نمونه دادخواست صدور حکم حضانت توسط مادر
دادخواست صدور حکم حضانت توسط مادر به همراه یک نمونه دادخواست
در صورتی که پدر شرایط لازم برای حضانت فرزند مشترک را نداشته باشد یا از دست دهد ، زوجه، می تواند دادخواست حکم حضانت مادر را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و با ارائه مدارک اثبات کننده عدم صلاحیت پدر، (مثل : گواهی روان پزشک ) ثبت کرده ، و به دادگاه خانواده ارجاع می نمایند. در این نوشتار به شرح شرایط صدور حکم حضانت برای مادر و به نمونه ای از دادخواست حکم حضانت برای مادر خواهیم پرداخت.
حضانت فرزندان بعد از طلاق
حضانت حق و تکلیف قانونی والدین است و هیچ یک نمی توانند از این تکلیف شانه خالی کنند. حضانت فرزندان بعد از طلاق؛ تا پایان هفت سالگی با مادر و بعد از آن تا سن بلوغ حضانت فرزندان بر عهده پدر می باشد. بعد از اینکه فرزند به سن بلوغ برسد، خودش می تواند انتخاب کند که نزد پدر یا مادر بماند. در این خصوص هم دادگاه بررسی های لازم را انجام می دهد.
شرایط اولیه حضانت فرزند برای والدین
شرایط مشترکی که باید پدر و مادر دارا باشند تا بتوانند حضانت فرزند خود را به عهده گیرند.
موارد از این قبیل می باشند:
-عاقل
-بالغ
-شایستگی اخلاقی
-عدم درگیر بودن به بیماری های واگیردار
-مسلمان بودن
-توانایی عملی
-عدم ازدواج با شخص دیگر
شرایط گرفتن حضانت فرزند از طرف مادر
مادر با ثابت کردن انحرافات اخلاقی و رفتاری و ارائه مدارکی برای اثبات این ادعا به دادگاه می تواند سلب حضانت از پدر را درخواست نماید و خود حضانت فرزند را بر دریافت کند و برعهده بگیرد.
-انحراف اخلاقی و فحشا
-ابتلا به مشکلات و بیماری های روانی و اعصابی
-سوء استفاده از طفل (در امور غیراخلاقی مثل فحشا، قاچاق، تکدی گری و...)
-اعتیاد به مواد مخدر و ضرب و جرح نامتعارف کودک
در صورت اثبات هریک از موارد بالا توسط مادر ،سلب حضانت از پدر صورت خواهد گرفت. اخذ حضانت فرزند توسط مادر از جمله دعاوی بسیار دشوار و دارای فرآیند طولانی است. به این دلیل که شرایط اخلاقی و رفتاری مادر و سلامتی روانی او نیز قابل بررسی است و سپس حضانت به وی واگذار خواهد شد.
لازم به ذکر است در صورتی که برای دادگاه احراز شود که جدایی فرزند از مادر موچب به وجود آمدن مشکلات روحی برای فرزند می شود حضانت فرزند به مادر واگذار خواهد شد.
با اصلاح ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی و تایید نهایی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، حضانت فرزندان فارغ از جنسیت آنان (چه پسر چه دختر) تا ۷ سالگی به عهده مادر می باشد و پس از آن نیز حضانت باید به پدر واگذار شود.
مواردی برای اخذ حضانت فرزند توسط مادر
دو راه برای اخذ حضانت فرزند توسط مادر در حقوق ایران وجود دارد :
- اثبات انحرافات اخلاقی و رفتاری پدر توسط زوجه مطابق مدارک موجود در دادگاه
- بخشیدن بخشی امتیازات و حقوق زوجه مانند نفقه ایام گذشته، مهریه، و اجرت المثل در ازای گرفتن حضانت فرزند. پس مادر با گذشتن از حق و حقوق مالی خود خواهد توانست، حضانت فرزند خود را بر عهده گیرد.
مدارک لازم برای دریافت حضانت توسط مادر
- سند طلاق
- مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه مادر)
- در صورت توافقی بودن طلاق ، ارائه نسخه ای از توافقات زوجین به دادگاه
نمونه دادخواست صدور حکم حضانت برای مادر
در تصویر زیر نمونه ای از دادخواست صدور حکم حضانت فرزند امده شده است.
مزایای انتخاب وکیل برای تنظیم دادخواست صدور حکم حضانت توسط مادر
مطابق فقه اسلامی، شخصی که حضانت فرزند را بر عهده دارد باید عاقل و امین بوده و شایستگی اخلاقی تربیت از کودک را داشته باشد. مادران به دلیل وابستگی های عاطفی به فرزندان خود، خواهان گرفتن حضانت فرزند می باشند.
بنابر این با تنظیم دادخواست صدور حکم حضانت توسط مادر و ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، از طریق دادگاه خانواده میتوانند پیگیر گرفتن حضانت فرزند خود باشند.
اگر پیرو گرفتن حضانت فرزند خود درگیری و مشکلاتی دارید، میتوانید با یک وکیل متخصص مشورت کنید. و با توافق با پدر حین طلاق و با بخشش حقوق مالی خود، حضانت فرزند را دریافت کنید.
مجموعه ی حقوقی هموکیل با در اختیار داشتن وکلای متخصص و خبره در زمینه های مختلف از جمله خانواده و طلاق اماده ی یاری رساندن به شما عزیزان می باشند.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.