی شما در دعاوی بانکی باشند تا با اطمینان خاطر در نهایت آرامش شما بهترین نتیجه توسط وکلای بانکی حرفه ای مجوعه هموکیل را کسب کنید. پس اگر احتیاج به دریافت مشاوره در این خصوص را دارید هم اکنون از طریق لینک بالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید.