
طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
برای دانستن طلاق ایرانیان خارج از کشور اول باید تعریفی از تابعیت و شرایط آن برای ایرانیانی که خارج از کشور می باشند پرداخت، به موضوع طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور می پردازیم.
مقدمه در خصوص طلاق توافقی ایرانیان بیرون از کشور
برای دانستن طلاق ایرانیان خارج از کشور اول باید تعریفی از تابعیت و شرایط آن برای ایرانیانی که خارج از کشور می باشند پرداخت. بر اساس حقوق بین المللی ایرانیان تابع قوانین کشور ایران می باشند و مقررات محل اقامت آنان شامل آن ها نمی شود پس احوال شخصی همه ی ایرانیان تابع قوانین ایران است چه مقیم داخل کشور باشند یا خارج از کشور. از جمله احوال شخصیه نیز طلاق می باشد.
پس اگر ایرانیان خارج از کشور در دادگاه های آن کشور اقدم به طلاق نمایند اما به وسیله ی دادگاه های ایران تائید و ثبت نشود رابطه ی زوجیت طبق مقررات ایران هم چنان برقرار است .پس اگر زنی در کشور های خارجی اقدام به طلاق نماید و حکم طلاق خود را دریافت کند این حکم تا زمانی که به وسیله دادگاه های ایران تائید نشود اعتبار ندارد. نکته حائز اهمیت این است که فرایند شکلی و عملی طلاق در خارج از کشور با داخل کشور تفاوتی ندارد.
در سایت هموکیل در خصوص طلاق توافقی مقاله های به رشته نگارش درآمده است که به شرح زیر می باشد:
طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور
پایان یافتن زندگی مشترک زوجین به طور قانونی را طلاق می نامند و این رویه در کشور های مختلف تشریفات و شرایط متفاوتی دارد. بر اساس حقوق بین المللی تمامی توابع ایرانی باید از قوانین ایران پیروی کنند همچنین مطابق ماده 6 قانون مدنی احوال شخصی ایرانیان خارج از کشور مطابق قوانین ایران می باشد.
لازم به توضیح است که حتی ایرانیانی که مذهب غیر از شیعه یا دین دیگری دارند طلاق مطابق مذهب ایشان انجام می شود. در نتیجه ایرانیان مقیم خارج به دلیل داشتن تابعیت ایرانی زمانی که می خواهند برای طلاق اقدام نمایند باید مطابق قوانین ایران عمل کنند.
طلاق توافقی از جمله کم هزینه ترین و ساده ترین راه های جدایی زوجین می باشد. این خصوصیات در مورد ایرانیان مقیم خارج از کشور هم مجرا است چنانچه زن و شوهری که مقیم خارج از کشور می باشند قصد طلاق توافقی را داشته باشند ابتدا باید به کنسول گری های ایران یا سفارت خانه یا دفاتر حافظ منافع کشور مراجعه کرده و با ارسال وکالت در طلاق از دادگاه های ایران رأی به طلاق توافقی اخذ نمایند و سپس در دفاتر ازدواج و طلاق ثبت رسمی نمایند.
در این گونه موراد زوجین هر کدام باید به صورت جداگانه وکیلی برای طلاق توافقی خود اخذ نمایند یا به وسیله ی سامانه میخک وکالت نامه ای را تنظیم کرده که بعد از امضای وکالتنامه وکیل با مراجعه به وزارت امور خارجه وکالتنامه را دریافت می نماید که در این حالت دیگر زوجین نیاز ندارند وکالتنامه ارسال نمایند.
یکی دیگر از روش های قانونی برای طلق توافقی زوجین مقیم خارج از کشور این است که زوجین از کنسول گری مشخصات و نشانی اشخاص یا مراکز صلاحیت دار را به جهت اجرای صیغه ی طلاق را گرفته و بعد از اخذ گواهی اجرای صیغه ی طلاق به کنسول گری مراجعه و تقاضای ثبت طلاق را بنمایند.
مراحل طلاق زوجین مقیم خارج از کشور
1) چنانچه زوجه مقیم خارج از کشور باشد و زوج یا مقیم ایران یا خارج باشد و با طلاق موافق نباشد.
در این حالت زوجه برای یک وکیل در ایران وکالت نامه ای را ارسال می نماید و بر اساس شروط ضمن عقد یا حق وکالت در طلاق یا عصر و حرج دلایل طلاق خود را ارائه می دهد.
نکته اول :
اگر زن طلاق خود را در خارج از کشور پیگیری نماید رأی دادگاه خارجی باید مطابق قوانین ایران در دادگاه های ایران تنفیذ شده باشد. هم چنین می تواند از اول در دادگاه های ایران دادخواست طلاق خود را ثبت کند.
نکته دوم:
رأی دادگاه های خارجی مبنی بر طلاق برای دادگاه های ایرانی به عنوان یک مدرک مثبت محسوب شده و موثر در صدور رأی طلاق به وسیله ی دادگاه های ایرانی می باشد اما همیشه نیز موجب پذیرش دادگاه های ایران نیسیت.
2) چنانچه زوجه موقیم ایران یا خارج از کشور باشد و زوج مقیم خارج باشد.
مطابق قانون ایران حق طلاق با زوج می باشد به همین دلیل زوج اگر مقیم خارج از کشور باشد می تواند با ارسال وکالت در طلاق در دادگاه های ایران دادخواست طلاق خود را ثبت کند.
چنانچه زوج اقدام به طلاق در دادگاه های خارج نماید این طلاق باید در دادگاه های ایران تنفیذ شود.
طلاق زن و شوهر مقیم در کشور های مختلف
طلاق زوج و زوجه ای که در کشور های مختلف اقامت دارند چگونه است؟
در این گونه موارد هر یک از زوجه می توانند به صورت جداگانه به کنسول گری یا سامانه ی میخک مراجعه کرده به جهت تنظیم وکالتنامه ای برای طلاق و با ارسال وکالت نامه و ثبت طلاق در دادگاه های ایران می توانند رأی طلاق خود را اخذ نمایند اما توجه داشته باشید قوانین کنسول گری در کشور های مختلف متفاوت است به همین جهت اخذ وکالت نامه نیز ممکن است در کشور های مختلف متفاوت باشد.
وکالت در طلاق برای ایرانیان خارج از کشور
زوج می تواند به زوجه به موجب یک وکالت نامه حق طلاق را به وی واگذار نماید در این حالت چنانچه زوجین مقیم خارج از کشور باشند زن باید دو وکیل انتخاب نماید یکی از جانب خود و دیگری از طرف زوج و اقدام به طلاق نماید.
مهریه در خصوص اموال خارج از کشور
چنانچه زوجین در خارج از کشور زندگی می کنند و زوجه قصد اجرا گذاشتن مهریه خود را داشته باشد این اقدام فقط در خصوص اموال زوج در ایران قابلیت اجرایی دارد و در مورد اموال زوج در خارج از ایران این قابلیت وجود ندارد.
در صورتی که در خصوص مطالبه مهریه سوالاتی مدنظر شماست مطالعه مقاله های ذکر شده در پایین و مشورت با وکیل متخصص مهریه پیشنهاد میشود:
توصیه آخر
به عزیزان و دوستان گرامی توصیه می شود در صورت بروز مشکلات حقوقی قبل از هر اقدامی با وکلای متخصص در زمینه طلاق در تهران و یا در شهرهای دیگر مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.