تخلفات صنفی تعزیرات حکومتی
تخلفات صنفی تعزیرات حکومتی
احتکار، کم فروشی، گران فروشی، تقلب و عرضه خارج از شبکه از جمله تخلفات صنفی تعزیرات حکومتی می باشند. گاهی افرادی که در اصناف از جمله تولیدی، خدماتی، فنی قرار دارند مرتکب تخلفات صنفی می شوند که مطابق ماده 4 نظام صنفی این افراد معمولاً افرادی هستند که فعالیت آن ها از یک نوع می باشد که این تخلفات در پایین ذکر شده اند، البته در صورت حکم تعزیرات می توان به آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی اعتراض کرد.
احتکار چیست؟
احتکار یعنی انبار کردن و نگهداری کالایی که به صورت عمده می باشد و با نیاز جامعه از عرضه آن جلوگیری شود. این اقدام به جهت نیاز شدید جامعه به آن کالا و با قصد گران فروشی انجام می شود . البته ضرورت این عرضه به وسیله ی سازمان نظارت و بازرسی صورت می گیرد و اگر شخصی اقدام به احتکار کالایی نماید جریمه هایی را برای وی بر اساس دفعات تکرار در نظر می گیرد از جمله این جریمه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1)محتکر را الزام به فروش کالای احتکار شده می کند به علاوه ی 50 % قیمت کالای احتکار شده به عنوان جریمه ی نقدی.
2)محتکر را الزام به فروش کالای احتکار شده به علاوه ی دو برابر قیمت کالا به عنوان جریمه ی نقدی (معمولاً در این گونه موارد در محل کسب محتکر پارچه ای تحت عنوان تخلف صنفی نصب می نمایند.)
3)علاوه بر الزام محتکر به فروش کالای احتکار شده 50 برابر قیمت کالا را به عنوان جریمه ی نقدی برای وی در نظر می گیرند.
کم فروشی چیست؟
اگر اشخاصی در صنفی که باید اقدام به فروش عرضه کالای خدماتی کنند با معیار مقرری اما ایشان کمتر از میزان مقرر شده اقدام به عرضه ی فروش نماید در مورد اشخاصی که اقدام به کم فروشی می کنند نیز مجازات هایی در نظر گرفته می شود که این مجازات ها در دفعات شدید تر می شوند.
بدین صورت که برای بار اول جریمه ی دو برابر کم فروشی و جبران خسارت ، برای بار دوم جریمه ی چهار برابر کم فروشی ، برای بار سوم شش برابر ، در مرحلهی چهارم هشت برابر و در مرحله ی پنجم 10 برابر مبلغ کم فروشی جریمه می شود.
در خصوص کم فروشی نیز علاوه بر مجازات های مقرره نصب پارچه ی تخلف صنفی در محل کسب از مرحله ی سوم به بعد که مدت آن به تناسب بیشتر می شود انجام می گیرد.
گران فروشی چیست؟
چنان چه اشخاص در صفنی که باید کالای خدماتی را با یک قیمت مصوب یا درج شده روی کالا و یا سود مقرری که برای آن صنف در نظر گرفته شده بیش از نرخ های تعیین شده یا سود های پیش بینی شده اقدام به عرضه یا فروش نمایند گران فروشی تلقی می شود.
همچنین مصادیق دیگری از جمله عدم درج قیمت روی کالا و یا هر اقدامی که منجر به افزایش قیمت کالای خدمات به ضرر خریدار بشود را شامل می شویم.
در مورد گران فروشی نیز مجازات هایی برای شخص گران فروش در نظر گرفته می شود. در این مورد نیز مجازات ها به مراتب شدید تر می شود بدین صورت که گران فروشی در بار اول جریمه ی معادل دو برابر مبلغ گران فروشی به علاوه ی جبران خسارت، در مرحله ی دوم چهار برابر، برای بار سوم شش برابر، برای بار چهارم هشت برابر و برای بار پنجم و مراتب بعدی آن جریمه ی نقدی معادل 10 برابر گران فروشی مقرر می شود. البته در گران فروشی نیز نصب پارچه ی تخلفات صنفی در محل کسب در بار سوم به بعد که به تناسب مدت نصب بیشتر می شود.
تقلب چیست؟
در صورتی که اشخاصی در صنفی اقدام به فروش یا عرضه ی کالای خدماتی بنمایند که این کالا و خدمات از نظر کمیت و کیفیت با کالا و خدماتی که به عنوان نمومنه به خریدار معرفی کرده اند مطابقت نداشته باشد مثلاً شخصی موبایل آیفون 13 اصل را به خریدار معرفی نموده و خریدار با مشاهده ی شخصات موبایل و اطمینان از اصل بودن آن از فروشنده درخواست خرید موبایل آیفون 13 کرده است اما فروشنده به جای تحویل آیفون 13 اصل به خریدار موبایل غیر اصل داده است که در این گونه موارد نیز برای فروشنده مجازات هایی همانند گران فروشی و کم فروشی در نظر گرفته می شود.
عرضه خارج از شبکه به چه معناست؟
اگر اشخاصی اقدام به عرضه ی خدمات یا کالایی که عرضه ی این کالا و خدمات به وسیله ی وزارت بازرگانی یا سایر مراجع ذی ربط تعیین شده باشد اقدام ننماید، یعنی عرضه ی کالا و خدمات وی بر خلاف مواضین تعیین شده از سوی مراجع ذی ربط می باشد که در این گونه موارد نیز برای این اشخاص مجازات های جریمه ی نقدی و الزام به ارائه ی خدمات و عرضه ی کالا در شبکه در نظر گرفته می شود.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.