اعتراض در خصوص رأی هیأت تجدید نظر مطالبات سازمان تأمین اجتماعی
اعتراض در خصوص رأی هیأت تجدید نظر مطالبات سازمان تأمین اجتماعی
در این مقاله به بررسی اعتراض در خصوص رأی هیأت تجدید نظر مطالبات سازمان تأمین اجتماعی می پردازیم.
مقدمه
در مورد شکایت به آرای هیأت تجدید نظر مطالبات سازمان تأمین اجتماعی باید اشاره کرد که سازمان مکلف است موعد تشکیل جلسات را به این اعضای هیأت اطلاع دهد. هیأت نیز به بررسی پرونده پرداخته و بعد از اخذ توضیحات معترضین در صورت حضور اقدام به صدور رأی می نماید و هیأت تجدید نظر این رأی را به سازمان ابلاغ می کند. بعد از ابلاغ به سازمان این سازمان موظف است تا دو ماه از زمان ابلاغ اقدام به اجرای قرار صادره را بنماید و اقدام به بازگرداندن آن به هیأت های مربوطه بعد از اجرا نماید. با وجود این که رأی هیأت تجدید نظر قطعی است اما مطابق (بند 2 قسمت اول ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری) در این خصوص دیوان صالح به رسیدگی می باشد.
اعتراض بیمه شده چیست؟
مطابق قانون تأمین اجتماعی از جمله مواردی که در مورد شکایت کارفرما به وسیله ی بیمه شده یا تأمین اجتماعی قابل طرح در هیأت تشخیص ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ می باشد به قرار زیر است:
-مدت کار
-اصل حق بیمه
-نقض موارد در قرارداد
-معافیت های قانونی
اعضای هیأت تشخیص مطالبات تأمین اجتماعی
هیأت تشخیص مطالبات تأمین اجتماعی با حضور این اشخاص تشکیل می گردد:
-نماینده کارگران
-نماینده اداره کار
-شورای عالی اجتماعی
-نماینده وزارت رفاه
ریاست هیأت تشخیص به عهده ی نماینده وزارت رفاه و تأمین اجتماعی می باشد که بعد از بررسی موضوعات پرونده و استماع اظهارات آن ها اقدام به صدور رأی می نماید.
تصمیمات هیأت تشخیص اگر مبالغ مطالبه ی سازمان مثل خسارت یا حق بیمه کمتر یا تا یک میلیون پانصد هزار ریال باشد و در موعد مقرر به آن اعتراض نشود قطعی و لازم الاجرا است اما اگر بیشتر از این مبلغ باشد سازمان و کارفرما می توانند ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ در هیأت تجدید نظر تشخیص از رأی صادره اعتراض کنند.
اعضای هیأت تجدید نظر تأمین اجتماعی
هیأت تجدید نظر با حضور اشخاص زیر تشکیل می شود:
1) با انتخاب وزارت دادگستری یک قاضی
2) نماینده ی شورای عالی تأمین اجتماعی
3) نماینده سازمان تأمین اجتماعی
4) یک نماینده از طرف کارفرما یا اتاق اصناف یا اتاق بازرگانی
تصمیمات هیأت تجدید نظر قطعی است و سازمان تأمین اجتماعی موظف به اجرای رأی ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ می باشد.
اعتراض به رأی هیأت تجدید نظر مطالبات سازمان تأمین اجتماعی
تصمیمات هیأت تجدید نظر در محاکم دادگستری قابل اعتراض نمی باشد و مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از جمله مطالبات ممتاز به شمار می آید و چنانچه به تصمیمات هیأت تشخیص اعتراضی باشد در دیوان عدالت اداری قابل طرح و رسیدگی می باشد.
تکالیف استان هایی که در آن ها هیأت تجدید نظر مستقر است و باید پرونده ها را بعد از بررسی برای رسیدگی به هیأت تجدید نظر ستاد مرکزی انتقال دهند :
1) پرونده ای این هیأت که در دیوان نقض شده و دستور به رسیدگی مجدد داده شده.
2) پرونده هایی که تصمیمات هیأت بدوی در اداره کل استان اعتراض شده.
3) پرونده هایی که امکان معرفی نماینده به دلیل عدم وجود تشکل کارفرمایی وجود نداشته.
توصیه ی آخر
به تمامی دوستان و همراهان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص درامور دیوان عدالت اداری در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.