دسته بندی مقالات

مرتب سازی بر اساس:
مصادیق جعل
ریحانه ابوطالبی 1402/12/20

مصادیق جعل شامل : ساختن سند یا نوشته ، ساختن امضا اشخاص ، ساختن مهر ، خراشیدن یا تراشیدن ، قلم بردن ، الحاق ، محو، اثبات یا سیاه کردن ، تقدیم یا تأخیر تاریخ سند و الصاق نوشته ای به نوشته دیگرمی باشد.

بررسی جرم جعل در اسناد رسمی
ریحانه ابوطالبی 1402/12/20

در مقاله به بررسی جرم جعل در اسناد رسمی می پردازیم ، چه اسنادی در حکم سند رسمی هستند و معیار و ملاک قانونی برای آن¬که چه اسنادی را و تحت چه شرایطی می توان، در حکم سند رسمی دانست

بررسی جرم تخریب از دیدگاه قانون مجازات اسلامی
ریحانه ابوطالبی 1402/06/19

بزه تخریب از جمله جرایم علیه اموال و مالکیت تلقی می شود ، در مقاله پیش رو نیز به بررسی جرم تخریب، عناصر تشکیل دهنده و شرایط ناظر بر ارتکاب و مجازات آن می پردازیم.

مجازات جرایم رشاء و ارتشاء
ریحانه ابوطالبی 1402/06/08

پس از بررسی معنا و مفهوم عناصر بررسی مجازات جرایم رشاء و ارتشاء ، تشکیل دهنده آن ها یعنی عنصر مادی، روانی و قانونی پرداختیم

بررسی جرایم رشاء و ارتشاء از دیدگاه قانون
ریحانه ابوطالبی 1402/06/08

موضوع این مقاله بررسی جرایم رشاء و ارتشاء از دیدگاه قانون مجازات اسلامی می باشد .رشا و ارتشا یا رشوه دادن و اخذ رشوه از زمره جرایم علیه آسایش عمومی می باشد

بررسی معاملات ربوی از دیدگاه قانون مجازات اسلامی
ریحانه ابوطالبی 1402/06/07

ربا در قرآن از جمله بزرگترین گناهان کبیره عنوان شده است تا جایی که خداوند درقرآن به صراحت ربا را اعلان جنگ با خدا و رسولش اعلام نموده است.

نکات تکمیلی در خصوص صور خاص خیانت در امانت
ریحانه ابوطالبی 1402/06/07

در مقاله حاضر می خواهیم به بررسی مصادیق و صور دیگری از این بزه که در سایر قوانین اشاره شده و در حکم خیانت در امانت می باشد بپردازیم.

بررسی جرم قذف از دیدگاه قانون مجازات اسلامی
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

در مقاله حاضر به بررسی جرم قذف، عناصر سه گانه و شرایط ارتکاب آن پرداختیم و دانستیم این جرم از جمله جرایم حدی است که منجر به جاری شدن شلاق حدی خواهد بود.

ربا از دیدگاه قانون مجازات اسلامی
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

ربا از دیدگاه قانون مجازات اسلامی جرم می باشد و به معنای عامیانه یعنی اینکه فردی ازای قرض دادن مبلغی به فرد دیگر ، علاوه بر اصل آن مبلغی نیز تحت عنوان سود از قرض کننده دریافت کند.

بررسی قانونی بزه قاچاق کالا و ارز در قوانین کیفری
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

در مقاله حاضر به بررسی بزه قاچاق کالا و ارز در قانون پرداختیم و عناصر سه گانه تشکیل دهنده این جرم و مجازات آن را بررسی نمودیم. همچنین مرجع صالح برای رسیدگی به این جرم را بیان نمودیم.

بررسی جرم اختلاس در قوانین کیفری
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

مرتکبین جرم اختلاس مامور یا مامورین دولت می باشند ، جرم نسبت به اموال دولت و اموالی که حسب شغل یا مأموریت فرد کارمند نزد او امانت بوده است، واقع می گردد.

جرم تصرف در وجوه و اموال دولتی
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

جرم تصرف در وجوه و اموال دولتی جزء جرم های خیانت در امانت می باشد و مرتکبین این جرم ماموران دولت می باشند و موضوع جرم در خصوص اموال دولتی ، اموال به امانت گذاشته دولت به اشخاص می باشد.

بزه سوء استفاده از سفید مهر و سفید امضا
ریحانه ابوطالبی 1402/05/28

بزه سوء استفاده از سفید مهر و سفید امضا را که نوعی خیانت در امانت تلقی می شود و قانونگذار در ماده 673 قانون مجازات اسلامی باب تعزیرات به آن اشاره نموده است، بررسی نماییم.

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص
ریحانه ابوطالبی 1402/05/21

منظور از سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص یعنی اینکه فردی با سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص اقدام به سند یا نوشته ای علیه او کند ، مجرم است و مجازات آن علاوه برخسارت ، حبس شش ماه تا دو سال می باشد .

مجازات جرم خیانت در امانت
ریحانه ابوطالبی 1402/05/21

طبق ماده 674 مصوبه سال 1375مجازات جرم خیانت در امانت را شش ماه تا سه سال حبس تعیین شده بود اما در ماده 104 مصوب 1399 این جرم به جرایم قابل گذشت هم تبدیل شده است .

با ما آشنا شوید

ما در اینجا کوشیده ایم تجربه ، تخصص و قدرت آگاهی خود را در کنار هم قرار دهیم ، تا راهی بسازیم برای کسانی که در مسیر خود به همراهی ما نیازمندند.
وکلای هموکیل در فضایی کاملا تعاملی همچون چراغی در تاریکی حقیقت را به شما نشان خواهند داد.