دسته بندی مقالات
حقوق و وظایف صاحبان حق قصاص
محمد رضا محمدی 1402/12/13به موضوع داشتن حق قصاص یا بخشش توسط صاحبان حق قصاص می پردازیم به بیان دیگر چه حقوق و وظایفی را میتوان برای صاحبان حق قصاص متصور شد؟
صاحبان حق قصاص در قانون مجازات ایران
محمد رضا محمدی 1402/12/13به موضوع صاحبان حق قصاص در قانون مجازات ایران می پردازیم. جنایت چه علیه نفس صورت گیرد و منجر به مرگ شخص شود و چه علیه جسم صورت پذیرد و عضوی از بدن را از بین ببرد
قصاص متهم درچه مواردی ساقط می شود؟
محمد رضا محمدی 1402/12/03با خواندن مقاله "قصاص متهم درچه مواردی ساقط می شود؟" متوجه می شوید که امکان اجرای قصاص در هر شرایطی وجود ندارد و گاه بطور استثنایی، نمیتوان این حکم الهی را اجرا نمود.
مجازات قتل غیر عمدی ناشی از تصادف رانندگی
محمد رضا محمدی 1402/11/08در این پژوهش به موضوع جرم قتل غیر عمدی که ناشی از تخلفات رانندگی و مجازات قتل غیر عمدی ناشی از تصادف رانندگی تحقیق می کنیم.
بررسی جرم توهین به مقدسات از دیدگاه قانون مجازات اسلامی
ریحانه ابوطالبی 1402/06/19در مقاله پیش رو به بررسی بزه و جرم توهین به مقدسات می پردازیم و مجازات آن را بیان و بررسی می¬نماییم. توهین از جمله جرایم علیه حیثیت و اعتبار معنوی تلقی می شود.
بررسی جرایم مرتبط با تخلفات رانندگی
ریحانه ابوطالبی 1402/06/08جرایم مرتبط با تخلفات رانندگی از جمله شایع ترین تخلفاتی است که بیشتر افراد در جامعه مرتکب آن می شوند و منظور از آن جرایمی است که در اثر بی توجهی به قوانین و تخلف رانندگی رخ می هد .
سقط جنین و جرم سقط جنین
شکیبا کاظمی 1402/06/02سقط جنین به معنی انداختن می باشد و به معنای پایان دادن به دوران حاملگی می باشد ، عبارتی اگر قبل از ورود در ماه چهارم بارداری ،جنین به هردلیلی ازبین برود سقط شده محسوب می گردد.
تفاوت دعوای اعتراض ثالث اصلی و دعوای اعتراض ثالث اجرایی
میلاد کریمی 1402/03/01موضوع مورد بحث این نوشتار در پیرامون تفاوت دعوای اعتراض ثالث اصلی و دعوای اعتراض ثالث می باشد.
مجازات گماردن محجورین و سایر افراد به گدایی
فرشاد اسکندری 1402/03/01در این نوشتار به بررسی جرم گماردن مجازات گماردن محجورین و سایر افراد به گدایی یا به عبارت دیگر بکارگبری کودکان کار می پردازیم .مانند شکیب سریال آوای باران.
مجازات اخلال در نظم و آسایش عمومی
فرشاد اسکندری 1402/03/01در این نوشتار به بررسی موضوع مجازات اخلال در نظم و آسایش عمومی خواهیم پرداخت ؛ - تعریف جرم اخلال در نظم و آسایش عمومی - شرایط تحقق جرم اخلال در نظم عمومی - رفتار فیزیکی جرم اخلال در نظم عمومی
مرتکب بودن شخص حقیقی یا حقوقی در مسئله توهین
میلاد کریمی 1402/03/01مرتکب بودن شخص حقیقی یا حقوقی در مسئله توهین ؛مصداق شخص حقیقی انسان است و مصداق شخص حقوقی شرکت ها اعم از حقیقی و حقوقی هستند
مخاطب توهین(بزه دیده) باید شخص زنده باشد
میلاد کریمی 1402/03/01اینکه مخاطب توهین(بزه دیده) باید شخص زنده باشد یکی از شرایط تحقق جرم توهین می باشد ، ولی موارد استثنای وجود دارد که توهین به فرد فوت شده نیز قابلیت جرم دارم.
مخاطب توهین باید معین و قابل تعیین باشد
میلاد کریمی 1402/03/01یکی از شرایط تحقق جرم توهین این است که مخاطب توهین باید معین و قابل تعیین باشد ؛ در این نوشتار به بررسی این شرط می پردازیم
صریح و بدون ابهام بودن توهین
میلاد کریمی 1402/03/01در این نوشتار به صریح و بدون ابهام بودن توهین می پردازیم یعنی توهین باید صریح و روشن و بدون ابهام باشد و تفسیر بردار نباشد ؛ صریح بودن و بدون ابهام بودن توهین یکی از شرایط تحقق جرم توهین است .
راست یا دروغ بودن جرم توهین در تحقق جرم نقشی ندارد
میلاد کریمی 1402/03/01یکی از شرایط تحقق در مجازات توهین ، صدق یا کذب بودن توهین است یعنی راست یا دروغ بودن جرم توهین در تحقق جرم نقشی ندارد .