چه پروندههایی به دست قاضی کشیک رسیدگی خواهد شد
چه پروندههایی به دست قاضی کشیک رسیدگی خواهد شد
اگر در ساعات غیر اداری و یا ایام تعطیل متهم جلب شود یا اگر پرونده نیابتی باشد قاضی کشیک باید به آن رسیدگی نماید ، در این مقاله به موضوع چه پروندههایی به دست قاضی کشیک رسیدگی خواهد شد، در این پژوهش می پردازیم.
مقدمه
پروندههایی که مستقیماً در دادگاه مطرح میشوند هم میتوانند شامل مواردی باشند که در ساعتهای غیر اداری و یا ایام تعطیل قاضی کشیک موظف است که به آن رسیدگی نماید همچنین پروندههایی که بدهکار در آن جلب شده است تا مبلغ بستانکار را تصفیه نماید یعنی موضوع ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت مالی با این که به دادگاه حقوقی مرتبط است اما توسط قاضی کشیک انجام میشود پس قاضی کشیک صرفاً در موارد کیفری صالح به رسیدگی نیست کلیه پروندههایی که در صلاحیت دادسرا هستند اگر در ساعات غیر اداری و یا ایام تعطیل متهم جلب شود قاضی کشیک باید به آن رسیدگی نماید همچنین اگر پرونده نیابتی باشد هم قاضی کشیک موظف به رسیدگی میباشد.
پروندههایی که مستقیماً در دادگاه مطرح میشوند اگر در ساعت غیر اداری و یا تعطیل هم متهم دستگیر شود باید بدانید که قاضی کشیک مخصوص دادگاه باید به آن ها رسیدگی کند و نباید دوباره قاضی کشک دادسرا به این موارد وارد شود مانند جرم زنای به عنف که در صلاحیت دادگاه کیفری یک است و مستقیماً باید در این دادگاه رسیدگی شود در این شرایط اگر پرونده به دادسرا رسید قاضی کشیک دادسرا به مامورین و ضابطین قضایی دستور میدهد تا فوراً پرونده به قاضی کشیک دادگاه برسد.
تشکیلات قاضی کشیک
این طور نیست که این قاضی صرفاً یک نفر باشد بلکه هر واحد کشیک باید یک نفر قاضی داشته باشد و همچنین یک نفر کارکن اداری این فردی که کارکن اداری است باید سوابق کامل و تجربه کافی داشته باشد.ضمنا معمولاً یک نفر از کارکنان پشتیبانی هم در این مجموعه فعالیت مینماید.
انجام اقدامات قضایی توسط قاضی کشیک
در صورتی که قاضی کشیک به پرونده متهمی بخواهد رسیدگی کند که دلایل کافی برای اتهام متهم وجود داشته باشد مثلاً جرم مشهود باشد و ضابط او را در همان زمانی که در حال انجام جرم بوده دستگیر نموده باشد در این صورت قاضی کشیک موظف است که به او تفهیم اتهام نماید و برای او قرار تامین مناسب صادر نماید نکته مهم این که قراره کفالت یا وثیقهای که منجر به بازداشت متهم شده یا قرار بازداشت موقت او در زمانی که قاضی کشیک به پرونده رسیدگی میکند نیازی به تایید دادستان نخواهد داشت حال اگر دلایل کافی برای تفهیم اتهام متهم وجود نداشت و یا شاکی از شکایت خود عدول نماید باید متهم فوراً آزاد گردد و این مسئله صورتجلسه شود. پیشنهاد می شود مقاله نقش وکیل برای تعیین قرار تامین کیفری را حتما مطالعه نمایید.
آیا قاضی کشیک میتواند قرار نهایی صادر کند؟
پاسخ سوال بسته به این دارد که آیا دلایل اتهام کافی است یا اگر دلایل اتهام کافی باشد و در چنین شرایطی نیاز به اخذ آخرین دفاع باشد میتواند قاضی کشیک این امر را انجام داده و قرار نهایی صادر نماید؟ البته این امر اختلافی است و برخی قضات اعلام مینمایند که صلاحیت قاضی کشیک صرفاً این است که در موارد ضروری اقدام نماید و صدور قرار نهایی توسط او ممنوع است.
رسیدگی به پرونده های نیابتی توسط قاضی کشیک
اجرای نیابت توسط قاضی کشیک
در خصوص پروندههایی که به صورت نیابتی به دادسرا ارجاع می شوند و در ساعات غیر اداری به دست قاضی کشیک می رسد باید نکته مهمی را بیان نماییم اگه در این پروندهها امکان اجرای محتوای نیابت وجود نداشته باشد مثلاً محتوای نیابت توقیف یک ملک باشد که باید توسط اداره ثبت انجام شود و به دست قاضی کشیک رسیده باشد و منتظر ارجاع دادستان یا معاون وی باشد در این جا قاضی کشیک پرونده را ثبت میکند و منتظر میشود تا وقت اداری فرا برسد و آن را به دادستان یا معاون برای ارجاع برساند اما ممکن است انجام محتوای نیابت توسط قاضی کشیک انجام شدنی باشد در این زمان قاضی کشیک وظیفه دارد که محتوای نیابت را اجرا کند اگر در پرونده نیابتی ،دستور نیابتی دارای یک فوریت باشد باید توسط یکی از مامورین یا ضابطین قضایی به دست قاضی کشیک برسد.
اگر برگه نیابت به صورت دستی به دادسرا ارائه میشود وظیفه مهم قاضی کشیک چیست؟
در چنین شرایط قاضی کشیک باید برگه فیزیکی نیابت را با نیابت ارسالی سیستمی تطابق دهد و مطمئن شود که این نامه اصل میباشد و جعلی نیست چون ممکن است مجرم این برگه آزادی خود را از بازداشت جعل نموده باشد و به دنبال فریب قاضی کشیک باشد تا بتواند به صورت غیرقانونی آزاد گردد.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.