استعلام از صیغه همسر

استعلام از صیغه همسر

دپارتمان هموکیل

مقاله نحوه استعلام از صیغه همسر

استعلام از صیغه همسر امکان پذیر است و افراد برای این امر، می توانند به سامانه ثبت من به نشانی my.ssaa.ir  یا سامانه ثبت احوال مراجعه نمایند. همچنین امکان استعلام صیغه 99 ساله نیز وجود دارد البته منوط به این شرط است اکه صیغه به صورت رسمی ثبت شده باشد.

مقدمه

امروزه بسیاری از افراد به منظور جلوگیری از گناه و ایجاد محرمیت بین خود، روی به ازدواج موقت می آورند زیرا از این طریق می توانند بدون داشتن مشکل شرعی نیاز های جنسی خود را برطرف نمایند. اما گاهی اوقات عده ای برای فریب طرف مقابل، سابقه صیغه و ازدواج خود را از یکدیگر مخفی می کنند.

و این امر باعث شده که بسیاری از افراد به دنبال اطلاع از روش های استعلام از صیغه همسر خود باشند. بر همین اساس پرداختن به روش های استعلام از صیغه همسر و سامانه های مربوط به آن برای کسانی که آشنایی کافی ندارند امری ضروری به نظر می رسد.

از این رو، در این مقاله سعی شده است، پس از پرداختن به این موضوع که از کجا بفهمیم مردی زنی را صیغه کرده به معرفی سامانه استعلام وضعیت تاهل پرداخته می شود. سپس نحوه استعلام از صیغه همسر با کد ملی در ثبت من بیان شود. در انتها نیز مطالبی در مورد استعلام صیغه 99 ساله ارائه می گردد.  جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

از کجا بفهمیم مردی زنی را صیغه کرده؟

در ابتدا باید گفت که یکی از انواع ازدواج در نظام حقوقی ایران، صیغه موقت می باشد و به معنای این است که زن و مرد می توانند در مدت زمان مشخص و با مهریه معینی به زوجیت یکدیگر درآمده و بدون داشتن مشکل شرعی رابطه زناشویی برقرار کنند.

اما نکته قابل توجه این است که مطابق شرع مرد می تواند هر تعداد که بخواهد زن صیغه ای داشته باشد و عده ای این موضوع را از هم مخفی می کنند. به همین خاطر ممکن است برخی از خانم ها که قصد ازدواج با مردی را دارند به دنبال اطلاع از وضعیت تاهل شریک زندگی خود باشند. حال در این از کجا بفهمیم مردی زنی را صیغه کرده؟

در پاسخ به سوال فوق باید بیان داشت که طبق قوانین ایران مرد می تواند نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کرده و ازدواج موقت یا دائم خود را پنهان نماید. قانون گذار نیز برای جلوگیری از مخفی نمودن این امر، سامانه های مخصوصی را طراحی کرده تا افراد به راحتی بتوانند با مراجعه به آن از سابقه ازدواج طرف مقابل خود مطلع شوند.

معرفی سامانه استعلام وضعیت تاهل 

برای استعلام و اطلاع از وضعیت تاهل، سازمان ثبت احوال، برای ایرانیان داخل و یا خارج از کشور سامانه مخصوصی را طراحی کرده است. حال ممکن است که برخی از افراد از این سامانه بی اطلاع باشند به همین خاطر در این قسمت از مقاله به بیان معرفی سامانه استعلام وضعیت تاهل اختصاص پیدا کرده است و در مورد آن مطالبی ارائه می گردد. 

افراد به صورت الکترونیکی با مراجعه به ۲ سایت می توانند از وضعیت تاهل طرف مقابل خود مطلع شود. اولین سایتی که در این مورد وجود دارد، سامانه ثبت من به نشانی my.ssaa.ir است. این سامانه توسط سازمان سازمان اسناد و املاک کشور به منظور ارائه خدمات غیر حضوری طراحی شده است و یکی از بخش های مهم آن، استعلام وضعیت تاهل می باشد.

سامانه بعدی سامانه ثبت احوال است. در این سامانه افراد می توانند با وارد نمودن اطلاعات هویتی و شناسایی و سایر اطلاعات مورد نیاز، صیغه موقت را استعلام بگیرند. در واقع در سامانه یاد شده می توان درخواست صدور گواهی تجرد طرف مقابل را ثبت و دریافت نمود.

نحوه استعلام از صیغه همسر

نحوه استعلام از صیغه همسر با کد ملی در سامانه ثبت من

همانطور که پیش تر اشاره گردید، افراد می توانند برای استعلام صیغه همسر خود به سامانه ثبت من مراجعه کنند. در این میان، ممکن است که برخی افراد با فرآیند و راهنمای استعلام در این سامانه آشنایی نداشته، به همین دلیل، این بخش از مقاله به بیان مراحل  ونحوه استعلام از صیغه همسر با کد ملی در ثبت من​ اختصاص داده شده است.

برای استعلام از سابقه ازدواج طرف مقابل، لازم است که فرد در مرورگر خود سامانه ثبت من به نشانی https://my.ssaa.ir را جستجو کرده و پس از ورود به آن مطابق تصویر زیر وارد حساب کاربری خود شود.

پس از آن فرد به صفحه جدیدی منتقل می شود که در این مرحله باید کد ملی خود را وارد کرده و بر روی گزینه دریافت رمز پویا کلیک نماید. پس از دریافت رمز باید آن را در کادر مربوطه وارد کند.

 سپس فرد باید بر روی گزینه ازدواج و طلاق کلیک نماید.

در گام بعدی فرد باید گزینه وقایع ازدواج و طلاق را انتخاب نماید.

پس از آن شخص می تواند به اطلاعات مربوط به وضعیت تاهل، طرف مقابل دسترسی داشته باشد. البته باید توجه داشت که صرفا ازدواج هایی که پس از سال 1392 به ثبت رسمی رسیده اند، قابل رویت می باشد و قبل از سال 92 را نمی توان مشاهده کرد. از طرف دیگر برای ورود به سامانه ثبت من، وارد نمودن تلفن همراه فردی که، شخص قصد استعلام صیغه وی را دارد، ضروری می باشد به همین خاطر افراد غریبه امکان استعلام و مشاهده این اطلاعات را ندارند. 

نحوه استعلام صیغه 99 ساله

در بخش های قبلی به صورت مفصل گفته شد که امکان استعلام غیر حضوری سابقه ازدواج از طریق ثبت من و سامانه ثبت احوال وجود دارد. در همین راستا ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که آیا امکان استعلام صیغه 99 ساله وجود دارد یا خیر ؟

در ابتدا باید برای کاربران توضیح داده شود که منظور از صیغه 99 ساله چیست. صیغه 99 ساله نوعی از صیغه موقت است که مدت زمان آن ٩٩ سال می باشد. بنابراین صیغه 99 ساله را باید از نوع صیغه موقت دانست و با صیغه معمولی هیچ تفاوتی ندارد. لازم به ذکر است که تمام احکام و قواعد صیغه موقت نیز در این نوع ازدواج جاری می باشد از جمله این که زن می تواند مهریه اش را از مرد مطالبه کند.

اما تفاوت اصلی صیغه 99 ساله با ازدواج دائم در این است که در صیغه ٩٩ ساله، زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند اما در عقد دائم بعد از جاری شدن خطبه عقد، زن و شوهر از یکدیگر ارث می برند. همچنین اصل بر این است که زن در صیغه 99 ساله حق دریافت نفقه ندارد مگر این که این موضوع شرط شده باشد در حالی که در ازدواج دائم زوج مکلف به پرداخت نفقه می باشد.

حال در پاسخ به سوال فوق باید گفت که در سامانه های ثبت من و سامانه ثبت احوال، امکان استعلام صیغه 99 ساله وجود دارد. البته در این خصوص باید توجه داشت زمانی می توان این استعلام را انجام داد که صیغه به صورت رسمی ثبت شده باشد در غیر این صورت امکان استعلام وجود ندارد. 

سوالات متداول در مورد استعلام صیغه

سامانه استعلام وضعیت تاهل چیست ؟ 

برای استعلام از وضعیت تاهل باید به سامانه ثبت من و سامانه ثبت احوال مراجعه نمود که جزئیات بیشتر در متن مقاله آمده است.

نحوه و مراحل استعلام از صیغه همسر با کد ملی چگونه است؟ 

برای استعلام از صیغه همسر شخص باید وارد سامانه ثبت من شده و پس از آن اطلاعات مورد نیاز را وارد نموده و بر روی گزینه وقایع ازدواج و طلاق کلیک نماید که برای اطلاعات بیشتر می توانید متن مقاله را مطالعه کنید.

آیا امکان استعلام صیغه 99 ساله وجود دارد؟ 

امکان استعلام صیغه 99 ساله وجود دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.